NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys behaald play-offs door winst op Leekster Eagles (8-5)

By mei 1, 2023 mei 2nd, 2023 No Comments

Veerhuys wil na winnen van poule B in de play-offs nu de rest van Nederland verrassen: ’We willen blijven winnen’

Bron: NHD – Cas Broxterman
HOORN

Na een cruciale rode kaart voor Leekster Eagles-keeper Tarick Kalfsbeek haalde Veerhuys ’het kampioenschap’ in poule B binnen. De ploeg mag zich op gaan maken voor de play-offs.

,,Het wordt nu wel tijd om wat jonge voetballers een kans te geven”, zei trainer Mo Bouchibti van Veerhuys zondagmiddag al snel. Ook hij had gezien dat in de wedstrijd tegen Leekster Eagles de vermoeidheid toesloeg. Haastig, een tikkeltje ongeconcentreerd, werd gezocht naar treffers.

Toen David Albert op het doel afging en de bal niet in de loop, maar achter zijn ploeggenoot speelde, bleef de beloning van een prachtige aanval uit. Het was een van die momenten waarop de vermoeidheid zichtbaar werd in de kraker tussen Veerhuys en Leekster Eagles. Een minuut later bepaalde Albert na een goed uitgespeelde aanval de ruststand alsnog op 3-1.

Veerhuys werd met nog zeventien minuten op de klok in de kaart gespeeld door een rode kaart voor de keeper van Leekster Eagles. Tarick Kalfsbeek moest vertrekken na hand buiten het penaltygebied en zijn plek werd ingenomen door een veldspeler. Een minuut later stond het 5-1.

Honderd keer

De mooiste goal van de avond moest toen nog komen. Thijs Nugter beloonde een sterk optreden met een assist. Vanaf de zijlijn bediende hij Jorg Ooievaar, die de bal fraai in de hoek volleerde. ,,Een goal die je honderd keer oefent op de training”, blikte hij daarop terug. ,,Nu ging hij erin.”

Ooievaar is een van de spelers van Veerhuys die ook nog op het veld voetbalt. Dat doet hij op zaterdag bij Zwaluwen’30. Door het voor de nodige spelers drukke programma in de zaal én op het veld kon Bouchibti goed verklaren waarom zijn team soms vermoeid oogde. ,,Ik zag het van tevoren al in de kleedkamer”, merkte hij op. ,,Het was heel stil. Dat is voor ons niet gebruikelijk.”

Spannend

Hoewel Leekster Eagles het lang moest uitzingen met een meevoetballende keeper, bleef het spannend in sportcentrum Vredehof. Vijf minuten voor tijd stond het ineens 7-4, maar toen het in de voorlaatste minuut 8-5 werd, leek de wedstrijd gespeeld.

Nu wordt het dus tijd voor de voorbereiding op de play-offs. Als winnaar van poule B maakt Veerhuys nog kans op de titel. De ploeg begint in ronde 1, de achtste finales, met een wedstrijd tegen de nummer zes van poule A. Bij winst van dat duel wacht Veerhuys nog drie dubbele ontmoetingen voordat de landstitel een feit is.

De opmerking van Bouchibti over het kansen geven aan jonge spelers, komt gezien dat mogelijke scenario niet uit het niets. De trainer wil met een fitte ploeg een poging doen om de rest van Nederland te verrassen. Al blijft tegelijkertijd het doel om ook de resterende twee duels in poule B te winnen. Daarin wachten ZVV Eindhoven en AGOVV.

,,Uiteraard is het een goede prestatie dat we nu naar de play-offs gaan”, stelde de trainer. ,,Maar we willen wel alle duels tot dat moment winnend afsluiten.”

Ooievaar vult zijn trainer tot slot aan: ,,Deze poule winnen was voor ons het hoogst haalbare en dat hebben we nu bereikt met een leuk, goed team. Het past niet bij ons om de laatste wedstrijden gas terug te nemen. We willen blijven winnen.”

Zaalvoetbal eredivisie

HV/Veerhuys-Leekster Eagles 8-5

3. Van Maarle 1-0, 8. St. Juste 1-1, 16. Koeman 2-1, 20. Albert 3-1, 23. Albert 4-1, 24. Nugter 5-1, 26. Ooievaar 6-1, 30. Derguti 6-2, 34. Nugter 7-2, 34. Van der Wal 7-3, 35. Van der Wal 7-4, 35. Nugter 8-4, 39. Van der Wal 8-5.

Foto’s Jan Groot