Veerhuys 1

Veerhuys 1 wint belangrijk duel tegen Leek (5-3)

By november 24, 2018 No Comments

Foto Gerrie Meijer

23-11-2018.

Veerhuys liet in de thuiswedstrijd tegen de Leekster Eagles vooral in de eerste helft zien dat het niet voor niets aan de leiding gaat in de eerste divisie. De ruststand was 4-1. Na de pauze kwamen de bezoekers wel terug maar dat was niet genoeg . Uitslag 5-3.  Jong Veerhuys speelde in Schermerhorn een spannende wedstrijd tegen Sporting S . Omdat Mark verhinderd was nam Mo el Bouziani de honneurs waar.  Veel dank hiervoor Mo. Uitslag 6-5.


Bron: Hoornsdagblad.nl

HV VEERHUYS WINT ‘OVERLEVINGSWEDSTRIJD’

HOORN – HV Veerhuys heeft afgelopen vrijdagavond goede zaken gedaan. In eigen huis won de Hoornse ploeg van Leekster Eagles. Na een 4-1 ruststand bleef de Hoornse ploeg na rust aan de goede kant van de score, 5-3.

Met Leekster Eagles trof HV Veerhuys één van de concurrenten. Het was een mooie kans voor de Hoornse ploeg om een concurrent op een grotere achterstand te zetten. Daar slaagde het ook in. ‘Uiteindelijk is dit soort van overlevingswedstrijd geweest’, zei Peter van de Slikke na afloop. ‘We hebben afgelopen woensdag niet kunnen trainen. We hebben teveel blessures.’ De oefenmeester moest hierdoor puzzelen in zijn formatie.

Halverwege ging Veerhuys met 4-1 aan de leiding. Na de 1-0 van Max Boukens kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Via Mark Zwagerman, Younes Daari en Thomas Schaap liep de thuisploeg uit naar 4-1. Na rust werd het 4-2 waarna Moussa Hadi de 5-2 maakte. Het slotakkoord was voor de gasten uit Leek.

De punten bleven in Hoorn, mede dankzij een sterk optreden van doelman Levie Rood. ‘Ik weet niet wat Levi heeft gegeten, maar volgens mij heeft hij drie broodjes tijger op. Die heeft als een beest staan keepen.’

HV Veerhuys – Leekster Eagles 5-3 (4-1)
1-0 Max Boukens
1-1 Delano Dussel
2-1 Mark Zwagerman
3-1 Younes Daari
4-1 Thomas Schaap
4-2 Fabio de Matos Fernandes
5-2 Moussa Hadi
5-3 Delano Dussel

Fotografie: Gerrie Meijer


 

Bron: NHD

Lastige avond, maar Veerhuys pakt wel de punten

Met tien gespeelde wedstrijden achter de rug hebben de zaalvoetballers van Veerhuys precies de helft van de competitie erop zitten. Vrijdagavond werd Leekster Eagles, de nummer 3 van de ranglijst, na een zeer lastig duel op een 5-3 nederlaag getrakteerd.

De balans? Negen overwinningen en één gelijkspel. En dus ligt Veerhuys nog altijd op kop in de strijd om het kampioenschap. De tot nu toe nog enige overgebleven concurrent, is Texel’94. Maar de weg naar de titel is nog lang. Zo concludeerde ook Veerhuys-steunpilaar Younes Daari. ,,Dit is een zeer belangrijke zege. Alleen kunnen we ons echt nog geen misstappen veroorloven.’’

Er zijn tien minuten gespeeld en Veerhuys beleeft een zeer moeilijke fase. De stand is 1-1 en het spel van de thuisploeg stemt tot dusdanig veel ontevredenheid, dat coach Peter van der Slikke zijn mannen tot de orde roept met een time-out. De pauze zorgt ervoor dat de druk even van de ketel is.

Zo start Leekster Eagles meteen met druk zetten, maar komt daar een einde aan als Mark Zwagerman op een lompe manier omver wordt gekegeld door Luciano Matulessy. Matulessy mag douchen en met een man meer komt Veerhuys op een voorsprong, die voor de rust uitgroeit tot 4-1.

Maar het moeilijkste deel moet dan nog komen. De koploper in de Eerste Divisie komt nog wel op 5-1, maar het is veelzeggend dat doelman en aanvoerder Levie Rood kort na rust meerdere keren voortreffelijke reddingen in huis heeft. Als echter de 5-2 valt en Rood daarna opzichtig in de fout gaat, wordt het plots weer spannend. Gaat Veerhuys het dan alsnog weggeven? Nee, de bezoekers uit het Groningse Leek straffen het zwakke spel van Veerhuys in de tweede helft niet af, waardoor de ploeg uit Hoorn ongeslagen blijft. ,,We begonnen niet goed, maar na de time-out namen we het heft in handen. In de tweede helft speelden we het slecht uit. Maar gelukkig hebben we de punten”, besloot Daari. De punten, daar gaat het om. Want niemand aan de kant van Veerhuys hoor je vandaag nog zeuren dat het moeizaam ging.

Veerhuys: Rood, Nugter, Schaap, Hadi, Zwagerman, Daari, Darri.

Leekster Eagles: Mensink, Derguti, Ajouaou, Matulessy, De Matos Fernandes, Dussel, Charif-Eddine, De Vries, Layeb.