Veerhuys C1

Veerhuys C1 kampioen na winst op WS

By december 15, 2012 No Comments

14-12-2012. Een geweldige prestatie van Veerhuys C1 om zonder enig puntverlies kampioen te worden in de hoogste klasse. In de belangrijke en beslissende uitwedstrijd tegen White Stones werd de concurrent met 1-3 verslagen. 

Ook een mooie prestatie voor coach Papa, want ook met de Veerhuys D1 werd wederom de titel gepakt en het valt niet altijd mee om dit  met twee teams te presteren. Het was geen gemakkelijke wedstrijd, want WS heeft een zeer goed team. Veerhuys was eindelijk eens een keer compleet, maar sommige jongens hadden ook last van enige spannning. Veerhuys stoorde vroeg in maar de thuisploeg gaf weinig toe. De ruststand was dan ook 0-0.

Gelukkig hield iedereen het hoofd koel. Lastig was wel dat dat Dres halverwege een oorknopje van de arbiter moest uit doen, waardoor de viertallen onderbroken werden. In de tweede helft was zijn pass op Jorg mooi en de Veerhuys aanvoerder scoorde de 0-1. De C1 kreeg kans op meer, zeker in begin van het tweede gedeelte, maar het net werd niet gevonden. Ook WS kreeg enige kansen. Veerhuys had genoeg aan een gelijkspel en liet WS meer komen. Met nog 5 minuten op de klok besloot WS de keeper in te ruilen voor een extra speler.

Coach Adri besloot Veerhuys nog meer terug te laten zakken, zodat bij een counter de bal achter de verdediging kon worden geplaatst. En zo gebeurde het ook. Het was Jorg die met een wonderschone lobpass de goed anticiperende Dres vond en die wist er met zijn snelheid wel raad mee 0-2. Niet veel later werd een vergelijkbaar  kunstje nog eens herhaald. Weer reageerde Andres vliegensvlug en hij vond het lege doel voor de 0-3. In de laatste minuut verslapte de concentratie, de titel was binnen. WS scoorde fraai met een indraaiend schot de eretreffer 1-3. De wedstrijd was niet hoogstaand, maar wel spannend. De goals waren zeer mooi van twee zeer sterke teams. Na de wedstrijd mocht de lang geblesseerde Dave uit handen van Jeroen de bokaal in ontvangst nemen.

Woensdag speelt de Veerhuys C1 tegen ZOG C1 om 19.00 uur in de Vredehof. Jorg is dan afwezig i.v.m. een oefenduel bij Heerenveen. Omdat in Egmond net als vorig jaar geen kantine open was zullen we dan de najaarscompetitie goed afsluiten. Gefeliciteerd toppers, met de titel en mooie beker.

[nggallery id=32]