Veerhuys C1

Veerhuys C1 KAMPIOEN in topklasse

By maart 4, 2017 No Comments

Foto: FrankFotograafBrussel

3-3-2017.

Veerhuys C1 maakte in de topklasse geen fout en won met 2-5 bij Vennewater C2. Omdat de nummer twee op de ranglijst ’t Amsterdamse Lebo C1 onverwacht verloor werd Veerhuys C1 sneller kampioen dan verwacht. Het feestje moet maar even een weekje uitgesteld worden als het team in Hoorn speelt. Daarna wachten ook voor dit Veerhuys team O15-1 in april de play-offs. Alvast van harte gefeliciteerd boys en coaches met dit prima resultaat.

Van de KNVB: Play-offs

Graag brengen wij jullie op de hoogte van de procedure m.b.t. de play-offs voor de JO15 Topklasse om te bepalen wie de kampioen van het district wordt.

Aansluitend op de competitie, de laatste speelronde wordt gespeeld op vrijdag 31 maart, starten we met de play-offs. Nieuw dit seizoen is dat er in twee poules wordt gespeeld en dat dit gevolgen heeft voor het spelen van de play-offs. In dit geval spelen de nummers 1 en 2 van de Topklasse A en B een uit- en een thuiswedstrijd, waarbij de nummer 2 van poule A start met een thuiswedstrijd tegen de nummer 1 van poule B en de nummer 2 van poule B start met een thuiswedstrijd tegen de nummer 1 van poule A. Twee weken later staat de return op het programma.

Indien twee of meerdere teams gelijk eindigen in punten wordt de stand bepaald door het doelsaldo. Is dit ook gelijk, dan volgt een beslissingswedstrijd.

Elke play-off moet een winnaar opleveren, dat betekent dat indien na 2 wedstrijden de wedstrijdpunten en het doelsaldo gelijk zijn er een winnaar wordt verkregen door het nemen van strafschoppen.

De play-off wedstrijden worden gespeeld op 7 en 21 april. De winnaars van de play-off wedstrijden plaatsen zich voor de finale, welke gespeeld wordt op zondag 30 april tijdens de districtsjeugdkampioenschappen in sporthallen Zuid te Amsterdam. De winnaar van de finale is de kampioen van het district en plaatst zich voor het Nederlands kampioenschap dat wordt gehouden op 14 mei 2017 in Sporthallen Zuid te Amsterdam.