Veerhuys 1

Veerhuys 1 wint ook van zvv Eindhoven (7-5)

By maart 25, 2017 No Comments

Foto: Theo Groot

24-3-2017.

Volle tribunes met veel jeugd  in Hoorn, want Veerhuys moest winnen van concurrent zvv Eindhoven. Veerhuys won maar dat scheelde niet veel. In de eerste helft leidde de thuisploeg met 4-1. Na de pauze werd de voorsprong zelfs 5-1. Op moment dat Veerhuys zich terug liet zakken kantelde de wedstrijd geheel. Eindhoven bracht een mee spelende keeper in en het Hoornse team  had hier tactisch het verkeerde antwoord op. Het werd 5-5. Billen knijpen dus voor de enthousiaste toeschouwers die het team prima aanmoedigden. In de slotfase scoorde Veerhuys toch nog twee maal in het verlaten doel . De drie punten waren binnen.

Vreemd genoeg speelde een andere concurrent Shoepimp gelijk tegen Marlène en dat is voor Veerhuys minder gunstig. Marlène liet het reserve team spelen. 

Uit het NHD

Veerhuys pakt heel belangrijke punten in strijd tegen degradatie

 

HOORN –  Alles, maar dan ook alles lijkt mis te gaan als Veerhuys een 5-1 voorsprong ziet verdampen tegen ZVV Eindhoven. Met nog slechts een paar minuten op de klok staat er plots een 5-5 tussenstand op het bord. Tot overmaat van ramp zijn het dan ook nog de gasten die het beste van het spel hebben.

 

Op dat moment laat trainer Antoine Gooyers de van een blessure teruggekeerde Wesley Donkers het rode keeperstenue aantrekken en zijn keeper op te offeren. Met een extra veldspeler omsingelt de thuisclub het doel van de bezoekers. Het is wachten, tikken, loeren op een gaatje en als dat er uiteindelijk komt is het uitgerekend Donkers die bij de tweede paal de bevrijdende 6-5 binnen tikt. Sportcentrum Vredehof explodeert.

 

Drie maanden lang moest Donkers toekijken met een liesblessure. Woensdag trainde hij voor het eerst weer mee en juist nu de strijd tegen degradatie het hevigst is, keerde hij terug in het veld. „De trainer zei dat hij mij wilde meenemen voor het geval het nodig was. Ik heb uiteindelijk toch twee keer een fase mee kunnen doen”, glunderde Donkers na afloop in de kleedkamer.

 

Maar waarom duurde het nu zolang voordat hij er weer in kwam als meevoetballende keeper? „We kwamen niet in balbezit. Gelukkig is het allemaal goed gekomen.” Na zijn bevrijden treffer zag Donkers aanvoerder Joost Reus de knock-out uitdelen aan de Brabanders. „Het is lekker dat het dan helemaal beslist is.”

De wedstrijd beslissen had Veerhuys deze avond al veel eerder moeten doen want in de eerste helft liep de ploeg vrij gemakkelijk uit naar een riante 5-1 tussenstand. Met het wapen waarmee Veerhuys de wedstrijd uiteindelijk beslist, zijn het de gasten uit Eindhoven die op die manier terugkwamen in de wedstrijd.

„Wij hadden geen antwoord op de manier waarop zij ons met een extra veldspeler omsingelden. Dat is misschien hun kwaliteit, maar hoe dat heeft kunnen gebeuren weet ik eigenlijk ook niet”, probeert de hoofdrolspeler van de avond de matige Hoornse periode in de tweede helft te analyseren.

 

De sterke eerste helft leek door het matige tweede bedrijf uit het geheugen van de supporters te zijn gewist. Maar het was in die goede fase dat de Hoornaars riant uitliepen. Met gedisciplineerd en geduldig voetbal legde het de bezoekers over de knie. Vooral organisatorisch stond Veerhuys goed. Dit tot frustratie van de Eindhovenaren, die er totaal niet aan te pas kwamen.

