NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys – Ede (2-2)

By november 25, 2023 No Comments

Foto: Frank Fotograaf Brussel

24-11-2023.

De thuiswedstrijd  van Veerhuys 1 tegen Ede werd geleid door scheidsrechters uit de regio Nijmegen en in deze sportieve wedstrijd viel geen enkele kaart. De bezoekers kwamen in de eerste helft op 0-1, het was Jesse Koeman die voor de gelijkmaker zorgde voor het Hoornse team dat het gehele jaar al tobt met zeer veel blessures die vooral zijn ontstaan door het veldvoetbal. Veerhuys kon daarom in deze wedstrijd en ook de komende periode  niet beschikken over Jorg Ooievaar, David Albert en Jeffrey de Moel. Daarentegen was gelukkig keeper Marcel Ons wel weer inzetbaar voor het eerst dit seizoen in een competitie wedstrijd.  Trouwens, ook Ede miste spelers door blessures.

Terwijl in Heerhugowaard concurrent Marlène verrassend won van Hovocubo dat zakte naar plaats zeven, kwam in de tweede helft in  Hoorn  Ede op een 1-2 voorsprong. De teams waren in deze wedstrijd aan elkaar gewaagd. Toen Veerhuys een extra veldspeler voor de keeper wisselde in de slotfase viel 17 seconden voor tijd toch nog de gelijkmaker van Stefan Dol waardoor de eindstand 2-2 was.

HV/Veerhuys – ZVV Ede | HIGHLIGHTS

Veerhuys naar degradatiepoule na remise met Ede: ’Zoals we vandaag speelden ook niets te zoeken in kampioenspoule’

Bron: NHD – Gideon Smit
HOORN

Met nog zeventien seconden op de klok schoot Stefan Dol de gelijkmaker tegen Ede binnen. Het punt maakte HV/Veerhuys niet uit. De kampioenspoule is zo goed als onbereikbaar geworden.

Het duel met Ede gold voor Veerhuys als een laatste strohalm richting de kampioenspoule. Al gaf coach Anand Jagdewsing voorafgaand aan de wedstrijd al aan dat zijn ploeg die mogelijkheid niet in eigen hand had. „Dan zijn we afhankelijk van de resultaten van FC Marlène en ZVV Eindhoven en moeten we – naast vandaag winnen – in ieder geval ook een van de wedstrijden tegen Hovocubo of koploper Tigers winnen. Al blijft het duel met Hovocubo natuurlijk een derby, een wedstrijd op zich.”

Foto: Jaap van der Pijll

Mocht de ijdele hoop zich te nestelen in de bovenste helft van de ranglijst voor het duel echt nog leven, dan was die na afloop van de op de valreep afgewende nederlaag voorgoed voorbij. In twee wedstrijden zou Jagdewsings formatie dan een achterstand van vier punten moeten goedmaken. „En eerlijk gezegd, zoals we vandaag speelden, hebben wij niets in die poule te zoeken. De tweede helft speelden we met poep in de broek.”

De lage klassering op de ranglijst is wel te verklaren, stelde Jagdewsing. „We zijn het hele seizoen nog niet compleet geweest. Nu ontbreken Jorg Ooievaar, David Albert en Jeffrey de Moel vanwege blessures. Die zijn zeker tot de winter uitgeschakeld.” Met een knipoog: „Dat rottige veldvoetbal ook.”

Al die blessures, het ontbreken van een tweede selectieteam én een Onder 19-team, maakt dat de keuzes beperkt zijn. Om toch tot een bank met vier veldspelers te komen, werd daarom een beroep gedaan op de 15-jarige Sepp van der Laan, die eerder op de avond met de Onder 17 een wedstrijd had gespeeld. De jongeling kwam echter niet in actie.

Dat Ede de kampioenspoule nog zou halen was evenmin waarschijnlijk. Toch kwamen de bezoekers in sporthal De Vredehof op voorsprong door Ilias Joubid, die ogenschijnlijk vrij door de defensie van Veerhuys richting doel van Marcel Ons mocht trekken.

In een aantrekkelijk schouwspel voor de rust kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op gelijke hoogte door Jesse Koeman. Hij passeerde over de linkerkant Yordi Orriëns en verraste doelman Alpay Yüzgeç in de verre hoek.

Na een lange periode van Hoorns balbezit in de tweede helft was het echter Ede dat in een paar stappen bij het doel van Ons was en via een doeltreffend wippertje van Orriëns opnieuw op voorsprong kwam.

Met Jesse Koeman als meevoetballende keeper probeerde Veerhuys de druk op de tegenstander op te voeren. Dat leverde echter te weinig kansen op, met uiteindelijk ook te weinig treffers.

Zaalvoetbal eredivisie

HV/Veerhuys – ZVV Ede 2-2

3. Joubid 0-1, 9. Koeman 1-1, 29. Orriëns 1-2, 40. Dol 2-2.

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel