NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys 1 wint inhaalduel in Volendam (2-3)

By september 19, 2020 No Comments

Foto’s Frank Fotograaf Brussel

18-9-2020.

Het inhaal duel tegen en in Volendam werd door Veerhuys in de laatste seconde beslist (2-3). Bart scoorde de winnende goal. Topscoorder Thijs scoorde twee maal.


HV VEERHUYS IN SLOTSECONDEN LANGS ZVV VOLENDAM

VOLENDAM – HV Veerhuys heeft in extremis drie punten overgehouden aan het uitduel bij ZVV Volendam. Het duel dat een week eerder werd afgelast na een coronageval, leek vrijdagavond op een puntendeling te eindigen, maar in de laatste seconde wist Bart Overtoom de gasten alsnog naar de zege te schieten (2-3).

Opmerkelijk omdat de Volendammers enkele seconden eerder nog balbezit hadden, maar na een foutje bleek de Hoornse formatie in de omschakeling uiterst koelbloedig. Of het duel daarmee een terechte winnaar kreeg valt te bezien, maar uiteraard heeft de equipe van coach Antoine Gooyers daar lak aan. Op basis van het spelbeeld kon de wedstrijd alle kanten op en dat gebeurde ook regelmatig en wellicht was daarom een gelijkspel wel op zijn plaats geweest, doch in het zaalvoetbal is het nooit over voordat de zoemer voor het laatst geklonken heeft.

De gasten uit Hoorn namen telkens een voorsprong. Halverwege de eerste helft gebeurde dat na een sterke individuele actie van Kees Nugter. Nadat Jorg Ooievaar een open kans op de 0-2 om zeep had geholpen wist Robin Bont vanuit een vrije trap even later gelijk te maken. Opnieuw Nugter wist met een vlammend schot Veerhuys naar een hernieuwde voorsprong te schieten, maar ditmaal was het Johan Keizer die zaak weer in evenwicht bracht. Dat evenwicht bleef echter niet in stand want de actie van Overtoom zorgde voor dolle vreugde in het Hoornse kamp terwijl de Volendammers teleurgesteld afdropen.

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel


Bron NHD

Met 0,2 seconden op de wedstrijdklok pakken zaalvoetballers HV/Veerhuys toch de zege in Volendam

Elf seconden op de klok, balbezit voor Volendam. Een foutje, counter van Veerhuys, en ineens, als een duveltje uit een doosje, was daar Bart Overtoom. Hij besliste de ontmoeting in de Opperdam in het voordeel van de fortuinlijke gasten.

Op basis van het spelbeeld had het alle kanten op kunnen gaan. Als er geen balverlies was geleden, dan had Volendam vrijdagavond misschien wel met de punten aan de haal gegaan. Maar als-dan verhalen tellen niet. En de uithaal van Overtoom met nog precies 0,2 seconde op de klok telde overduidelijk wel.

Het was in de eredivisie het enige duel van dit weekend dat werd afgewerkt. Het had alles te maken met het coronageval dat de oorspronkelijke speeldatum in de weg zat. De ontmoeting tussen Volendam en Veerhuys werd om die reden verschoven naar gisteravond.

Veerhuys-trainer Antoine Gooyers had Hoessein Jabir, Nigel Wijdenbosch, Jorg Ooievaar en Aram Hakopov in zijn startopstelling staan. Die vier tastten rustig af wat er mogelijk zou zijn tegen Volendam. De spelers van de bezoekers vertoonden wat technische hoogstandjes, maar kwamen in de eerste tien minuten niet verder dan een schot van afstand. Aan de andere kant deelde Veerhuys speldenprikjes uit. De bezoekers waren vooral op zoek naar dat ene gaatje in de defensie om de score te openen.

Dat lukte na negen minuten en 51 seconden. Thijs Nugter mocht zich dat doelpunt volledig toerekenen. Hij baande zich een weg door de verdediging en rondde na zijn actie af via de binnenkant van de paal.

Veerhuys ging in de tweede helft met dezelfde vier spelers aan de bak. ,,Gelijk druk! Gelijk druk!”, herhaalde Gooyers bij de aftrap. Het bracht zijn ploeg niet alleen balbezit, ook gelijk een opgelegde kans voor Ooievaar. Hij leek te schrikken van al die ruimte die hij kreeg en verslikte zich in de bal.

Robin Bont bracht Volendam daaropvolgend met een goal uit een vrije trap op gelijke hoogte. Hij schoot snoeihard in de linkerhoek binnen. Het was even schakelen voor Veerhuys, maar nog niet direct iets om van te stressen. Wat heet, de tweede treffer van Nugter was er een vol overtuiging. Hij schoot dit keer vanaf rechts via de binnenkant van de linkerpaal binnen. Johan Keizer werkte namens Volendam de tweede gelijkmaker binnen en Veerhuys moest opnieuw gaan bouwen. Dat terwijl de klok ondertussen maar doortikte. Met nog 0,2 seconden te gaan bracht Overtoom verlossing.