NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys in de problemen na verlies tegen TPP

By maart 12, 2017 No Comments

HOORN – De wedstrijd tussen Veerhuys en TPP is tien minuten oud als een handjevol Rotterdamse supporters zingend de tribune van de Vredehof op komt. De bezoekers kunnen de steun goed gebruiken want de thuisploeg is met twee treffers binnen zeven minuten prima begonnen aan het degradatieduel. De aanmoedigingen van de laatkomers missen hun uitwerking niet want het spoort de TPP’ers in het veld duidelijk aan tot een stapje meer. Na veertig minuten stappen zij dan ook als winnaar van het veld: 2-4.

Uit het NHD door Vincent Schot 

Hoornse eredivisionist ziet 2-0 voorsprong in rook opgaan tegen Rotterdammers
De spelers van Veerhuys schieten na afloop direct de kleedkamer in. Zin om hun verhaal te doen, hebben zij niet. Coach Antoine Gooyers doet dit wel, al is het met een gezicht als een oorwurm. Als geen ander weet hij dan ook in wat voor een lastig parket zijn ploeg zich zojuist heeft gebracht. De Rotterdammers wippen dankzij de zege over Veerhuys heen in de stand, waardoor Gooyers’ formatie nu op een nacompetitieplek staat. Met alleen nog wedstrijden tegen ZVV Eindhoven, FC Eindhoven, Hovocubo en ASV Lebo voor de boeg wordt het een hels karwei om deze nog te verlaten.
 

Nacompetitie

De wijze waarop zijn ploeg in deze situatie terecht is gekomen steekt Gooyers het meest. ,,Ik heb die jongens voor de wedstrijd nog geschetst hoe het nacompetitietraject eruit ziet. Heb ze gevraagd of ze echt zin hebben in uitwedstrijden naar plaatsen als Roermond. Eenmaal in het veld heb ik niet teruggezien dat ze dit inderdaad niet willen. TPP liet dit wel zien.’’

Het is ferme taal van de Hoornse trainer. Zeker in de beginfase speelt zijn ploeg immers prima. Het levert een fraaie goal op van Younes Daari en een slim ingeschoten vrije trap van Dennis Pals. ,,Maarten Zuiker moest daarna de 3-0 maken, maar liet dit na. Kort daarna kopte hij de bal zo in de voeten van een speler van hun en werd het 2-1. Toen gingen zij erin geloven en va-banque spelen, terwijl wij onder hoogspanning leken te staan. We maakten echt teveel fouten.’’

Supporters

Terwijl Gooyers zijn verhaal doet, poetsen de Rotterdamse supporters, die zich direct na het klinken van de zoemer van de tribune naar beneden lieten zakken, de goede indruk die zij eerder nog maakten volkomen weg. Een aantal van hen duikt de kleedkamer van Veerhuys in om daar in vervelende bewoordingen de degradatie die nu dreigt nog eens onder de neus van de Hoornaars te wrijven. Het resulteert in duw- en trekwerk, woordenwisselingen en zelfs dreigementen richting Hoornse supporters en spelers. Voordat het echt uit de hand loopt, druipen de Rotterdammers af.

Gooyers haalt er zijn schouders over op. Hij heeft grotere problemen om zich druk over te maken. Vooral hoe hij zijn ploeg nog rechtstreeks kan behouden voor de eredivisie. ,,Het wordt nu een lastig verhaal. We hebben onszelf een héél slechte dienst bewezen. Als je ook niet doet wat we met elkaar afspreken of waarop we trainen dan roep je dat ook over jezelf af’’, zegt hij tot slot.

Hij zijn weinig bemoedigende woorden voor een weinig bemoedigende situatie.

Veerhuys-TPP 2-4.

5. Daari 1-0, 7. Pals 2-0, 13. Fennich 2-1, 17. H. Verhaar 2-2, 21. F. Verhaar 2-3, 39. Nyali 2-4. Bijz. 17. Chaali mist tienmetertrap.