Veerhuys C1

Veerhuys C1 tweede van Nederland

By mei 15, 2018 No Comments

13-5-2018.

In de fraaie nieuwe sporthal Beuk te Purmerend werd het NK jeugd gehouden. Voor de D,C en B leeftijd was dit in toernooi vorm.  De wedstrijden duurden 25 minuten. Voor de A junioren was er 1 wedstrijd van twee maal 25 minuten. Voor de O15 van Veerhuys startte het NK om half elf tegen FC Eindhoven. Gelukkig was het team uit Hoorn compleet, al waren wel een paar spelers niet geheel top fit.

Veerhuys startte geweldig via twee goals van Jose. Het bleek echter al snel dat Eindhoven (de kampioen van Zuid) ook een sterk team had. Het werd uiteindelijk 3-3 en beide team zouden elkaar later treffen in de finale. De tweede wedstrijd was tegen Roermond en deze werd eenvoudig met 4-1 gewonnen. Er waren onder andere goals van Marijn , Jose en Jesse. De derde wedstrijd was tegen WSV uit Apeldoorn. Deze tegenstander had nog grotere jongens dan de vorige teams waaronder twee zeer grote spelers die beiden groter waren dan onze beide coaches. Al snel stond Veerhuys met 0-2 achter en toen moest er achterin de boel omgezet worden, want onze eerste jaars waren wel drie koppen kleiner. De ingreep had succes en Veerhuys speelde haar beste wedstrijd van het toernooi. De achterstand werd omgezet in een 7-3 overwinning onder leiding van uitblinker Lars. De doelpunten waren ook om te smullen via snelle combinaties en prima zijkant schoten. Lars, Rein en Marijn scoorden allen twee maal. Jose 1 maal.

Foto’s Poulewedstrijden van Jan
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”331″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”640″ gallery_height=”480″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”1″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Veerhuys werd met een gelijk aantal punten, maar met een veel beter doelsaldo eerste in de poule. De finale was dus tegen FC Eindhoven waartegen eerder gelijk werd gespeeld. Er moest twee uur gewacht worden op deze finale en dat was niet ideaal. Het programma liep uit door een vrij ernstige  knie blessure tijdens de O19 finale bij een speler van Lebo en  door de penalty reeks bij de finale van de O13.

Bij de A junioren ging de titel verrassend naar Lake Valley uit Limburg, zij versloegen Lebo met 3-2.  Bij de O 13 moesten dus pingels de beslissing brengen tussen Lesley Boys en Rijschool Gestel na een 2-2 stand. De O13 van Rijschool Gestel liet al eerder op de morgen zien dat dit een zeer goed team was en won alle wedstrijden. Ook bij het nemen van  de spannende pingelreeks trokken zij verdiend aan het langste eind. 

Bij de O17 ging de titel naar Limmen.  Veerhuys C1 kwam in de finale niet goed uit de startblokken. Jose gaf aan dat hij last had  gekregen van een blessure en speelde veel korter dan in de andere wedstrijden. FC Eindhoven kwam op 0-1 , maar door de gelijkmaker van Daniel kwamen de Horinezen weer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk won FC Eindhoven door een voorzet bij de tweede paal die met de borst werd binnen gelopen. De tijd bleek te kort om dit nog recht te zetten en datwas voor ons jonge team een enorme teleurstelling . Vorig jaar pakte Veerhuys bij de C jeugd de landstitel, ditmaal met een geheel nieuw team werden de boys tweede van Nederland. Voor de jongsten die vorig jaar nog in de D1 speelden was dit een deja vu, want toen werd ook de tweede plaats behaald. Dit heet ook wel VICE LANDSKAMPIOEN. Jullie mogen trots zijn  mannen op dit geweldige seizoen. Dank ook aan iedereen die zich voor het team heeft  ingezet. Volgend jaar  gaan we er weer voor. De foto’s en filmpjes van het NK worden later nog bijgevoegd.

Foto’s Finale van Jan
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”332″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”640″ gallery_height=”480″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”1″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]