Veerhuys D1

Veerhuys D1 imponeert op Europees toernooi

By januari 6, 2014 No Comments

DSC09008De Veerhuys D1 speelde meer dan voortreffelijk op het Europese toernooi in Mouscron. Iedereen was onder de indruk van de kleine Ollanders hetgeen bijvoorbeeld leidde tot een uitnodiging van de club Venetië voor een toptoernooi waaraan onder andere Barcelona en Brazilië zullen deelnemen. Het was deze week in ieder geval allemaal top geregeld en ook de resultaten en sfeer waren prima.

Hieronder foto’s van de wedstrijd tegen Fragnes:

Hieronder foto’s van de poulewedstrijd tegen Squadra Mouscron:

Top toernooi

Er waren uitsluitend positieve reacties van de deelnemende teams. Woorden als magnifique en excellent voetbal zijn meermalen genoemd. HV/Veerhuys heeft een zeer verzorgde indruk achter gelaten en heeft zowel het publiek en tegenstanders geboeid met op bepaalde momenten zeer mooi zaalvoetbal. 1 overwinning voor Veerhuys D1. Het hotel voor de spelers, begeleiding, ouders en bestuur was in Villeneuve op een universiteitscomplex onder de rook van het nieuwe stadion van Lille. Dus dat was een half uurtje van de sporthal verwijderd. ‘s-Avonds werd gezamenlijk uit eten gegaan met de hele groep van Veerhuys en de kids gingen tijdig naar bed.

Hieronder foto’s van de wedstrijd tegen Sporting Paris:

Op de tweede dag wierp dit haar vruchten af. Veerhuys D1 speelde tegen Paris en won met 11-0.

Foto’s van de wedstrijd tegen Luparense

Hieronder foto’s van de wedstrijd tegen Fenice:

Daarna volgden de Italiaanse tegenstanders Luparense en Fenice. Deze teams werden beiden met 7-0 verslagen. Zaterdag was dus heel sterk en onze boys kregen zelfs verzoeken van jonge supporters uit Mouscron om handtekeningen , shirtjes en foto’s. De toernooi commissie noteerde aan het eind van de dag ook 2 rugnummers van onze spelers die in aanmerking kwamen voor de bekers.

Er volgden ook uitnodigingen voor diverse toernooien in Barcelona, Parijs, Creteille en Venetië (eind juni begin juli), maar ook voor het officiele FIFA EK toernooi in augustus voor de beste landenteams onder de 14. Een prima stap om Veerhuys Europees op de kaart te zetten.

Hieronder foto’s van de wedstrijd tegen Balagueras:

De finale dag was op zondag. Tegen de vertegenwoordiger van Spanje Balagueras werd in de halve finale een 1-0 voorsprong behaald. De Spaanse ploeg kwam echter terug via een afstand schot op 1-1. De prima keepende Robin was kansloos bij dit schot. Penalty’s moesten beslissen wie de finale ging spelen. Veerhuys miste 1 maal waardoor de finale net niet gehaald werd. De teleurstelling bij de boys was groot, zeker omdat het in deze wedstrijd minder ging dan de dagen ervoor.

Hieronder foto’s van de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tegen Squadra Mouscron:

In de strijd om de 3e plaats stond het team weer scherp en werd er met 2-0 gewonnen van Squadra Mouscron. Old Fox Fribourg won de finale.

De afsluitingsceremonie was groots met vlaggen, cheerleaders, grote bekers en de champions leaque muziek. Veerhuys speler Max de Waal werd topscoorder van het toernooi . Iedereen ontzettend bedank voor de enorme inzet. Het waren drie topdagen. RICOH zal er voor zorgen dat er voor de hele kleine supporters van Mouscron, die als het ware geadopteerd waren door onze spelers, shirtjes per post zullen worden opgestuurd. Het toernooi verliep in prima sfeer en was een geweldige ervaring voor de jongens. TOP gedaan iedereen.

 

Bestuur HV/Veerhuys

Filmopnames worden later aan dit verslag toegevoegd. Voor elke Veerhuys D1 speler wordt er een speciaal zakboekformaat foto boekje gemaakt als herinnering aan deze leuke en sportieve start van 2014.

Foto’s: Paul van Kempen & Theo de Waal