NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys boekt knappe zege op TPP (4-3)

By oktober 5, 2013 No Comments
20131004-S1-014Uit het NHD door Kevin de Vries

Zenuwslopende overwinning

Zaalvoetbal – Het was tijdens Veerhuys – TPP nagelbijten, billenknijpen en de handen voor de ogen houden zoals je dat normaal alleen bij enge films doet. Want zo spannend was het gisterenavond in sporthal de Vredehof. Maar ondanks de spanning hield Veerhuys het hoofd koel en sleepte de thuisploeg een zenuwslopende 4-3 zege binnen tegen TPP.

Net als vorige week in de stadsderby tegen Hovocubo, kwam Veerhuys op eigen terrein sterk uit de startblokken. De bal ging aardig rond, verdedigend stond het sterk en de ploeg straalde rust uit. Ook de opponent uit Rotterdam startte echter goed. Niet dat de ploeg uit de Maasstad direct grote kansen creëerde, maar de bal ging in ieder geval snel van voet tot voet. De eerste echte kans, waar overigens lang op gewacht moest worden, was voor Mo El Bouziani. En die schoot meteen raak. De aanvaller anticipeerde uitstekend na een slecht uitgespeelde corner en klopte met een gelukkig rolletje doelman Koen van der Leeden. Elf minuten later had de sterke Bouziani geen fortuin nodig. Zo nam hij een zelf versierde vrije trap dusdanig hard, dat de keeper de bal alleen voorbij hoorde zoeven. Een ruststand van 2-0 was een feit.

TPP, dat door fileperikelen wat later arriveerde in Hoorn, probeerde het in de tweede helft over een andere boeg te gooien. Steeds sneller werd er gekozen voor de individuele actie en dat resulteerde al vlug in de aansluitingstreffer van Kenan Koseoglu. Het stoïcijnse Veerhuys liet zich er niet van door de wijs brengen en de equipe  ging met geduld opzoek naar de derde treffer. En die kwam er dan ook. Net als de vierde treffer. ,,Op dat moment hadden we de wedstrijd moeten beslissen. We kregen kansen op 5-1 en dan was het over. Maar nu bleef het spannend”, vertelde Veerhuys-verdediger Dennis Pals koeltjes. Alleen zo koel als dat Pals het vertelde, was het niet. Een extra veldspeler aan de kant van de bezoekers zorgde immers voor paniek bij het thuispubliek. Zeker toen Chahid Mossaoui met het hoofd de 2-4 binnenknikte en Soufiane Touzani tussen drie man de 3-4 aantekende. ,,Bij de 4-3 gaven we niet goed druk. Je komt dan nog onnodig in de problemen”, vervolgde Pals, die twintig seconde voor tijd zag hoe doelman Jaap Machtel nog erger voorkwam. Op de tribune durfde men toen nog nauwelijks te kijken en zelfs met twee seconden op de klok waren er nog zenuwen. Tussen de vingers door zag het publiek echter hoe Veerhuys knap op de been bleef. ,,Heerlijk. Onze doelstelling was zeven punten uit de eerste vijf wedstrijden. Maar het zijn er al negen na vier”, besloot Pals.

Statistieken: Veerhuys – TPP 4-3. 9. El Bouziani 1-0, 20. El Bouziani 2-0, 24. Koseoglu 2-1, 30. De Graauw 3-1, 31. Pals 4-1, 38. C. Mossaoui  4-2, 40. Touzani  4-3.

Opstelling Veerhuys: Machtel, Brouwer, Zuiker, De Graauw, Pals, Brown, Reus, Donkers, El Bouziani.

Opstelling TPP: Van der Leeden, Bouyouzan, Sahrakari , Touzani, Koseoglu , C. Mossaoui, Afkir , K. Mossaoui, Martinus.

Verslag uit het NHD

20131004-NHD-verslagTPP

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s Ferry Hoks