Veerhuys 1

Veerhuys 1 wint weer. Jong Veerhuys Verliest.

By januari 20, 2019 No Comments

18-1-2019.

Jong Veerhuys moest zijn laatste wissel af staan aan de hoofdmacht en daar heeft het team steeds last van, zeker als het Vlaggenschip genoeg spelers heeft. Jong Veerhuys stond tegen Volendam met 5-4 achter. Door alles of niets te spelen probeerde men de gelijkmaker te forceren. Daarop was echter onvoeldoende getraind en Volendam profiteerde in de slotseconden. Uitslag 6-4.

Jong Veerhuys begon goed. Samet en Jesper zorgden voor een 0-2 voorsprong. Ook na de 2-2 zorgde wederom Jesper voor de 2-3. Volendam nam daarna de leiding en een andere eerste jaars junior Sem scoorde voor Veerhuys de 4-4. De 5-4 gaf uiteindelijk de nekslag voor deze te kleine selectie.

VEERHUYS 1- Harderwijk (9-5)

Koploper Veerhuys kwam ook in deze wedstrijd niet in de problemen tegen het laag geplaatste Harderwijk. De thuisploeg begon goed en kwam al snel op een 2-0 voorsprong , maar maakte het zichzelf daarna moeilijk door wederom o.a. slechte omschakelingen en het soort spel dat zich het best laat omschrijven als kick en rush voetbal.

Bron: https://www.weeff.nl/

Foto Frank Fotograaf Brussel

Hoorn – De zaalvoetballers van HV/Veerhuys uit Hoorn blijven ook na gisteravond op kampioenenkoers, In eigen hal werd hekkensluiter Sporting Harderwijk ook verslagen met de prima cijfers van 9-5 maar de uitvoering was rustig slordig te noemen.

Het is altijd waken voor laaggeklasseerde ploegen. Deze hebben immers weinig meer te verliezen en voor je het weet sluipt er een mate van nonchalance in het spel. Nu viel dat wel mee in deze wedstrijd maar in de omschakeling waren de Hoornaren niet scherp en lieten daarom verdedigend steken vallen. Het resulteerde in een 5-3 ruststand terwijl ’t Veerhuys in eigen huis doorgaans heer en meester is. 

Na de pauze een beetje hetzelfde spelbeeld; de thuisploeg die domineerde maar verdedigend onvoldoende waren terwijl de bezoekers loerden op countermogelijkheden. Het is dat de individuele klasse van enkele sterkhouders bij HV/Veerhuys de doorslag gaven waardoor een zeperd uitbleef, 9-5, en de ploeg van Peter van der Slikke zich mag opmaken voor de kraker van volgende week, uit op Texel tegen de plaatselijke ZVV.

Na afloop sprak Sport Actueel met de spelers Moussa Hadi en Jorg Ooievaar van HV/Veerhuys en hun trainer/coach Peter van der Slikke.

Foto’s Frank Fotograaf Brussel  (Alle foto’s via https://www.facebook.com/fotograaf.ldl)

Bron: NHD

Veerhuys wint en kan zich richten op topper

HOORN Het was gezien de stand wel te verwachten. Veerhuys is immers de onbetwiste koploper in de Eerste Divisie, terwijl Sporting Harderwijk de rode lantaarn draagt. Het niveauverschil tussen beide ploegen werd gisteravond dan ook nog eens extra duidelijk gemaakt, al toonde Veerhuys in het met 9-5 gewonnen duel aan dat het nog niet helemaal is voor de topper van volgende week tegen Texel ’94. ,,Als we volgend weekend net zo spelen als tegen Harderwijk, dan wordt het nog een heel lastig verhaal. Want met name verdedigend stond het niet goed”, aldus Veerhuys-coach Peter van der Slikke.

Hoewel Van der Slikke uiteraard blij was met het resultaat, keek hij dus niet tevreden terug op de confrontatie met de ploeg uit Hardewijk. ,,Vooral de omschakeling in verdedigend opzicht was onvoldoende. Zij scoorden een aantal keer vanuit de counter, omdat wij niet snel genoeg omschakelden. Ook stonden we niet altijd goed gepositioneerd”, vervolgde Van der Slikke, die aanvaller Max Boukens miste gisteravond. Daar tegenover stond de terugkeer van de lang geblesseerde Jorg Ooievaar. ,,Het is inderdaad mooi dat Jorg terug is”, besloot Van der Slikke tevreden.

Veerhuys-Sporting Harderwijk 9-5.Zwagerman 1-0, Daari 2-0, Ooievaar 3-1, Darri 4-2 en 5-2, Zwagerman 6-3, Darri 7-3, Daari 8-3 en 9-5.