Veerhuys D1

Veerhuys D1 geeft niet thuis bij Marlène (3-0)

By oktober 6, 2018 No Comments

5-10-2018.

In de topklasse moest Veerhuys D1 uit spelen in sporthal de Draai in Heerhugowaard. Een paar jongens stonden in de file en mede daardoor was de voorbereiding niet optimaal. Beide teams hadden alle wedstrijden gewonnen dus dit ging ergens om. Bij Veerhuys werd een nieuwe speler ingepast, maar dit bleek achteraf  niet de juiste wedstrijd hiervoor te zijn. Bovendien had het team hierdoor vijf wissels en dat bleek te veel. Ike was op schoolkamp geweest en dat was te merken niet alleen aan zijn stem. De aanvoerder was niet fit.

Marlène zette vroeg druk en in het begin ontstonden er al kansjes voor de thuisploeg. Een persoonlijke fout achterin werd gelijk afgestraft en halverwege de eerste helft toen het tweede viertal binnen de lijnen stond mocht een speler van de thuisploeg ongehinderd door lopen. Het schot werd nog gepareerd door Daan maar daarna was het bij de tweede paal wel raakt. Er waren zeker ook drie kansen voor de bezoekers maar die werden klungelig om zeep geholpen. In het tweede gedeelte van de eerste helft werd er eindelijk goed press gespeeld door het viertal Mike, Matthijs, Lars en Sil. Het resulteerde in veel balverlies voor de thuisploeg maar goals leverde het voor Veerhuys niet op.

Na de pauze toen er gewisseld werd van viertal kreeg keeper Daan geel en een tijdstraf. Mike moest op keep, de pingel ging tegen de paal. De drie verdedigers van Veerhuys lieten in onder tal de thuisploeg niet dichterbij komen. Toen er weer terug gewisseld werd na twee minuten werd Marlène weer sterker. Uit nota bene een kras corner, waarbij Rowan helemaal zijn man kwijt was scoorden zij knap (3-0). De coach greep direct in maar de wedstrijd was gelopen want bij Veerhuys zaten een paar spelers totaal niet in de wedstrijd. Deze wedstrijd werd ook vrij fysiek. Sil kreeg geel en na commentaar op de leiding ook nog rood. Hierdoor moest de gehele slotfase gespeeld worden met een man minder. Daar kwam Veerhuys ongeschonden uit, maar er werd ook geen kans om zelf een goal te maken meer geschapen.

Marlène had verdiend gewonnen. Bij Veerhuys ontbrak het niet alleen aan scherpte in deze wedstrijd maar ook een gebrek aan mentale weerbaarheid. Van enig roulatie spel was totaal geen sprake dus daar zal weer op geoefend moeten worden. Zondag a.s. is er weer een training voor de boys.