NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys 1 weinig moeite in Schagen tegen Scagha (2-4)

By februari 10, 2024 februari 13th, 2024 No Comments

Foto RedMouse

9-2-2024.

Bij Veerhuys speelde Mo Darri voor het eerst na een hele lange blessure. Zijn inbreng en ervaring werd node gemist hetgeen vooral te zien was bij rust aan de bal en prima inzicht. In plaats van een vrije trap op goal te schieten was het Darri die Kevin v London met een slim pasje wist te vinden bij de tweede paal.  o-1 was de ruststand. Veerhuys kwam in deze wedstrijd niet echt in de problemen ondanks dat de thuisploeg nog op gelijk hoogte kwam (1-1) liep het team van coach Jagdewsing uit , via Dol, van der Laan en wederom van London naar 1-4. Scagha scoorde nog een tweede goal, zag een speler met rood vertrekken en probeerde het tij met een extra veldspeler in de slotfase nog te keren. Het veranderde niets aan de stand. Een goede overwinning dus voor het Hoornse team.

Scagha ’66 – HV/Veerhuys | HIGHLIGHTS

Veerhuys gesterkt door aanwezigheid van Darri

Bron: NHD-Ruud Ramler

SCHAGEN Mo Darri scoorde niet bij zijn rentree in de zaal voor Veerhuys. Maar alleen al de aanwezigheid van de oud-international gaf zijn ploeg de impuls die nodig was om Scagha in eigen huis te verslaan.

Het papier beloofde een gelijkwaardige ontmoeting. Dat kwam er in de praktijk niet helemaal van. Veerhuys had vaker de bal, met toestemming van de thuisclub, die hoopte te profiteren van de omschakeling. Dat lukte soms en leverde ook kansen op, zonder dat Marcel Ons in verlegenheid werd gebracht. De doelman speelde een prima partij.

Veerhuys liet de bal makkelijker rondgaan en bestookte de Schager defensie onder hoogspanning met momenten van grote dreiging. Het leidde in de eerste helft toch maar tot slechts één treffer, omdat Kevin van Londen over het hoofd was gezien bij de tweede paal waar hij de vrije trap van Darri verlengde.

In de tweede helft hield Veerhuys de regie die het daarvoor ook had. Scagha kwam weliswaar terug tot 1-1, maar was in die fase al tot drie keer toe goed weggekomen bij pogingen van Jesse Koeman, die ook nog een keer van afstand de paal raakte.

Door een individuele actie van Stefan Dol kwam Veerhuys terug aan de macht en daarna stond het geen vorm van oppositie meer toe. Darri kon bijna exact een jaar na zijn laatste wedstrijd in de zaal voor Marlène rustig verder werken aan de laatste fase van een lange revalidatie, voor hij helemaal weer de oude is. De kruisbandblessure die hem lang aan de kant hield, speelde nu hooguit conditioneel een rol. De routinier met oog voor alle situaties liet zich graag wat vaker wisselen. Ook zonder hem maakte Veerhuys er verder een makkelijk avondje van in de Groeneweghal, waar de thuisclub de witte vlag moest hijsen.

zaalvoetbal eredivisie

Scagha – Veerhuys 2-4

Van Londen 0-1, Vrenegoor 1-1, Dol 1-2, Van der Laan 1-3, Van Londen 1-4, Smit 2-4.

Rood: Schouwvlieger (Scagha, 2x geel).

Foto’s: RedMouse