NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys maakt strijd spannender dan nodig (White Stones-Veerhuys 2-3)

By oktober 4, 2021 No Comments

03-10-2021:

Veerhuys was in de uitwedstrijd beduidend sterker dan WS. Het was voor de Hoorns ploeg een druk weekend met twee uit wedstrijden die beiden werden gewonnen . Op vrijdag werd met 2-7 van Urk gewonnen voor de beker en op de zondagavond werd met 2-3 gewonnen voor de competitie van WS. Voor Veerhuys opende A junior Jeffrey de Moel de score, de 0-2 kwam uit een prachtige vrije schop van Jorg Oooievaar ( te bekijken in het filmpje hieronder). Uit een prima actie van Sem Biezen kon Ooievaar ook de 0-3 binnen tikken. Veerhuys kreeg enorm veel kansen , maar het vizier stond niet bij iedereen goed op scherp. In de slotfase van de wedstrijd kreeg WS een 10 metertrap die benut werd en vlak voor het einde van de wedstrijd veranderde een afstandsschot van richting en troef doel. Eindstand 2-3. De drie punten gingen verdiend mee naar Hoorn.

Dat had nog heel anders af kunnen lopen voor Veerhuys in de eredivisiewedstrijd tegen White Stones. De ploeg van trainer Najib Taki deed zichzelf bijna tekort, maar kwam in de slotminuten goed weg.

Zo onnodig. Veerhuys was op de beginfase van de tweede helft na de bovenliggende partij, maar vergat zichzelf hiervoor te belonen. Kans op kans op kans. Langs de lijn stond Taki veelvuldig te coachen, zoals nieuwkomer David Albert dat binnen de lijnen deed. Het zorgde ervoor dat de ploeg vooral in de eerste helft scherp bleef.

Na een korte fase na rust, waarin White Stones domineerde, leek de storm weer te gaan liggen. Veerhuys leek het ook wel te geloven. Maar toen moest die onverwachts spannende slotfase nog komen.

Terwijl de gasten een groot gedeelte van het duel met een meevoetballende keeper speelden, zette White Stones-coach Rogier Bunink die troef pas zes minuten voor tijd in. Zijn ploeg stond op een 0-3 achterstand dus wat had hij te verliezen? Brent Braaksma trok het keepersshirt aan en plots diende zich een opmerkelijk slotoffensief van de thuisploeg aan.

Huib Sprenkeling mocht aanleggen na de zesde overtreding van Veerhuys en faalde niet. Een paar seconden later prikte Daan Groot de 2-3 binnen.

Heksenketel

De spelers van White Stones schreeuwden het uit. Het publiek stond ineens klappend op de banken. Iedereen bij de thuisclub had plots weer vertrouwen in een goede afloop. In die heksenketel hield Veerhuys het hoofd koel. De bezoekers werkten toe naar een verdiende zege, die uiteindelijk ook op het scorebord was terug te vinden.

,,Dit is een geflatteerde uitslag, waarmee ik bedoel dat de score voor ons veel hoger had moeten uitvallen. We hadden makkelijk zeven, acht keer kunnen scoren”, zegt Taki. Dat het niet lukte, schat hij in, had ook te maken met vermoeidheid. ,,We speelden voor het eerst twee duels in een weekend en hebben niet veel fitte spelers. Vandaar dat we vaak met een meevoetballende keeper speelden om de krachten te sparen. Ik ben blij dat we alsnog de punten hebben gepakt.”

Zaalvoetbal eredivisie

White Stones-HV/Veerhuys 2-3

18. De Moel 0-1, 19. Ooievaar 0-2, 28. Ooievaar 0-3, 39. Sprenkeling 1-3, 39. Groot 2-3.