Veerhuys D1

Veerhuys D1 vice landskampioen

By mei 11, 2015 No Comments

20150510-D1-00510-5-2015.

Veerhuys D1 streed met drie andere kampioenen uit de gewesten om de landstitel in Amsterdam. Het team van Mels won alle drie de wedstrijden. Tegen het sterke FCK de Hommel werd de eerste wedstrijd met 3-1 gewonnen, daarna volgden er overwinningen op Beringe (5-1) en ZSW Wychen (5-1). Normaal zou de landtitel dan binnen zijn, maar de nummers 1 en 2 moesten daarna nog een finale spelen.

Bij Veerhuys D1 waren vooral bij de eerste jaars spelers tijdens het toernooi wat blessures en pijntjes ontstaan. In de finale was de Hommel die als nummer twee was geindigd de tegenstander. Door een ongelukkige actie belandde de bal in de finale in  eigen doel. Veerhuys moest komen waardoor de ruimtes te groot werden. Bij de stand van 1-2 (de goal was van Mo), was nog alles mogelijk maar uitblinker keeper Wout die een prima toernooi speelde reageerde te laat op een onverwachte terug kopbal van Mike die in eigen doel belandde. 1-3. De Hommel pakte dus de landstitel. De zilveren medailleswaren voor Veerhuys D1.

Wat wel opviel tijdens de finale was dat er anders werd gefloten dan in de reguliere wedstrijden. In de finale werd er te hard gespeeld, de wedstrijd stond onder leiding van twee arbiters en het leek er soms meer op dat de futsal regels (waarin veel meer mag) gehanteerd werden door de weinig optredende leidsmannen. Het was eenwarme zonnige dag in Amsterdam, de kampioensschaal was dichtbij geweest. De boys  kunnen echter trots op zijn op de titel vice landskampioen.

Het seizoen is nu voorbij. We danken iedereen die zich voor het team heeft ingezet met Mels voorop als grote aanjager.

Foto’s Gerard Kerkhoff