NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys 1 wint thuis van zvv Eindhoven (3-1)

By oktober 22, 2022 oktober 24th, 2022 No Comments

21-10-2022.

Opnieuw speelde Veerhuys 1 een thuiswedstrijd, maar ditmaal  gewoon op de vrijdag avond. Het werd een 3-1 overwinning voor de Horinezen.

Getergd Veerhuys boekt belangrijke overwinning

Een zeer fel en bij vlagen goed spelend Veerhuys, rekende vrijdagavond af met ZVV Eindhoven. De Hoornse formatie die in de eerste fase van het seizoen mikt op een plek bij de eerste acht, won met 3-1.

Bron: NHD – Kevin de Vries

Douchen zonder doelpunten komt bijna nooit voor in het zaalvoetbal. Ja, een enkele keer, als de tegenstander dusdanig sterk is of de opponent zeer zwak, wil een keeper wel eens de nul houden. Zo werd Veerhuys afgelopen zondag nog getrakteerd op een 0-6 nederlaag tegen Tigers Roermond. Het waren pijnlijke cijfers, die voor een groot deel te verklaren waren door de speeldag en een aantal blessures.

Vol gif

Maar ook onder verzachtende omstandigheden doet een nul op het scorebord pijn. En dus stond het Veerhuys vrijdagavond vol gif aan de aftrap tegen ZVV Eindhoven. Of het echt allemaal met de oorwassing van afgelopen weekend te maken had valt te betwijfelen, maar duidelijk was wel dat de thuisploeg uit was op revanche. Vanaf minuut één zette de ploeg vol druk en dat leverde al snel een grote kans op voor Jorg Ooievaar. De linkspoot schoof de bal voorzichtig naast, al was het niet veel later wel raak. Door fel doorjagen snoepte Ooievaar de bal af en werkte hij oog in oog met doelman Alper Aytas koeltjes af.

Trommel en megafoon

De Brabanders, gesteund door publiek met trommel en megafoon, werden in de beginfase echt overlopen. De 2-0 viel dan ook niet uit de lucht. Al mocht Ooievaar niet klagen dat zijn schot nog werd aangeraakt door een Eindhovens been.

Eindhoven beet daarna duidelijk meer van zich af, maar de thuisploeg sloeg opnieuw toe. Een geweldige counter opgezet door Jesse Koeman, werd na een combinatie met Nigel Wijdenbosch binnen getikt door Koeman. Na de pauze probeerden de gasten het al snel met een extra veldspeler. Voor Veerhuys leverde dit kansjes op om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar het afstandsschot van David Albert vloog net naast. Hoewel de naam van Albert ontbrak als doelpuntenmaker, mocht de ploeg blij zijn met zijn terugkeer. Zo hadden de bezoekers de handen vol aan de watervlugge speler, waardoor Veerhuys echt aan voetballen toekwam. ,,Dit is een mooie en verdiende overwinning. We zaten qua resultaten even in een mindere fase en zondag was het ook echt slecht. Dus dit hadden we nodig. Het spel was ook goed”, aldus Veerhuys-trainer Najib Taki.

Vlak voor tijd maakte Eindhoven nog de 3-1, al kwam de goal te laat om het nog echt spannend te maken. En veel meer dan een eretreffer verdienden de bezoekers ook niet.

zaalvoetbal eredivisie

HV/Veerhuys

ZVV Eindhoven 3-1

Ooievaar 1-0, 7. Ooievaar 2-0, 18. Koeman 3-0, Souidi 3-1.