NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys en Den Haag delen punten (3-3)

By september 11, 2021 september 13th, 2021 No Comments

HV/VEERHUYS EN ZVV DEN HAAG DELEN DE PUNTEN BIJ START COMPETITIE

HOORN – Op de eerste speeldag van de Eredivisie Zaalvoetbal heeft HV/Veerhuys direct twee punten laten liggen. In de thuiswedstrijd tegen ZVV Den Haag kwam de ploeg van coach Najib Taki niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

In Hoorn vielen alle doelpunten al voor de rust. HV/Veerhuys dat zonder keeper Marcel Ons en Jorg Ooievaar begon kon de stempel niet drukken op het duel en liep twee keer een achterstand op. Na de openingstreffer van Cijntje maakte David Albert al snel gelijk, maar de gevaarlijke Mohammed Ouarrraki zorgde voor een hernieuwde Haagse voorsprong. Via Sem Biezen en Hoessein Jabir leek de Hoornse ploeg toch met een voorsprong te gaan rusten, maar kort voor het einde van de eerste helft wist Karoumi voor de 3-3 te zorgen.

Dat er in de tweede helft niet meer gescoord werd was vooral aan beide keepers te danken. Zo wist Den Haag-goalie Barlik te pareren op pogingen van Wijdemnbosch en Albert terwijl aan de andere kant Damian Gooyers vooral Ouarraki van een tweede goal wist af te houden.


2021-09-10, Zaalvoetbal, Eredivisie, HV/Veerhuys – zvv Den Haag, sportcentrum Vredehof, Hoorn
Verslag en beeld: Leo Giovannangelo

Seizoen opener levert Veerhuys 1 schamel punt

Hoorn – Na ruim een jaar van stilstand is de Eredivisie Zaalvoetbal weer van start gegaan, zo ook voor HV/Veerhuys uit Hoorn. Vorig seizoen werd het seizoen voortijdig beëindigd vanwege de corona pandemie en schaarde de Hoornaren zich in de top van de ranglijst en dat bood hoop voor de seizoen ouverture. IJdele hoop bleek achteraf want in een teleurstellende wedstrijd peurde ’t Veerhuys 1 punt in eigen huis tegen zvv Den Haag, 3-3.
De voorbereiding op het nieuwe seizoen was verre weg van optimaal want vlak voor de start van de oefencampagne moest de club op zoek naar een nieuwe oefenmeester omdat Antoine Gooyers na decennia moest stoppen vanwege drukke werkzaamheden. Na even stuurloos te zijn geweest werd Najib Taki aangesteld. In eigen huis leek zvv Den Haag een ideale tegenstander om eens aan het zelfvertrouwen te werken aangezien de ploeg uit de Hofstad met slechts 2 wissels ging spelen. Niets was minder waar want ’t Veerhuys speelde in een laag tempo en bij vlagen wat slordig waardoor de bezoekers de score opende, 0-1. David Albert trok de stand weer gelijk maar wederom speelde ’t Veerhuys Sinterklaas door de 1-2 letterlijk weg te geven. Sem Biezen en Hoessein Jabir brachten de 3-2 op de borden maar de ruststand werd 3-3. Na de pauze werd het spel er niet beter op. Den Haag hield de verdediging klein en goed op orde terwijl de gastheren ietwat geforceerd op jacht was naar een treffer. Het leverde over en weer wat kansjes op waarbij in de slotfase de grootste kans voor Nigel Wijdenbosch van ’t Veerhuys was maar gescoord werd er niet. De 3-3 eindstand gaf duidelijk aan dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende en er nog hard gewerkt moet worden om een rol van betekenis te hebben in de competitie.
Na afloop sprak onze verslaggever achtereenvolgens met Sem Biezen van HV/Veerhuys Aram Hakopov en trainer/coach Najib Taki.

HV/Veerhuys speelt haar volgende wedstrijd op vrijdag 24 september in eigen huis. ASV/Lebo uit Amsterdam, een ploeg die serieuze kampioensambities heeft zal dan de tegenstander zijn.

 

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel


Bron: NHD – Kevin de Vries

Er is voor zaalvoetballers HV/Veerhuys nog veel werk aan de winkel blijkt na teleurstellende competitiestart

Veerhuys is de competitie gestart met een teleurstellend gelijkspel tegen zvv Den Haag. In een zwakke wedstrijd met een spannend slot werd het 3-3.

Hij is nog maar een paar weken bezig als trainer van Veerhuys en dus wist Najib Taki niet precies wat hij vrijdagavond kon verwachten.

Natuurlijk stond de coach langs de lijn tijdens enkele trainingsuren en wat oefenpotjes, maar hoe zijn ploeg het eraf zou brengen tijdens het echte werk was nog een groot vraagteken.

Het optreden tegen zvv Den Haag gaf voor een deel antwoord op die vraag. En dat is dat er nog veel werk aan de winkel is. Bij de thuisformatie ontbraken doelman Marcel Ons en sterkhouder Jorg Ooievaar. Vooral het gemis van Ooievaar was een aderlating. Zo lukte het Veerhuys nauwelijks om gevaar te stichten in de eerste helft. Het baltempo was simpelweg veel te laag, waardoor de bezoekers makkelijk stand hielden. Dit terwijl de ploeg uit Zuid-Holland slechts twee wisselspelers ter beschikking had. De opdracht om de opponent kapot te spelen lukte dan ook voor geen meter. De bezoekers loerden vooral op de individuele kwaliteiten van Mohammed Ouarraki. De kleine dribbelaar toonde met name bij de 1-2 zijn klasse, door na een fraaie actie Sem Biezen uit te spelen en raak te schieten. Al keek Veerhuys ook al eerder tegen een achterstand aan. Een blunder van de voor de rest sterk keepende Damian Gooyers zorgde ervoor dat de thuisploeg in de achtervolging moest. Veerhuys herstelde zich snel door onder meer een fraaie treffer van nieuwkomer David Albert, al bleef het spel ondermaats.

Dat er met de rust een 3-3 stand op het bord stond, had Veerhuys dus vooral aan zichzelf te danken. Al pakte zvv Den Haag het ook slim aan. Aanvoerder Morad Chalhi hield het achterin goed dicht en in de slotfase, waarin de spanning zichtbaar toenam, onderscheidde doelman Wojciech Barlik zich. Op één van de spaarzame kansen in de tweede helft pareerde hij een schot van Albert. Ook Nigel Wijdenbosch had de winnende op zijn schoenen. De ervaren nummer tien schoof de bal net naast. Dat de thuisploeg toch een punt pakte, had het te danken aan een redding van Gooyers. De doelman weerhield Ouarraki van zijn tweede. En eerlijk gezegd verdiende dit duel ook geen winnaar. Want daar was het optreden van beide ploegen niet goed genoeg voor.

HV/VeerhuysZVV Den Haag 3-3

4. Cijntje 0-1, 6. Albert 1-1, 12. Ouarrakki 1-2, 13. Biezen 2-2, 15. Jabir 3-2, 19. Karoumi 3-3.