NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys houdt lang stand tegen koploper Tigers Roermond

By december 9, 2023 No Comments

Foto: Frank Fotograaf Brussel

8-12-2023.

Veerhuys ontving in Hoorn koploper Tigers Roermond.

Bij de Horinezen was coach Jagdewsing weer inzetbaar, maar miste het team nog steeds vier basis spelers vanwege blessureleed. De thuisploeg kwam door een goal van Melle van Maarle op een 1-0 voorsprong. Daarna werd achterin de boel goed dicht gehouden door met name keeper Marcel Ons die een sterkte wedstrijd speelde. 1 minuut voor de rust nam de coach van Tigers een time-out en dat was een slimme zet, want vlak voor het eindsignaal volgde de gelijkmaker (1-1).

In de tweede helft gaf het snelle spel van de bezoekers toch resultaat en begon de conditie mee te spelen. Veerhuys liet steekjes vallen en Tigers Roermond kon uit lopen naar een 1-3 voorsprong.  De Hoornse formatie gaf nog een keer gas en vocht zich terug naar 2-3. Door de keeper te wisselen voor een extra speler kwam het team ook nog op 3-3.  Verder lieten de bezoekers het niet komen. Zij wisselden ook hun keeper voor een extra speler en dat was wederom een slimme zet. In de slotfase volgden daardoor nog meerdere goals. De einduitslag werd 4-6.

HV/Veerhuys – Tigers Roermond | HIGHLIGHTS

Ook Veerhuys wint niet van koploper Tigers

 In de laatste ronde van de eerste fase heeft HV/Veerhuys niet kunnen stunten tegen koploper Tigers Roermond. De Hoornaren maakten het de Limburgers wel uitermate lastig: 4-6.

Bron: NHD

Tigers sloot zo de eerste fase af met een perfecte score: twaalf wedstrijden gespeeld, twaalf keer gewonnen. Maar het was niet gek geweest als Veerhuys de eerste ploeg was geweest die de Limburgers punten afhandig had gemaakt.

Coach Anand Jagdewsing zag zijn ploeg via Melle van Maarle op voorsprong komen en daarna kansen krijgen om de score uit te breiden. ,,Ik had zeven veldspelers tot mijn beschikking. Aan het einde van de eerste helft werden we moe. Tigers raakte al een keer de lat en tien seconden voor tijd werd het 1-1.”

In de tweede helft liep Veerhuys noodgedwongen meer achteruit. Op het moment dat de bezoekers op 1-3 waren gekomen, veranderde Veerhuys van tacktiek. ,,We speelden alsof we niets te verliezen hadden”, zag Jagdewsing. Via treffers van Nigel Wijdenbosch en Kevin van Londen werd het zelfs 3-3. Direct daarna kwam Tigers weer op voorsprong om uit te lopen naar 3-6, waarna Storm van der Laan voor de 4-6 zorgde.

HV/Veerhuys-Tigers Roermond 4-6 (1-1). Doelpunten Veerhuys: Van Maarle, Wijdenbosch, Van Londen, Van der Laan.

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel