Veerhuys D1

Veerhuys D1 kampioen West 1

By mei 21, 2013 No Comments

image20-5-2013. In sporthallen Zuid te Amsterdam prolongeerde Veerhuys D1  de titel om het algeheel kampioenschap zaalvoetbal West 1. Dit is een  weer een top prestatie voor het nog jonge team van nestor en coach Adri Papa die toch ieder seizoen samen met assistent Marc de titels met hun boys binnen slepen. Top gedaan team D1.

Heel speciaal was dat ook op deze finale dag bij de C1 junioren de titel door de Veerhuys C1 werd binnengehaald. Zij wonnen de finale met 9-3 van Volendam C1.  Er gingen dus 2 grote bekers en belangrijke titels mee terug naar Hoorn en een invitatie om de Nederlandse titel 15  juni te Wychen.  Terecht ook wel en verdiend, want de vereniging is al jaren toonaangevend  op het gebied van de jongste jeugd opleidingen binnen het zaalvoetbal via de Veerhuys voetbalschool o.l.v. prima trainers.

Veerhuys moest in de poulewedstrijden imagedie slechts 17,5 minuut duurden eerst nog even wennen maar groeide in het toernooi. Jesper scoorde bijvoorbeeld fraai tegen Golden Stars.  In de finale werd er 2x 15 minuten gespeeld tegen de andere finalist van dit kampioenschap JCK Utrecht.  Ook dit was een zeer talentvol team, waarvan we in de voorronden met 1-0 hadden gewonnen.

In de finale had de coach van Veerhuys het tactisch zo neergezet dat Utrecht weinig kansen kreeg en dat Veerhuys met snelle uitbraken via de snelle spitsen Joey en Jesper het spel naar zich toe trok en via fraaie goals  uiteindelijk won met 5-1. Bij Veerhuys ontbraken door veldtoernooien in binnen en buitenland enkele spelers maar keeper Max werd prima vervangen door Robin Blaak, die sterk keepte en dit eerder ook al deed dit seizoen  in de D3. (Voor de op deze dag afwezigen Max en Kayra hebben wij uiteraard ook een medaille en lintje klaar liggen).

imageDe  West 1 beker werd overhandigd, namens de KNVB door de heer Aafjes aan onze aanvoerder Timothy de Vries . Hij kan de beker nu op zijn slaapkamer zetten of anders past die misschien nog wel naast de dwerghamster. Complimenten ook aan de bond voor de goede scheidsrechters/arbitrage op deze finale dag. Na afloop  werden er  door meerdere mensen nog allerlei  mooie foto’s genomen van de Ricoh boys. Deze foto’s worden later op de site toegevoegd.

Een geweldige prestatie dus wederom van de D1 van Veerhuys. Vorig seizoen werd Amsterdam in de finale met 9-0 verslagen en dit seizoen werd met een vrij nieuwe groep weer de tripple gepakt. Onze speciale dank en felicitaties gaan natuurlijk ook uit naar onze jeugdsponsor RICOH en de begeleiding rond het team door Marc, Ellen en onze kleine krullenkop Zoyla die ging over de materialen.

De winnaars van de Veerhuys D1 jeugd op de foto’s zijn: Robin, Nowel, Timothy, Serkan, Tein, Stef, Joey, Patrick en Jesper.

Dank jongens voor een leuk een prima seizoen. De coach.Ricoh

[nggallery id=47]