MededelingenVeerhuys 1

Veerhuys KAMPIOEN 1e Divisie A: 0-7 winst

By april 21, 2013 No Comments

20130419-S1-01619-4-2013. Veerhuys selectie, sponsors, staf, supporters en iedereen die club een warm hart toedraagt van harte gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap. Een kampioenschap behaald met goed en aanvallend voetbal en een kampioenschap dat van het jonge Veerhuys team veel punten vroeg omdat de concurrentie lang in het spoor bleef van de geelhemden uit Hoorn. Een titel ook met zeer veel goals door Veerhuys gescoord.

Ook ditmaal haalde de Horinezen flink uit. In Nijkerk tegen Sparta behaalde Veerhuys een 0-7 overwinning op een tegenstander die de wedstrijd zeker niet cadeau gaf. De thuisploeg speelde erg fysiek en zelfs op het randje, maar werd overklast zowel in technisch als in tactisch opzicht. De Hoornse supporters die in een volle bus waren meegereist zagen Veerhuys al snel op voorsprong komen door goals van Joost Reus en Wesley Donkers. Ryan Brown maakte voor de wissel de 0-3.

In de tweede helft kreeg Veerhuys meerdere 10 metertrappen omdat Sparta moeilijk met het verlies om kon gaan en hard speelt. Inmiddels leidt het team van coach Gooyers dan al met 0-6 door goals van Donkers 2x en Brown. Tarik El Hahaoui weet wel een 10 metertrap te benutten. Hij maakt nummer 7 voor de Hoornse kampioen.20130419-S1-007

Na afloop zijn er lovende woorden namens de KNVB voor met name de historie en de jeugdopleiding van ’t Veerhuys. Voor elke speler is er een medaille en de kampioensschaal wordt overhandigd aan aanvoerder Dennis Brouwer. Je moet het toch maar doen, vrijwillig vorig seizoen een stapje terug doen en vervolgens kampioen worden. Complimenten aan het team.

De busreis terug had helaas vertraging door files en afsluitingen bij Amsterdam. Toen het team ruim na middernacht in het eigen sportcafe arriveerde bleef het lang gezellig. Het was voor Veerhuys tot op heden een prima seizoen, met ook veel titels bij de jeugd op het hoogste niveau. Dit komt mede omdat ook hoofdsponsor RICOH de club steunt. Maar we zijn er nog niet. De regelementen om naar de eredivisie te promoveren houden tegenwoordig in dat er play offs volgen. Dit betekent onder andere dat er nog 4 wedstrijden volgen. Zo zal het laagste team uit de eredivisie waarschijnlijk  de eerste tegenstander zijn in de play-offs. Op dit moment is het Limburgse Fermonia Boys de mogelijke tegenstander voor Veerhuys. Mocht dit zo blijven wacht in ieder geval een verre busreis naar Roermond.  Komende vrijdag speelt Veerhuys eerst echter nog de laatste wedstrijd van de reguliere competitie thuis tegen Scagha.  Het wordt nog een spannende mei maand.

Opstelling HV/Veerhuys: Velzeboer, Machtel,Brouwer, Reus, Zuiker, Hahaoui, Huwai, Ciocarelli, Brown en Donkers.

Met dank aan Ferry Hoks voor de foto’s.
[nggallery id=44]