NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys benadeeld tegen Eindhoven door arbiter

By november 16, 2019 november 18th, 2019 No Comments

15-11-2019.

In het bekerduel was Veerhuys 1  in de eerste helft beter dan Eindhoven. De Horinezen gingen met 2-0 aan de leiding maar lieten ook veel doelkansen onbenut. Bij een 2-1 voorsprong in de slotfase van de wedstrijd ging 1 van de arbiters goed in de fout en niet voor de eerste maal dit jaar werd het jonge Veerhuys team hiervan de dupe.  Beide teams stonden toen op 5 persoonlijke fouten en de kenners weten dat bij P nummer zes een tien meter pingel volgt. Eindhoven maakte hands, in plaats van deze speler een kaart te geven , het zou zijn tweede zijn geweest (gevolg rood) floot de arbiter die vlakbij stond niet en kreeg Veerhuys niet de pingel die 3-1 zou hebben betekend. Wel kreeg het Hoornse team nog drie tien meter trappen binnen kort tijdsbestek tegen die allen doel troffen. Wegens commentaar op de leiding hetgeen nooit slim is edoch wel begrijpelijk ontving de thuisploeg ook nog een paar gele kaarten. Eindhoven werd zo de gelukkige winnaar al lijkt het er wel zo langzamerhand op dat het kwartje toevallig of niet wel vaak dezelfde kant op valt. Veerhuys 1 is nu uitgeschakeld voor de beker maar heeft laten zien ook al in de uitwedstrijd tegen Eindhoven zich te kunnen meten met de top van de eredivisie. Het team heeft ook de pech dat vier spelers al geruime tijd  door blessures al uit de running zijn. Compliment dus voor dit jonge team.


Bron: Leo Giovannangelo

Veerhuys strand in beker na arbitrale dwalingen

Hoorn – “Arbitrage en KNVB, schaam je ! De arbiters durven gewoon geen rood te trekken bij de handsbal die Zerouali maakt. We zijn gewoon weer benadeeld.” waren de eerste woorden van trainer/coach Antoine Gooyers na afloop van de verloren bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven. Een kleine kern van waarheid kon je de gedreven oefenmeester niet ontzeggen want een opzettelijke handsbal en een schwalbe werden niet bestraft waardoor een voorsprong voor de Hoornaren vanaf de 10 meter stip verdween als sneeuw voor de zon, 2-4.

Abonneer ook op mijn JoepTjoep kanaal voor meer beeld en krijg automatisch een melding bij nieuwe filmpjes en live uitzendingen:
https://www.youtube.com/channel/UCH_9H73cpkxff5yTfHhd5eA
Bekijk hier de hele wedstrijd in Full HD:

Vooraf zei Jan Vogels, coach van FC Eindhoven en regerend bekerhouder, dat ’t Veerhuys een niet te onderschatte tegenstander is want in de competitie doen ze het uitermate goed met een van de jongste ploegen in de Eredivisie. Zijn woorden waren waarheid want in het begin legde de Hoornaren het vuur aan de Brabantse schenen maar de afwerking laat dit seizoen te wensen over. Toch gaat ’t Veerhuys met een 1-0 voorsprong de rust in na een prima treffer van captain Aram Hakopov. Oom na de pauze blijft ’t Veerhuys kansen creëren en na drie minuten in het tweede poeiert Jorg Ooievaar met een vrije trap de 2-0 binnen. Enige vertwijfeling was zichtbaar bij de Eindhovenaren maar de ploeg uit de lichtstad ging nog meer druk zetten wat resulteerde in de 2-1 van Oualid Saadouni. En toen kwamen de laatste vier minuten van de wedstrijd waar de Hoornaren een 2-1 voorsprong zag verdampen. Beide ploegen stonden op scherp maar FC Eindhoven ging beter met die druk om. Mede geholpen door een niet bestrafte handsbal gingen de Hoornaren verschillende keren in de fout waardoor Mouhcine Zerouali tot drie maal toe vanaf 10 meter mocht aanleggen en faalde niet, 2-4.

Na afloop sprak onze verslaggever allereerst met de aanvoerder van ’t Veerhuys, Aram Hakopov. Vervolgens Jan Vogels, trainer/coach van FC Eindhoven en tot slot een zeer boze Antoine Gooyers, oefenmeester van ’t Veerhuys.


 

Bron: Hoornsdagblad

GEEN BEKERSTUNT VOOR HV/VEERHUYS TEGEN FC EINDHOVEN

HOORN – HV/Veerhuys heeft de kans op een nieuwe bekerstunt laten liggen door in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven een 2-0 voorsprong uit handen te geven. De Hoornse formatie wees met name naar de arbitrage want waar verschillende overtredingen op de thuisploeg onbestraft bleven kregen de Brabanders drie tien meter trappen die allen werden benut.

Toch gaat het te ver om het alleen op de arbitrage af te schuiven want de ploeg van coach Antoine Gooyers laat zelf teveel kansen liggen en speelt het niet slim genoeg uit als de tegenstander op vijf overtredingen staat waar de ervaren gasten dit wel doen. Na een ruim half uur leek er immers niets aan de hand voor Veerhuys. Aanvoerder Aram Hakopov had zijn ploeg na een klein kwartier aan de leiding gebracht en kort na rust weet Jorg Ooievaar deze score te verdubbelen.

