NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys 1 wint uitwedstrijd tegen Leekster Eagles (3-6)

By september 10, 2022 september 13th, 2022 No Comments

Foto: Orange Picture / Jannes Veenstra

9-9-2022.

Veerhuys 1 vertrok al om 16.30 met de bus uit Hoorn voor de verre uitwedstrijd tegen Leek (Groningen). Voor warm eten in de bus was gezorgd en de spelers met blessures waren aanwezig. Na de slechte openingsstart van de week ervoor tegen Volendam, werd er ditmaal gelukkig wel gewonnen. De uitslag was 3-6.  Gefeliciteerd met de drie punten team Veerhuys.

 


Veerhuys neemt revanche op nederlaag van vorige week

Bron: NHD

Leek Met een 3-6 overwinning op Leekster Eagles de eerste zege van de competitie binnen. Halverwege was het 1-2. Na rust besliste de ploeg van coach Najib Taki in kort tijdsbestek het duel.

De thuisploeg geldt als een team dat hard zal moeten knokken om niet te degraderen, maar bleef nog redelijk lang bij. ,,Maar zelfs nadat de tegenstander fraai 2-2 maakte, hebben we nooit het gevoel gehad dat we niet zouden winnen, want we waren de hele wedstrijd de betere ploeg en kregen de meeste kansen”, blikte Taki terug.

Veerhuys maakte een week geleden een valse start tegen Volendam. ,,En we waren met zijn allen tot de conclusie gekomen dat dat Veerhuys onwaardig was. We waren dus goed wakker geschud en dat hebben we vandaag laten zien. We hadden voor rust al verder moeten voorstaan, maar gelukkig benutten we in de tweede helft de kansen wel en drukten we ons overwicht ook uit in de score.”

In de eerste helft werd het eerst 1-0 voordat Veerhuys het heft in handen nam. Via onder meer een benutte penalty en een doeltreffende tienmetertrap van David Albert liepen de bezoekers na rust in enkele minuten uit naar 2-5 en was het treffen beslist.

,,We hebben zo goed revanche genomen op vorige week. Leekster Eagles is een ploeg waarvan we horen te winnen, maar dat vonden we van Volendam ook. Gelukkig hebben we het krachtsverschil tot uiting gebracht in de uitslag. We hebben het goed gedaan.”

Eredivisie zaalvoetbal

Leekster Eagles – HV/Veerhuys 3-6

(2′) 1-0 Derguti, (6′) Ooievaar 1-1, (7′) De Moel 1-2, (25′) de Matos Fernandes 2-2, (26′) Albert 2-3, (26′) Layeb e.d. 2-4, (34′) Albert 2-5, (35′) Van der Wal 3-5, (40′) Wijdenbosch 3-6.


HV/VEERHUYS REVANCHEERT ZICH BIJ LEEKSTER EAGLES

LEEK – HV/Veerhuys heeft zich goed hersteld van de zware nederlaag die het een week eerder leed tegen RKAV Volendam. Op bezoek bij Leekster Eagles won de ploeg van coach Najib Taki met 3-6.

Een terechte zege al maakte de thuisclub het de Hoornse formatie in de eerste 25 minuten behoorlijk lastig. De thuisploeg kwam na twee minuten al op voorsprong, maar deze schade werd binnen vijf minuten hersteld door treffers van Jorg Ooievaar en Jeffrey de Moel.

Na de rust kwam Leekster Eagles weer op gelijke hoogte via een fraaie treffer van Fabio de Matos Fernandez. Via twee doelpunten van David Albert en een eigen doelpunt stelde het prima spelende Veerhuys de zege veilig. Via een doelpunt van Van der wal stribbelde de thuisploeg nog even tegen alvorens Nigel Wijdenbosch de eindstand op 3-6 bepaalde.