NieuwsUncategorizedVeerhuys 1

Veerhuys 1 wint bij LEBO (1-2)

By september 5, 2020 september 10th, 2020 No Comments

© Foto Orange pictures/Martin Cloose

4-9-2020.

Veerhuys 1 behaalde een prima resultaat in haar eerste wedstrijd van dit seizoen in de eredivisie.

Tegen het vorig seizoen hoog geplaatste LEBO werd in Amsterdam met 1-2 gewonnen. Veerhuys speelde goed en geconcentreerd als collectief  en daar zit meteen het verschil in vergelijking met het vorig seizoen. Hoessein Jabir opende voor de ploeg uit Hoorn de score. Later kwam Lebo terug op gelijke hoogte. Bij Veerhuys ontbrak de zieke Thijs Nugter. Daan Buurman en Moussa Hadi zijn door knie blessures voor langere tijd uit de running. Het is daarom bijzonder knap dat er snel en beweeglijk werd gespeeld. In de

 

tweede helft kwam Veerhuys op een 1-2 voorsprong omdat de bal via Lebo keeper Barry de Wit ongelukkig

in eigen doel belandde. Een prima start dus voor het Veerhuys team. De drie punten gingen mee naar Hoorn. De volgende wedstrijd voor Veerhuys is weer een uitwedstrijd. De tegenstander is dan Volendam.


Bron NHD – Cas Broxterman

Veerhuys met de hakken over de sloot: eigen doelpunt doelman Lebo levert Hoornse zaalvoetballers eerste drie punten op

Het was met de hakken over de sloot. Maar de zaalvoetballers van HV/Veerhuys uit Hoorn deden met hun 1-2 overwinning op ASV Lebo goede zaken in de eerste fase van de eredivisie.

De winnende treffer was nota bene een eigen doelpunt van Barry de Wit, de keeper van Lebo. Maar Veerhuys-trainer Antoine Gooyers was van mening dat de 1-2 op dat moment al in de lucht hing. ,,Daarvoor had hij al drie, vier honderd procent kansen van ons eruit gehouden.”

Veerhuys trof met Lebo een tegenstander waar voormalig FC Marlène-spelers Ismail Hamdaoui en Nabil Akaazoun sinds dit seizoen tot de selectie behoren. Uitgerekend hun oude teamgenoot Houssein Jabir, die van Marlène naar Veerhuys overstapte, opende de score namens de bezoekers nadat hij alleen op de keeper af ging. Ook Hamdaoui bewees zich voor zijn nieuwe club als een welkome versterking; hij nam de enige Amsterdamse treffer voor zijn rekening.

Bij de rust stond het 1-1 en was het aan één van de ploegen om het verschil te maken. ,,Lebo had meer balbezit, maar was minder gevaarlijk dan wij”, vond Gooyers. ,,We kregen de bal er maar niet in. Uiteindelijk is het dan de keeper die na een lange bal in zijn eigen doel werkt. Heel ongelukkig voor hem.”

Geknokt

Het was wat de oefenmeester betrof niet zo dat Veerhuys beter was. Toch stemde de vertoonde mentaliteit hem tevreden. ,,Qua spel kan het nog beter, dat vinden we allemaal. Het team heeft keihard voor elkaar geknokt. Niemand heeft verzaakt. We hebben met z’n allen voor- en achteruit geschakeld. Dat vind ik een winstpunt op weg naar de volgende wedstrijden.”

Volgende week is ZVV Volendam de opponent.


© Foto Orange pictures/Martin Cloose

Bron : XYTO media

START EREDIVISIE ZAALVOETBAL: HV VEERHUYS WINT BIJ ASV LEBO

AMSTERDAM – Bij de start van de competitie in de Eredivisie Zaalvoetbal heeft HV Veerhuys direct goede zaken gedaan door de uitwedstrijd bij ASV Lebo met nipt verschil te winnen. Een ongelukkig eigen doelpunt van doelman Barry de Wit zorgde uiteindelijk voor de beslissing (1-2).

Voor de goalie van Lebo extra sneu omdat hij op dat moment goed in de wedstrijd zat en de Hoornse zaalvoetballers al een paar keer van een treffer had afgehouden. Op de winst van HV Veerhuys viel dan ook niets af te dingen zag ook trainer/coach Antoine Gooyers.

Die zag zijn ploeg al in de eerste helft een voorsprong nemen door de van FC Marlène overgekomen Houssein Jabir. Nog voor de rust was de stand weer in evenwicht door een treffer van Ismail Hamdaoui.

In de tweede helft had de thuisploeg weliswaar het meeste balbezit, maar kreeg Veerhuys de beste kansen, en werkte het keihard voor iedere meter. De Wit was dus enkele malen een sta-in-de-weg tot hij niet goed anticipeerde op een lange bal en deze in zijn eigen doel zag belanden.


Bron: Leo Giovannangelo

Verslag en beeld: Leo Giovannangelo
Foto’s: Ferry Hoks

Veerhuys wint fortuinlijk van titelkandidaat ASV/LEBO

Amsterdam – ’t Veerhuys uit Hoorn is vrijdagavond de competitie 2020-2021 mooi gestart. In Amsterdam won de ploeg van trainer/coach Antoine Gooyers met 1-2 van ASV/LEBO, een van de ploegen dit seizoen die getipt word voor de titel.

De wedstrijd in Full HD:
https://youtu.be/8UZMcF7xq7E

Onwennig, zo mag je de start van de wedstrijd wel noemen tussen ASV/LEBO en HV/Veerhuys want beide ploegen moesten nog een beetje wennen na een half jaar van stilstand. Het resulteerde in de eerste helft in bij vlagen een tactisch steekspelletje waarbij er niet al teveel kansen werden gecreëerd. Hoessein Jabir opende namens de Hoornaren de score, 0-1, maar nog voor de pauze prikte Ismael Hamdaoui de gelijkmaker binnen. Na de rust wilde de wedstrijd nog steeds niet ontbranden. ASV/LEBO had verschillende kansen maar achterin stond Veerhuys Futsal uitstekend te verdedigen en zag het er naar uit dat het een remise zou worden. Het plot werd echter anders want vijf minuten voor het einde werkte voormalig Veerhuyskeeper Barry de Wit met een achterwaartse kopbal de bal in eigen doel en won ’t Veerhuys zeer fortuinlijk met 1-2.

Na afloop sprak onze verslaggever met Nigel Wijdenbosch van ’t Veerhuys en aansluitend Marcel Markus, keeper van ’t Veerhuys die overkwam van ASV/LEBO.
https://youtu.be/BRYAUC1zum0

Aanstaande vrijdagavond speelt ’t Veerhuys de tweede speelronde in en tegen Volendam.

Foto’s Ferry Hoks