Veerhuys E3

Veerhuys E3 ongeslagen kampioen najaarscompetitie

By november 28, 2015 No Comments

27-11 2015.

Vandaag konden jongens van de E3 kampioen worden tegen een tot dan toe onbekende tegenstander Wognum 20151127-E3-001Nicols E2. Een dubbele ontmoeting tegen ze moest de beslissing brengen in poule 3 van de 1e klasse. Winst betekende kampioen, gelijk of verlies zou de wedstrijd van volgende week maandag voor een beslissing moeten zorgen.

Al snel na het begin werd duidelijk dat het wel eens een lastig avondje kon worden. De Nicols speelden gegroepeerd en loerde steeds op de counter. Daar tegenover liet Veerhuys te langzaam de bal rond gaan en was of de eindpass niet goed of de afronding ongelukkig. Veel ballen gingen naast, op de paal of in de handen van de keeper. Maar zo nu en dan kwam de klasse wel naar boven drijven en werd uit een mooie combinatie over meerdere schijven door Mike de 1-0 binnengeschoten.  Lang kon er echter niet genoten worden van deze voorsprong, want uit knullig balverlies achterin kon Wognum eenvoudig de 1-1 maken. Veerhuys moest opnieuw opzoek naar een treffer om het kampioenschap binnen te slepen. Het was Charly die vlak voor rust de 2-1 maakte.

Na rust hetzelfde beeld; bij Veerhuys lukte het niet en Wognum Nicols kon het niet. Toch was er een schitterende aanval van de Nicols die de spanning terugbracht zo’n 10 minuten voor tijd. In plaats van 3-1 werd het dus 2-2 en moest Veerhuys weer veerkracht tonen. De kracht van dit team is dat ze ook echt als een team spelen en 4 minuten voor tijd maakte Charly via een klutsdoelpunt de bevrijdende 3-2 en barstte het gejuich na het laatste fluitsignaal los.

sint55

Kortom een echte kampioen winst ook de slechte wedstrijden. Nikolai en Frits mogen terugkijken op een goede eerste najaarscompetitie, waarin de jongens weer een stapje hebben gemaakt. Het is leuk om te zien  dat jongens die op het veld voetballen bij verschillende verenigingen (Always Forwards, KGB, De Zouaven en Purmersteijn) elkaar in de zaal zo goed aanvoelen. De voorjaarscompetitie zal weer wat moeilijker worden, maar daar kan dit team wel eens voor een verrassing gaan zorgen. Na afloop werd de kampioensschaal nog uitgedeeld en kregen alle jongens een medaille. Patat, drinken en taart toe om het feest compleet te maken.

Voor nu feest vieren en volgende week maand de laatste competitiewedstrijd tegen Wognum Nicols E2.