Breekpunt van de wedstrijd blijkt echter een moment na de 2-1 van Saadouni waarbij de arbitrage geen hands constateert terwijl Zerouali duidelijk de bal met de hand beroert. In plaats van een tien meter trap voor de thuisploeg wordt een overtreding van Darri kort hierop wel bestraft en schiet uitgerekend Zerouali vanaf tien meter de 2-2 binnen. Dat de thuisploeg in de slotfase nog tweemaal de fout ingaat en Zerouali onberispelijk blijft met zijn schoten maakt het eindresultaat voor de Hoornse ploeg zuur en zeker niet verdiend.

HV/Veerhuys – FC Eindhoven 2-4 (1-0)
14. Hakopov 1-0, 23. Ooievaar 2-0, 25. Saadouni 2-1, 35. Zerouali 2-2, 37. Zerouali 2-3, 39. Zerouali 2-4


 

Foto: Theo Groot

Bron: NHD

Veerhuys is deze vrijdagavond weer dicht bij een bekerstunt. De ploeg die in de eerste ronde FC Marlène uitschakelde stevent 35 minuten lang af op een terechte zege op FC Eindhoven. De bekerhouder ontsnapt in de slotfase door drie rake tienmetertrappen. De manier waarop die tot stand komen, zet kwaad bloed bij Veerhuys.

Vloekend en tierend stappen de spelers van de thuisclub het veld af als de zoemer eenmaal klinkt en er een 2-4 nederlaag op het scorebord staat. Direct zoeken de zaalvoetballers de kleedkamer op om daar stoom af te blazen. Jorg Ooievaar doet dat liefst ook. Te popelen om zijn reactie te geven staat hij niet, maar de international doet het wel. ,,Het hoort erbij. Wat wil je weten?’’

Uiteraard is dat zijn mening over de toegekende tienmetertrappen. ,,Laat ik het erop houden dat ik het niet met de beslissingen van de arbitrage eens was’’, bijt Ooievaar op zijn tong. ,,Verder zeg ik er maar niks over.’’

Zijn trainer hoort het aan, maar is dat niet van plan. ,,Het mag ook wel eens gezegd worden zoals het is Jorg’’, foetert Antoine Gooyers. ,,Een blamage die scheidsrechters. We worden gewoon geflikt door de KNVB! In Eindhoven voor de competitie ook. Toen gaf diezelfde scheids hun ook geen rood voor een overtreding. Nu ook niet bij een opzettelijke handsbal. Dat was zijn tweede gele kaart geweest én een tienmetertrap voor ons. Dan moet ik het nog zien.’’

De 34e minuut loopt als Ooievaar er vandoor lijkt te gaan richting doelman Manuel Kuyk. Mouhcine Zerouali voorkomt dit door de bal inderdaad met de hand tegen te houden. Het ontgaat de arbiters. En dus bij een 2-1 stand geen zesde Brabantse fout én dus geen Hoornse tienmetertrap. Seconden later maakt Younes Daari een overtreding op de middenlijn en wordt er wel gefloten. Omdat ook de thuisploeg in foutenlast zit, krijgt Eindhoven wel een tienmetertrap. Zerouali kogelt de 2-2 binnen.

In de minuten die nog resten doet hij dit nog twee keer. Vooral zijn 2-3 is zuur voor Veerhuys omdat Aram Hakopov Oualid Saadouni onmogelijk kan ontwijken als hij ver doorglijdt over de houten vloer. ,,Schwalbes’’, zegt Ooievaar over de tienmeters die de gasten uitlokken. Je zou het ook ervaring kunnen noemen.

Zerouali mist niet een keer en poetst de 2-0 voorsprong van Veerhuys weg. FC Eindhoven voorkomt er een vroeg einde van het bekertoernooi mee. Een exit die wel terecht was geweest.

Veerhuys blijft witheet achter. Mag de ploeg dan alleen maar wijzen naar de arbitrage? Nee. Het laat zelf teveel kansen liggen om het duel vroegtijdig te beslissen. En zelf speelt het ook lang tegen een tegenstander met vijf fouten. Nooit gaan de onervaren jongelingen op zoek naar een zesde fout. Gooyers weet het ook. ,,Dat heb ik die jongens al gezegd. We hebben kansen zat gehad.’’

Veerhuys-FC Eindhoven 2-4.

14. Hakopov 1-0, 23. Ooievaar 2-0, 25. Saadouni 2-1, 35. Zerouali 2-2, 37. Zerouali 2-3, 39. Zerouali 2-4.


Veerhuys 2 wist deze avond te winnen met 3-1 van Lusitanos en bezet in de poule nu plek vier. Dank aan allen die er voor gezorgd hebben dat er weer een  nieuwe en ruime selectie voorhanden is en ook  voor een gezellige derde helft. De  volgende wedstrijd is tegen Onze Gazellen 1 uit Haarlem.

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel