NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys dicht bij nieuwe stunt

By april 26, 2022 No Comments

Foto: Frank Brussel

HV/VEERHUYS PAKT PUNT IN DOELPUNTRIJK DUEL TEGEN ASV LEBO

HOORN – In het dubbelprogramma van dit weekend is HV Veerhuys vrijdagavond begonnen met een 6-6 gelijkspel tegen ASV Lebo. Beide ploegen wisten de twaalf doelpunten keuirig over de twee helften te verdelen.

De thuisploeg van coach Najib Taki begon voortvarend met doelpunten van Bart Overtoom en Nigel Wijdenbosch, maar zag vervolgens de Amsterdammers sterk terugkomen en zelfs een voorsprong nemen. Nog voor rust zorgde David Albert voor de 3-3.Ook na de rust bleef het voortdurend spannend en vielen de doelpunten als rijpe appelen. Door nog twee treffers van Albert en een doelpunt van Sem Biezen nam Veerhuys zelfs een 6-4 voorsprong, maar uiteindelijk moest men toch genoeg nemen met een punt.Zondagmiddag speelt HV/Veerhuys de uitwedstrijd bij FC Marlène (16.00 uur)

Veerhuys dicht bij nieuwe stunt

Bron: NHD – Vincent Schot

Vijf dagen na de verrassende zege in de Hoornse derby kwam Veerhuys vrijdagavond opnieuw dicht bij de scalp van een topploeg uit de eredivisie. In eigen huis zag de ploeg van Najib Taki Lebo in de slotfase langszij komen: 6-6.

Veerhuys begon goed aan het duel met de nummer 4 van de ranglijst. Binnen zes minuten was het raak voor Bart Overtoom en voor Nigel Wijdenbosch. Daarna was het Lebo dat er drie scoorde, maar dankzij een treffer van David Albert gingen beide teams met een 3-3 tussenstand de rust in.

Na de pauze was het Veerhuys dat een voorsprong nam van twee punten door twee goals van opnieuw Albert en eentje van Sem Biezen. Het bleek niet voldoende voor de winst. Lebo maakte vier minuten voor tijd gelijk uit een penalty.

Details

,,Het was een mooie wedstrijd die gelijk opging’’, zei Taki na afloop. Dat het uiteindelijk gelijk werd, daar kon de trainer dan ook wel mee leven. Zuur vond hij het wel dat zijn ploeg vier treffers incasseerde uit spelhervattingen. ,,Ons veldspel was goed, we maakten goede goals en de manier waarop we verdedigen was ook goed. Maar we hadden wel scherper moeten zijn, want, ongeacht of ze terecht werden gegeven of niet, dan hadden we die goals niet tegen gekregen. Duels worden beslist op details en dat heeft Lebo goed gedaan.’’

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel