NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys – BE beslist in tweede helft in voordeel bezoekers

By september 23, 2023 september 30th, 2023 No Comments

Stefan Dol is omcirkeld door spelers van BE’79.
© Foto Martin de Haan

22-9-2023.

 

De eerste  eredivisie wedstrijd van het seizoen voor het Hoornse team was een thuiswedstrijd tegen het Tilburgse Be. In de eerste helft zagen we een sterker Veerhuys dat naast dat het  mooie goals maakte ook veel kansen liet liggen. David Albert, Jesse Koeman middels een fraai schot, en Jeffrey de Moel,  hij scoorde liggend een rebound in , en Wederom David Albert vlak voor de pauze via een 10 meter trap zorgden voor een 4-3 ruststand.

In de tweede helft kwam B.E via twee treffers al snel op voorsprong en mede daardoor kwam  Veerhuys dat veel spelers door blessures miste niet meer terug in de wedstrijd. In de slotfase werd nog wel met vijf man gespeeld maar dat was  geen succes er vielen nog twee tegen goals. Uitslag 4-9.

 

Ook ’met z’n allen’ in het veld komt Veerhuys te kort: ’Ik dacht dat we ook met vijf man zouden winnen’

Bron: NHD – Vincent Schot

HOORN

De zaalvoetballers van Veerhuys zijn het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag. Halverwege ging de thuisclub nog aan de leiding, maar uiteindelijk was het BE’79 dat de punten meenam naar Brabant.

,,David heeft zich goed op de vlakte gehouden’’, zegt Anand Jagdewsing terwijl zijn ploeg bezig is aan de warming-up. De trainer van Veerhuys doelt op het interview dat zijn aanvoerder in deze krant gaf in aanloop naar de start van de eredivisie. Albert sprak van een voorbereiding met wat pech met pijntjes. Jagdewsing was er wel blij mee. Hij weet hoe klein het zaalvoetbalwereldje is en dat tegenstanders dus al snel meelezen. En waarom zou je die wijzer maken dan ze al zijn?

David Albert was twee keer succesvol namens Veerhuys. © Foto Martin de Haan

Een half uur voor de aftrap vertelt hij dat Albert de waarheid niet verdraaide, maar de fysieke malheur binnen zijn ploeg wel flink afzwakte. De ziekenboeg blijkt goed vol te zitten. Een blik op een bank even verderop in de zaal maakt duidelijk dat de thuisclub niet de minste spelers moet missen. Doelman Marcel Ons, Nigel Wijdenbosch en Kevin van Londen kijken toe hoe hun ploeggenoten zich klaarmaken voor het eerste duel van het seizoen. En dan ontbreekt ook Mo Darri nog. Hij leidt de warming-up. ,,Ik heb vanavond maar vijf veldspelers’’, rekent Jagdewsing voor. De vier andere spelers die zich achter hem aan het warmlopen zijn, zijn wel van de partij, maar alleen bij hoge nood inzetbaar.

En dus weten de vijf die wél kunnen spelen dat hen een zware avond wacht tegen het volledig gerenoveerde BE’79. Voor rust gaat het prima: Veerhuys komt drie keer op achterstand, maar halverwege gaat het ’gewoon’ met 4-3 aan de leiding. Maar als ook de tweede twintig minuten zijn gespeeld, staat er een 4-9 nederlaag op het scorebord van de Vredehof.

Ingecalculeerd

Een ingecalculeerde nederlaag vanwege al die personele problemen? Nee, dat is het niet voor Jagdewsing: ,,Ik dacht dat we ook met vijf man zouden winnen vanavond. Voor rust komen we wel steeds achter, maar door rustig te blijven, geconcentreerd te voetballen en op de juiste momenten druk te zetten kwamen de kansen wel. Dat resulteerde in een 4-3 voorsprong bij rust.’’

Jorg Ooievaar neemt het doel van BE’79 onder vuur. © Foto Martin de Haan

Dat het daarna misging had volgens de trainer niet te maken met uitputting bij zijn spelers, die kort werden ontzien door oproepkracht Sem Biezen. Hij kwam na rust zes minuten in actie zodat de rest even kon uitblazen. ,,Dat kwam omdat we niet meer deden wat we voor rust deden. Toen we op achterstand kwamen, gingen we te gejaagd op zoek naar de gelijkmaker. We gebruikten de ervaring die we opdeden in de eerste helft niet. Toen liepen we tegen twee counters aan en stonden we opeens drie goals achter.’’

Veerhuys probeerde het tij in de laatste tien minuten nog te keren door David Albert het keepersshirt aan te trekken. Maar ook met alle beschikbare veldspelers binnen de lijnen lukte het niet meer om de opgelopen schade nog te repareren. Alleen BE’79 scoorde nog in het verlaten Hoornse doel.

Zaalvoetbal eredivisie

Veerhuys-BE’79 4-9

Doelpunten Veerhuys: Albert 2, Koeman, De Moel.

Foto’s: Jan Groot