1-4-2022.

De vier  VEERHUYS O13 kwamen deze avond allen in actie.

Veerhuys O13.4 speelde in de Vredehof tegen Hovocubo O13.4 en won overtuigend met 8-0.

Veerhuys O13.3 moest uit tegen Volewijckers O13.2  en won knap met  2-5. Rens scoorde in deze wedstrijd drie maal en Ferron stond top in de verdediging.

Veerhuys O13.2 was eindelijk weer een beetje compleet en won de uitwedstrijd tegen  Hovocubo O13.2 met 2-3.  Thijs scoorde in deze derby drie maal en onze nieuwe keeper  Marthijn keepte een top wedstrijd. Hovo scoorde tegen vanuit een penalty en een vrije trap.

Veerhuys O13.1 speelde thuis tegen Volendam O13.1. De voorbereiding was niet zo goed, want de kledingtas was vergeten. Gelukkig werd die vlak voor aanvang van de wedstrijd nog gebracht. En dit was geen 1 april grap. Bij Veerhuys werd Tim vanwege een blessure als laatste man node gemist want Volendam bleek een fysiek sterke ploeg. Zij speelden met een  grote diepe spits die zijn lichaam en handen goed gebruikte en dat was lastig voor met name onze eerstejaars spelers die vochten voor elke meter. Matthijs keepte zeer sterk en had meerdere zeer knappe reddingen. Volendam kwam op 0-1 door een afgeslagen aanval en zoals ze dat bij Ajax noemen was de restverdediging niet op orde. Dit was ook de ruststand.

In deze wedstrijd zat eigenlijk alles voor de neutrale toeschouwer. Het spel van Veerhuys was aanvallend, terwijl de bezoekers meer op de counter speelden en veel de lange bal zochten. Het harde werken werd beloond en Veerhuys kwam op gelijke hoogte. Helaas scoorde Volendam niet lang daarna de 1-2 en deze goal kwam eigenlijk op dezelfde manier tot stand als hun eerste doelpunt. Bij Veerhuys werd ook ditmaal te traag terug geschakeld. Later volgde ook nog de derde tegengoal en maakte Veerhuys vanuit een prachtige combinatie aanval over drie schijven de 2-3. De thuisploeg raakte ook nog paal en lat en de keeper van Volendam haalde op zeer knappe wijze de bal met zijn voet nog uit de rechter beneden hoek.

In de laatste vijf minuten haalde Veerhuys D1 nog eens alles uit de kast. Er kwamen meerdere kansen en de wedstrijd golfde op en neer. De eindpass was echter te vaak niet zuiver en de schoten van afstand troffen geen doel. Het werd nog erg spannend en het tempo lag zo hoog dat er zelfs niet meer gewisseld kon worden.  De ervaren coach Hoogland van Volendam wist in de laatste minuut nog even het spel stil te leggen en toen was de focus bij onze boys wel op. Eindstand 2-3.