NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys krijgt lastige return na verlies tegen Zeemacht

By mei 27, 2018 No Comments

Foto’s Ferry Hoks

2018-05-25 Zaalvoetbal, promotie/degradatie Eredivisie/Eerste Divisie, halve finale, 1 of 2, MSV Zeemacht – HV Veerhuys, Den Helder

Verslag: Leo Giovannangelo
Fotografie: Ferry Hoks

Het verblijf van ’t Veerhuys uit Hoorn in de Eredivisie hangt aan een zijden draadje na de nederlaag tegen Zeemacht. In Den Helder vergooide de Hoornaren vrijdagavond na een goede eerste helft een mooie uitgangspositie in de return door in korte tijd meerdere goals weg te geven, 4-1.

 

 

Voorafgaande aan de wedstrijd sprak Sport Actueel met de beide coaches. Eerst Arjan de Klerk van Zeemacht.
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/YAgWhZLfJ5splVc

En vervolgens Arjen Van Der Laan die samen met Ellen Atteveld tot het einde van het seizoen de honneurs waarnemen.
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/zhAc00WgylU0DNw

’t Veerhuys speelde een goede eerste helft maar zag in Zeemacht een geduchte tegenstander. Beide ploegen hadden wat kansjes maar het duurde tot de 13e minuut voordat de score geopend werd. Na een vlotte aanval werd Odinga Nimako via Dennis Pals op maat bedient door Jorg Ooievaar, 0-1. Deze voorsprong werd meegenomen naar de kleedkamer en de verwachting was dat in de tweede helft Zeemacht meer druk en fysiek spel op het plankier zou neerzetten. De kenners werden niet bedrogen want de ploeg van Arjan de Klerk deed dat ook, iets waar de Hoornaren onvoldoende antwoord hadden. Met ongeveer nog een kwart wedstrijd te spelen kantelde Zeemacht de wedstrijd binnen twee minuten. Eerst was Jordy Bos verantwoordelijk voor de gelijkmaker toen achtereenvolgens Melvin Damsma en David Albert te stand naar 3-1 tilde. ’t Veerhuys was aangeslagen maar de Helderse formatie verzuimde de trekker definitief over te halen. Pas toen Nimako na zijn tweede gele kaart mocht inrukken met rood schoot in de slotfase routenier Ingmar Waard de 4-1 eindstand op de borden.

Na afloop sprak Sport Actueel met Barry de Wit, keeper en aanvoerder van ’t Veerhuys. 
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/h3ysp9loyoe4kZg
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/gNREBazX9FP0ueX

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”334″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”640″ gallery_height=”480″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”1″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Coach Arjan de Klerk van Zeemacht was uiteraard in zijn nopjes met de winst maar weet als geen ander dat de return in Hoorn nog best lastig kan zijn.
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/pncGprXaJVRy4Je
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/fv6ItvqnMppWluq

En tot coach Arjen Van Der Laan van ’t Veerhuys.
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/RuU84GRNAGOCIJf
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/3QD9gN5Cuxd8hAg

Aanstaande vrijdagavond 1 juni is de tweede wedstrijd in dit tweeluik in sportcentrum Vredehof in Hoorn. De winnaar over twee wedstrijden plaatst zich voor de finale op neutraal terrein tegen de winnaar van Texel Futsal-ZVV Eindhoven.

Lees hier het verslag van Koen Roozendaal van XYTO Media op WWW.HOORNSDAGBLAD.NL
https://www.hoornsdagblad.nl/…/finaleronde-ver-weg-voor-hv-…

Luister ook elke zondagmiddag tussen 13:00 en 17:00 uur naar Sport Actueel op WEEFF via de kabel, op 103.9 mhz (tevens 105.8 mhz en 107.1 mhz) en WEEFF.NL. (andere aanbieders kunt u vinden op onze website)
Uitzending Gemist? Kijk dan op mixcloud.com en geef als zoekopdracht sport actueel.


Bron: HND

De zaalvoetballers van Veerhuys zijn de halve finale van de nacompetitie om lijfsbehoud in de eredivisie begonnen met een nederlaag. In Den Helder verloor de Hoornse ploeg vrijdagavond de eerste van twee wedstrijden met 4-1 van Zeemacht.

De ploeg van het trainersduo Ellen Atteveld en Arie van der Laan trof in de eerstedivisionist een tegenstander die mikte op de counter, maar wist dit goed het hoofd te bieden en controleerde de wedstrijd dan ook.

Er werden in het eerste bedrijf door Zeemacht op de uitbraak en uit dode spelmomenten weliswaar wat kleine speldenprikken uitgedeeld, maar de openingsgoal kwam terecht op naam van Veerhuys. Odi Nimako scoorde zeven minuten voor de rust uit een corner de 0-1.

De Hoornse formatie bleef daarna dreigend en dicteerde het spel, maar na de pauze kende het duel plots een ander spelbeeld. Zeemacht verliet de verdedigende stellingen en kwam in een tijdsbestek van drie minuten op 3-1.

Toen Nimako, de beste man aan de kant van Veerhuys, er ook nog eens af moest met zijn tweede gele kaart kreeg Zeemacht meer ruimte om te voetballen. Het leverde na een fraai uitgespeelde aanval via Ingmar Waard de 4-1 op.

Volgende week vrijdag wacht de return in sportcentrum Vredehof.

Zeemacht-Veerhuys 4-1.

Nimako 0-1, Bos 1-1, Damsma 2-1, Albert 3-1, Waard 4-1. Bijz. rood: Nimako (Veerhuys/2 x geel).