Veerhuys B1

Veerhuys B1 LANDSKAMPIOEN. 3-2 winst in finale op FC Eindhoven

By mei 11, 2015 No Comments

20150510-B1-NK2015-ws-14110-5-2015.

Met overmacht werd Veerhuys B1  in de Topklasse eerder dit seizoen de nummer 1. Alle play-offs werden gewonnen en ook de titel West 1 ging naar Veerhuys B1.

In Amsterdam moest het team van coach Ellen de kroon op het werk zetten en dat gebeurde gelukkig ook. In de halve finale werd Den Haag makkelijk langszij gezet en toen moest het gebeuren in de finale om het landskampioenschap tegen FC Eindhoven B1.

Foto’s Gerard Kerkhoff: Feestvreugde na de winnende goal van Dave Severins

Veerhuys had het beste van spel maar Eindhoven bleek een lastige tegenstander die moeilijk te verslaan was. De B1 kwam op achterstand, maar een goal van Arie bracht de teams weer op gelijke hoogte. Een vrije schop van Eindhoven trof doel. Daarna was uitblinker Daan degene die met een droog schot de teams weer op gelijke hoogte bracht. FC Eindhoven had een speler die veel harde overtredingen maakte en die dan zelf bleef liggen. Hij kwam er vele malen mee weg, maar de gele kaart in de slotfase van de wedstrijd was een optelsom. Van de overtall situatie profiteerde Veerhuys  direct. Het was Dave die op zeer fraaie wijze vanaf rechts de keeper van Eindhoven kansloos liet en die er dus  voor zorgde dat de kampioenschaal mee naar Hoorn ging. Een geweldige prestatie wederom van de Veerhuys jeugdopleidingen.

Foto’s Gerard Kerkhoff: Feestvreugde na het behalen van de titel en de uitreiking van de felbegeerde schaal

Twee jaar geleden ging de landstitel in Wychen naar Veerhuys D1, vorig jaar in Sittard naar Veerhuys C1 en dit jaar behaalde de Veerhuys B1 in Amsterdam de fel begeerde schaal. Na afloop van de huldiging waren er ook medailles voor Andres en Jordi die door o.a. blessures deze dag niet konden spelen. Zij waren echter wel aanwezig om hun team op de bank te ondersteunen. Top mannen.

Het grootste compliment ook voor de coach Ellen Atteveld die op rustige wijze met de juiste tactiek  en in een prima sfeer het team heeft gebracht tot deze puike prestatie.

Van onze spits Chris nemen we afscheid, hij verhuist naar Belgie en is daar nog in de picture bij FC Genk. Veerhuys aanvaller Dario heeft er net een stage bij een Italiaanse profclub opzitten en is nog in de race voor een contract aldaar. Wij wensen beide spelers veel succes met hun voetbal carriere.

Foto’s Gerrie Meijer

Ook dit jaar bleken de kampioenen van het district  West 1 weer in merendeel de sterkste van Nederland te zijn. Bij de D1 teams stond Veerhuys in de finale die werd gewonnen door FCK de Hommel. De overige titels gingen allen naar West 1. Bij de C ging de titel vrij makkelijk naar Sandow en bij de A jeugd was Marlène verreweg de sterkste.

Veerhuys B1 sluit het seizoen dus af met de kampioensschaal . Het nieuwe B1 team voor ’t komend seizoen staat alweer klaar en dat wordt bijzonder sterk. Het was een leuk jaar boys. Allemaal een fijne vakantie.