MededelingenVeerhuys A1

Veerhuys A1 top in finale West1 (5-5) in laatste min. verlenging valt doek

By april 18, 2016 No Comments

20160417-A1-001De finale bij de A jeugd ging tussen het thuis spelende Lebo en de eerste jaars A van HV/Veerhuys. Het werd een bloedstollende wedstrijd die uiteindelijk in de laatste minuut van de verlenging werd beslist in het voordeel van Lebo A1.

Veerhuys miste Arie die door een gele kaart in de play-offs was geschorst. Robbie zat met de pols in het gips, dus het team had slechts 2 wissels. Veerhuys startte sterk en leidde met 1-3, maar toen sloeg het noodlot toe. Dres raakte bij een 4-2 stand geblesseerd en kon niet meer verder en tot overmaat van ramp kreeg Tom onterecht rood. Hij moest de zaal verlaten. Bij een hard schot van Lebo kwam de bal tegen de buik van Tom in het strafschopgebied. Rood dus en een penalty die benut werd door Lebo. Zonder wissels moest bijna de gehele tweede helft nog gespeeld worden en de conditie in deze wedstrijd met zuivere speeltijd werd bij de geelhemden duidelijk minder. De boys liepen op het tandvlees. Moeggie die de eerste helft de beste man van het veld was kon nauwelijks nog schakelen van vermoeidheid en bij Dave namen de krachten ook steeds meer af. Lebo kwam gelijk op 4-4 en tegen het einde op een 5-4 voorsprong. Nog 1 maal rechten de vier spelers o.l.v. uitblinker Daan en de sterk keepende Levie hun rug.B2 keeper Max Tilleman werd als 5e veldspeler ingebracht om iets te forceren. Dat leidde tot een 6e overtreding van Lebo waardoor Veerhuys een 10 meter trap kreeg met nog 4 seconden op de klok. Veerhuys maakte in de slotseconden de gelijkmaker via Jordi.

20160417-A1-002En toen volgde nog 2 x 5 minuten zuivere speeltijd verlenging. Lebo was met een grote selectie aan de start gekomen dus het werd een kwestie van tijd en gokken op pingels voor Veerhuys. Het werd een zenuwslopende verlenging waarin de Horinezen stand hielden tot de laatste minuut. Lebo schoot raak 6-5. In de slotseconde volgde nog een goal in het lege doel, maar die was voor de statistieken. Voor mij was de A1 de morele winnaar  en verdient de coach een groot compliment, want wat hield het team het lang vol in deze ongelijke strijd.

Wij feliciteren ’t Amsterdamse Lebo met de West 1 titel. Zij spelen de NK finale in Utrecht.