Veerhuys C1

Veerhuys C1 wint landelijk toernooi bij ZSW.

By januari 8, 2018 No Comments

7-1-2018.

Veerhuys O15/1 is een team dat bestaat uit eerste en tweede jaars C tjes. Op het sterk bezette toernooi te Wychen met onder andere de toonaangevende teams uit de andere districten behaalde het Hoornse team de eerste prijs en dat was dik verdiend. Veerhuys C1 speelde sterk aanvallend voetbal en liet door goed press en roulatie te spelen de tegenstanders niet in de wedstrijd komen.  De eerste wedstrijd begonnen de geel hemden zeer sterk tegen Lake Valley uit Limburg (7-0 winst), daarna werd er gespeeld tegen Fortuna’54. Deze wedstrijd werd met 8-0 gewonnen. De volgende twee tegenstanders waren thuisploeg  ZSW en FC Eindhoven , beiden leiders in de competities van Gelderland en Brabant.  Het team uit Wijchen werd met 3-0 verslagen en FC Eindhoven werd met prima combinatie spel met 4-0 verslagen.

Omdat Storm en Jim deze dag verhinderd waren en Omar nog lang moet revalideren, had het team vier wissels en was de opstelling iets aangepast. Lars speelde als laatste man sterk door veel goede assists te geven en D junior keeper Sjoerd hield vier wedstrijden lang de nul. De vijfde wedstrijd was tegen zvv Berghem. Veerhuys kreeg veel kansen, maar het vizier stond even niet op scherp ondanks dat Melle uit een vrije trap hoog raak schoot. Berghem won door een vrije trap heel snel te nemen, de muur stond nog niet dus deze wedstrijd werd met 1-2 verloren. Wedstrijd nummer zes tegen FCK de Hommel moest dus gewonnen worden om met de beker binnen te halen. De mannen werden door Simon weer even op scherp gezet en FCK de Hommel werd met maar liefst 9-0 verslagen.

Veerhuys C1 won het toernooi met 2 goals tegen en 32 goals voor. De boys hadden een leuke en leerzame dag. Het team werd ook van diverse kanten lof toegezwaaid en uitgenodigd voor andere toernooien met o.a. bvo’s. Na afloop nam Jose nog even kort het woord, hij dankte de organisatie voor de leuke dag ook namens zijn veldclub. Van het toernooi heeft Tamara meerdere filmpjes gemaakt. Een aantal goals worden later bij het verslagje gevoegd. De competitie gaat nu weer beginnen met een uitwedstrijd tegen Marlène C1.