MededelingenVeerhuys E1

Veerhuys E1 wint van Hovo 4-2

By september 17, 2016 No Comments

20160916-e1-014Veerhuys E1 won de eerste wedstrijd van dit seizoen van Hovocubo E1 met 4-2. Voor Veerhuys scoorden Tyron 2x, Julian en Charlie scoorden 1x. ┬áRyan was deze wedstrijd verhinderd.De foto’s van Hannu zijn bijgevoegd. Maandag speelt het team alweer. Deze wedstrijd is uit in Wognum in de Bloesem hal.

Verslag hieronder van Arjan:

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van Veerhuys O11-1 op het programma thuis tegen Hovocubo O11-1 in sporthal de Kreek. De hoofdscout en zijn assistent van Veerhuys hadden hun best weer gedaan om de nodige talenten bij elkaar te brengen. De jongens hadden echter nog nooit met elkaar samen in de zaal gevoetbald en ook de coach (Arthur) was nieuw. Toch kon je zien dat de coach en jongens voetbalkwaliteit hebben dat het vanaf het begin duidelijk was dat Veerhuys deze wedstrijd zou gaan winnen. Alleen is zaalvoetballen iets anders dan veldvoetbal en straatvoetbal. Nog teveel gingen de jongens voor eigen succes en werd vaak de makkelijke oplossing ingeruild voor de moeilijkere optie. De bal twee keer raken en rond laten gaan was dan ook de opdracht van de coach. Dit gezegd hebbend lieten de jongens wel schitterend voetbal zien met veel individuele klasse. Hoogstandjes waren meer de regel dan de uitzondering en Hovocubo kwam maar het weinig op de helft van Veerhuys. De ruststand van 2-0 was dan ook dik verdiend.

De tweede helft liet het zelfde beeld zien en de eindoverwinning voor Veerhuys kwam nooit in gevaar doordat de marge steeds twee doelpunten bleef. Kortom een terechte winnaar en wanneer de jongens de wetten van het zaalvoetbal ook onder de knie krijgen, zullen de uitslagen alleen maar hoger uit gaan vallen. De eindstand van 4-2 is een mooi begin in deze competitie. De doelpuntenmakers houden jullie nog tegoed om dat ook de tijdwaarneming de nodige aandacht vroeg. Wel liep er een fotograaf rond voor de mooie plaatjes van deze wedstrijd.

Maandag staat al weer de volgende wedstrijd op het programma en kan het team laten zien over een groot leervermogen te beschikken om de aanwijzingen van de Coach in de praktijk te brengen.

Foto’s Hannu