Veerhuys 1

Volle tribunes bij Hoornse derby

By december 9, 2017 No Comments

Foto: Leo Giovannangelo

8-12-2017.

De voorbereiding op deze derby was ditmaal niet ideaal. Door familie omstandigheden was er niet compleet getraind, maar gelukkig bleek iedereen op het laatste moment wel inzetbaar. Het was goed vol in sporthal de Vredehof, want beide teams staan hoog geplaatst op de ranglijst. Het  kranten verslag , de interviews met beelden en de foto’s volgen later hier op de site. Uiteraard is ook alles op face-book reeds geplaatst.  uitslag 1-5.


Bron: Hoornsdagblad.nl

HOVOCUBO TERECHTE WINNAAR ‘EL CLASSICO’

HOORN – De Hoornse stadsderby is voor Hovocubo erg fijn verlopen. Sander van Dijk, die door een schorsing vanaf de tribune moest toekijken, zag zijn ploeg een keurige 1-5 overwinning behalen op HV Veerhuys.

“Het duel verliep als een echte derby. Het was geen hoogstaand voetbal, en vooral vanuit onze kant zakelijk en gecontroleerd” zei Dave Stet na afloop. “De eindstand is terecht, al had de score hoger kunnen uitvallen, want we hebben genoeg kansen gecreëerd”. Waar Hovocubo met de punten huiswaarts keerde, bleef Veerhuys verslagen achter. Barry de Wit: “Het was wel een terechte uitslag. Zij hebben hele lange fases balbezit gehad en flink wat kansen gecreëerd. Ik denk dat als we onze kansen wat beter hadden afgerond dat we er misschien nog een mooiere uitslag van hadden kunnen maken. Maar al met al hebben we gewoon terecht verloren”.

In een volgeladen ‘Vredehof’ wist Hovocubo voor rust een 0-2 voorsprong in te nemen. Nadat Zakaria Amrani zijn inzet van richting veranderd zag worden door Mo Darri, belande de bal achter Barry de Wit in het doel, 0-1. De tweede treffer kwam op naam van Karim Mossaoui.

Veilige marge
Dat Hovocubo op papier sterker is dan de stadsgenoot, werd in het tweede bedrijf in de stand uitgedrukt. Het was Faisel Mellah die met de 0-3 de beslissing leek te brengen. Het werd bevestigd door Youssef Makraou die de vierde treffer op het scorebord bracht. Het zorgde ervoor dat de tegentreffer van Mo Darri, een belangrijke kracht bij Veerhuys, weinig tot geen spanning terugbracht. De 1-5 van Mats Velseboer was de afsluiting van de Hoornse stadsderby.

Na afloop stapte Veerhuys als verliezer uit de zaal. “We hebben een aantal grote dekkingsfouten gemaakt waardoor we doelpunten wel erg makkelijk hebben weggegeven” baalde de Wit. “Daarnaast hebben we wat grote kansen gemist, maar verder kunnen we onszelf niet veel verwijten. We hebben geprobeerd om het Hovocubo zo moeilijk mogelijk te maken” vervolgt de sluitpost. Zijn collega doelman kon tevreden terugkijken op het Hoornse duel. “Zij waren in fases scherp op de counter waar uit ze een paar kansen creëerden, maar door goed omschakelen hebben we lang de nul kunnen houden”.

HV Veerhuys mag zich na de nederlaag tegen Hovocubo voor twee zware duels. De Wit: “We moeten het per wedstrijd bekijken. Volgende week staat Groene Ster op het programma en dat wordt een lastige uitwedstrijd. Daarna volgt Eindhoven, die staan lager dan dat ik verwacht had, en ook daar verwacht ik een moeilijke wedstrijd”.

HV Veerhuys – Hovocubo 1-5 (0-2)
0-1 Mo Darri (eigen doelpunt)
0-2 Karim Mossaoui
0-3 Faisal Mellah
0-4 Youssef Makraou
1-4 Mo Darri
1-5 Mats Velseboer

Foto’s Leo Giovannangelo
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”300″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”640″ gallery_height=”480″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”1″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Geplaatst door Leo Giovannangelo op Zaterdag 9 december 2017

Geplaatst door Leo Giovannangelo op Zaterdag 9 december 2017


Verslag uit het NHD