NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys geeft voorsprong uit handen tegen Lebo

By november 3, 2019 november 6th, 2019 No Comments

1-11-2019.

Veerhuys begon zoals meerdere wedstrijden weer heel sterk. Heel rap werd het 1-0 door een goal van Jorg Ooievaar en toen Younes Daari voor de 2-0 tekende was er geen vuiltje aan de lucht. Veerhuys had het beste van het spel totdat Jorg Ooievaar een vervelende blessure opliep en niet meer verder kon. Nog voor de pauze kwam Lebo op 2-1. In de tweede helft werd het spel ook beduidend minder en liep Lebo uit naar 2-3. Omdat een paar spelers van Veerhuys  wel heel veel speelminuten kregen was het beste er toen af, er werd ook minder terug geschakeld en daarvan profiteerden de bezoekers. Ook het inbrengen van een extra speler voor de keeper bleek geen succes, waardoor de nederlaag ietwat geflatteerd werd. (2-6)

Later op de avond won Veerhuys 2 gelukkig wel met 6-5 van AGB 1.


Bron: Leo Giovannangelo

Veerhuys onderuit tegen koploper

Hoorn – ’t Veerhuys uit Hoorn heeft in eigen huis niet kunnen stunten tegen de koploper van de Eredivisie Zaalvoetbal. In een bij vlagen harde wedstrijd verloren de Hoornaren van ASV/LEBO die met dit resultaat fier aan kop blijft staan in de competitie.
Abonneer ook op mijn JoepTjoep kanaal voor meer beeld en krijg automatisch een melding bij live uitzendingen:

Bekijk hier de hele wedstrijd:
https://youtu.be/x0-yqysbSbI

De start van de ploeg uit Hoorn was goed te noemen want twee vlijmscherpe counters zorgde ervoor dat er na vier minuten spelen een 2-0 voorsprong op de borden stond. Halverwege de eerste helft poetste Ike Neil de hatelijke nul weg wat ook de ruststand werd. De tweede helft werd een memorabele want Noureddine Oulad ben Yoessef van ASV/LEBO maakte de gelijkmaker en daar bleef het niet bij. Terwijl Daan Buurman een rode kaart incasseerde was het de eerder genoemde Oulad ben Yoessef die uit de toegekende vrije trap de 2-4 scoorde. ’t Veerhuys probeerde nog wat te forceren door een vijfde veldspeler in te brengen maar ASV/LEBO hield gemakkelijk stand en tilde de score naar de uiteindelijke 2-6 eindstand.
Na afloop sprak onze verslaggever met Younes Daari, speler van ’t Veerhuys, Noureddine Oulad ben Yoessef van ASV/LEBO en Antoine Gooyers, de trainer/coach van ’t Veerhuys.

Luister elke zondagmiddag tussen 13:00 en 17:00 uur naar Sport Actueel op WEEFF via de Ziggo kabel, in de ether op 103.9 mhz (tevens 105.8 mhz en 107.1 mhz) en WEEFFRADIO.NL. (andere aanbieders kunt u vinden op onze website WEEFF.NL)
Uitzending Gemist op WEEFF Radio? Kijk dan op mixcloud.com en geef als zoekopdracht sport actueel.


Bron: NHD

Er groeit weer wat moois in de Vredehof: play-offs stip op de horizon voor talentvol Veerhuys

Veerhuys pendelde de laatste jaren regelmatig heen en weer tussen de eerste divisie en de eredivisie. Dit seizoen acteren de zaalvoetballers weer in de hoogste klasse. En hoewel het seizoen nog pril is, zijn de voortekenen voor een langer verblijf hierin goed. Sterker nog: er groeit weer wat moois in de Vredehof.

Ga maar na, de club wist Younes Daari te behouden, zag Jorg Ooievaar zich in de afgelopen seizoenen ontwikkelen tot een volwaardig international, kreeg een betere Mukthar Suleiman terug van Hovocubo en Daan Buurman ziet er op vrijdagavond steeds meer uit als een échte zaalvoetballer en steeds minder als een veldvoetballer in de zaal.

Stuk voor stuk zijn het talenten, afkomstig uit de eigen opleiding, waarover trainer Antoine Gooyers kan beschikken én daarachter dient de volgende generatie zich alweer aan. Hiervan is Sem Biezen het beste voorbeeld.

Aram Hakopov is de vreemde eend in de bijt. Hij kwam deze zomer over van FC Marlène en is vanwege zijn leeftijd én ervaring direct gebombardeerd tot captain. Ook hij ziet de toekomst rooskleurig in. ,,Over twee, drie jaar staat hier een ploeg die weer jaarlijks meedoet voor de play-offs, zoals Veerhuys dat in het verleden gewend was. Daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt door de club, door de jeugd de kans te geven en er af en toe iemand van buitenaf bij te halen. Jongens zoals ik inderdaad, spelers die hier graag willen spelen en een steentje willen bijdragen aan dit proces.’’

Hoewel Hakopov de play-offs als stip op de horizon plaatst, zijn er dit jaar al resultaten die aanleiding geven tot dagdromen. Zo werd er voor de beker gewonnen van zijn oude club, vorig jaar nog spelend in de finale om de landstitel, en werden echte zwakke broeders als White Stones en Groene Ster met dubbele cijfers verslagen. ,,We gaan voor handhaving, maar ik denk dat we in de middenmoot kunnen eindigen. Geen nacompetitie dus. Misschien dat we nu zelfs al zouden kunnen meedoen om de play-offs, maar dan moet er niets tegenzitten’’, zegt de captain van Veerhuys.

Hij doelt ermee op de smalle selectie en het niveauverschil tussen de basiskrachten en de spelers op de bank. Er mag dus simpelweg niemand wegvallen. Omdat dit vrijdagavond wel gebeurde kon Veerhuys toen niet weer een scalp nemen van een topploeg. In eigen huis werd koploper asv Lebo in de beginfase de wil opgelegd, maar brak het vroege uitvallen van Ooievaar de ploeg op. Gooyers moest het daarna doen met een man of zes en dat eiste zijn tol: conditioneel én kwalitatief. ,,Helemaal omdat we de kansen die we kregen niet afmaakten’’, zei Hakopov. En dus bleef de voorsprong lang staan op 2-0. ,,En die oude voetbalwet is er niet voor niets: als je ’m zelf niet maakt, gaat hij er aan de andere kant in.’’

Dat Veerhuys baalt van een nederlaag tegen een ploeg die zich dit seizoen moet gaan mengen in de titelstrijd is veelzeggend. ,,Eén of twee jongens erbij zou lekker zijn’’, zegt Hakopov. ,,Maar ondanks de nederlaag kunnen we verder bouwen op dit duel.’’

Veerhuys-Lebo 2-6.

1. Ooievaar 1-0, 4. Daari 2-0, 11. Neil 2-1, 27. Ben Youssef 2-2, 27. Mahdi 2-3, 33. Ben Youssef 2-4, 40. Ben Youssef 2-5, 40. Ben Youssef 2-6.


Foto’s: Frank Fotograaf Brussel