 

Door deze overwinning gaat Veerhuys over ZVV Eindhoven heen en is het voorlopig weer even uit de degradatiezorgen. „Wij verliezen voornamelijk punten tegen de kleinere ploegen. En als ik naar het programma kijk, moeten de ploegen onder ons ook nog tegen de betere teams van de competitie. Dat is gunstig voor ons, helemaal nu we over Eindhoven heen zijn gegaan in de stand. Zij hadden aan een puntje genoeg om boven ons te blijven staan. Dat is ze niet gelukt. Of we er in blijven? Ja, als we zo doorgaan wel”, besluit Donkers vastberaden.

 

Veerhuys-ZVV Eindhoven 7-5.

2. Kaleveld 1-0, 8. Nimako 2-0, 9. El Hassani 2-1, 10. Pals 3-1, 13. Kaleveld 4-1, 28. Akkerman 5-1, 30. I. Achenteh 5-2, 31. I. Achenteh 5-3, 33. B. Achenteh 5-4, 36. Asbaa 5-5. 40. Donkers 6-5, 40. Reus 7-5.

Uit het NHD

 Uit het HOornsdagblad.nl

HOORN – HV Veerhuys heeft in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent ZVV Eindhoven zeer goede zaken gedaan. Een 5-1 voorsprong werd verspeeld, maar in de laatste minuut pakte de Hoornaren alsnog de winst.

Dat HV Veerhuys flitsend van start kan gaan mag duidelijk zijn. Al in de tweede minuut wist de ervaren Ferdy Kaleveld de ban te breken. In dat eerste kwart wist Odi Nimako de 2-0 te maken en zo een mooie voorsprong neer te zetten. Helaas voor de thuisploeg wist ZVV Eindhoven binnen de minuut de aansluitingstreffer te maken via Kamal el Hasani. Veerhuys liet het er vervolgens niet bij zitten en via doelpunten van Dennis Pals en Ferdy Kaleveld ging Veerhuys met een 4-1 voorsprong aan de thee.

Weggevaagd

In het tweede bedrijf duurde het een stuk langer voordat er weer gescoord werd. Na zeven minuut bracht Youri Akkerman de score op 5-1 waarmee de zege een zekerheid leek. Niets was minder waar, want binnen vijf minuten vaagde de Eindhovenaren de achterstand weg en kwam terug tot 5-5. Belangrijke schakels hierin waren Ilias en Bilal Achente. Allereerst wist Ilias Achente in een kleine twee minuten de 5-2 en de 5-3 achter Barry de Wit te werken. Daarna was het Bilal Achente die de spanning weer helemaal terug bracht. Het was in de slotfase wachten op de gelijkmaker, welke vier minuten voor tijd ook viel dankzij Adnan Asba

Donkers gevierde man

Wesley Donkers wist zich te bekronen tot de gevierde man bij de Hoornse formatie van coach Antoine Gooyers. Donkers wist in de laatste minuut de 6-5 te maken. Tot zijn geluk zag Donkers hoe teamgenoot Joost Reus de 7-5 maakte en de drie punten zo in veilige haven schoot.

Door de overwinning stijgt Veerhuys over ZVV Eindhoven en TPP Rotterdam naar de achtste positie op de ranglijst. Daarnaast kan de ploeg niet meer rechtstreeks degraderen, doordat de voorsprong op hekkensluiter FCK/De Hommel te groot is. Om zich rechtstreeks te handhaven zal het toch nog wat punten moeten halen aangezien de voorsprong op de nacompetitie plaatsen met twee en drie punten nog geen zekerheid bied.
HV Veerhuys heeft een lange periode zonder wedstrijden in het vooruitzicht. Op 21 april staat de derby tegen stadsgenoot Hovocubo op het programma, en een week later sluit het de competitie af op bezoek bij ASV LEBO.