Veerhuys E Stars

Veerhuys E Stars naar plek 1 na winst op Volendam 3-2

By januari 6, 2016 No Comments

20160106-E-stars-0016-1-2015.

De wedstrijd tussen Veerhuys E-Stars en Volendam ging om de eerste plaats in de poule. De kids hadden een tijdje stil gestaan door vakantie en winterstop en dat was te merken.

Beide teams hadden nog geen wedstrijd verloren. Volendam bleek een sterk team te zijn. Veerhuys kwam twee maal op voorsprong maar de bezoekers kwamen steeds goed terug. De ruststand was 1-1.

In de tweede helft kwam de Volendamse gelijkmaker uit een corner, de opstelling bij de withemden die in een nieuw tenue speelden was op dat moment niet scherp en bij de tweede paal lag alle ruimte, 2-2. Volendam wisselde een paar maal verkeerd, waardoor discussie met de scheids ontstond  met de coach van Volendam.  Een paar meegereisde supporters uit het palingdorp gedroegen zich vervelend verbaal richting arbitrage . Dat de klok in laatste minuut werd stilgezet is een regel van de KNVB. Het affluiten door de scheids van een terugspeelbal op de keeper was een foutje, want de keeper van Volendam raakte de bal niet aan. Er zijn arbiters die 2 minuten geven bij foute wissels, dit gebeurde deze wedstrijd gelukkig niet. Dat er altijd wel een toeschouwer is,  uit Hoorn,  die loopt te stoken op een tribune is eigenlijk pathetisch. Maar ach die meneer nemen wij al een tijdje niet meer serieus. Veerhuys probeerde te combineren, dat lukte soms maar veel ook niet.Volendam was meer een veldteam waarvan de kids iets groter waren. In de slotminuten waren er vrije trappen over en weer. Koen tikte met zijn vingertoppen nog een bal uit een vrije schop uit de hoek  en dat was fraai.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen,Jort brak op rechts door maar werd gemangeld. De vrije schop werd breed gelegd en  in de slotseconden scoorde onze eerste jaars E Mike middels een laag hard schot de winnende goal (3-2). De teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. Veerhuys gaat nu aan de leiding in de poule. De volgende wedstrijd is tegen KFC E1. De Zaankanters hebben een nieuw team dat Marlene versloeg. Buitenveldert won ruim van ZOG.