NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys komt net tekort in doelpuntrijk duel

By oktober 15, 2023 No Comments

Veerhuys heeft nog altijd last van personele problemen en dan is Os Lusitanos, één van de kandidaten voor de topvier, niet de meest ideale tegenstander. Toch was de Hoornse ploeg in de slotfase dichtbij een punt. Het werd 6-5.

Bron: NHD- Robin Kaandorp

Door de krappe selectie is voor het team Anand Jagdewsing niet mogelijk om een hele wedstrijd volle bak te spelen. De ploeg werd door het sterke Os Lusitanos zeker in het eerste deel van de wedstrijd bovendien ver teruggedrukt op eigen helft. Een 4-0 tussenstand was het gevolg. ,,Maar daarna kwamen we duidelijk beter in de wedstrijd”, keek Jagdewsing terug. Via Jesse Koeman en Stefan Dol werd het verschil teruggebracht tot 4-2 bij rust.

,,Na rust bleven we ook wel flink onder druk staan. Os Lusitanos is ook gewoon een heel goede ploeg”, constateerde de coach. Os Lusitanos liep uit naar 6-2. Maar het slotoffensief van de bezoekers was indrukwekkend. ,,We gingen alles of niets spelen, dat deden we goed”, stelde Jagdewsing. David Albert benutte twee tienmetertrappen en met een meevoetballende keeper was het Jeffrey de Moel die de spanning helemaal terugbracht.

Albert kreeg in de slotfase nog een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker aan te laten tekenen, maar zijn derde tienmetertrap trof geen doel. ,,Maar we zijn tot het einde goed doorgegaan. We waren er dichtbij.”

OS Lusitanos – HV/Veerhuys | HIGHLIGHTS

Bron: XYTO Media

AMSTERDAM – HV/Veerhuys wacht na drie wedstrijden in de Eredivisie zaalvoetbal nog altijd op het eerste punt. Vrijdag toonde de ploeg van coach Anand Jagdewsing op bezoek bij het ongeslagen Os Lusitanos het nodige karakter na een ruime achterstand, maar kwam het net tekort.
Na het eerste kwartier leek de Hoornse ploeg op weg naar een ruime nederlaag want de Amsterdammers wisten liefst viermaal het net te vinden. Door doelpunten van Jesse Koeman en Stefan Dol gaven de gasten de ruststand toch een iets draaglijker aanzien: 4-2.
Ook na de rust stond Veerhuys even niet op te letten en liep de marge opnieuw op naar vier. Een slotoffensief leverde nog bijna een stunt op toen eerst David Albert tweemaal scoorde en uiteindelijke Jeffrey de Moel de aansluiting vond. Ondanks verwoede pogingen, met daarbij een gemiste tien-meter trap van Albert, lukte het echter de gasten niet om alsnog een resultaat te halen: 6-5.

Komende vrijdag kan HV/Veerhuys in eigen huis op jacht gaan naar de eerste zege als promovendus Scagha ’66 op bezoek komt.

Doelpunten: Albert (2), Koeman, Dol en De Miel allen 1 maal.