Veerhuys 1

Veerhuys 1 weer net niet tegen Groene Ster (3-4)

By januari 28, 2017 No Comments

Foto Henk de Weerd

27-1-2017

Veerhuys 1 kwam in eigen huis weer niet tot een overwinning. Zoals eerder dit seizoen viel in de slotfase de beslissing ten gunste van ditmaal Groene Ster uit Vlissingen. De bezoekers leidden eerder reeds met 1-3. Veerhuys kwam knap terug tot 3-3, maar vijf minuten voor tijd viel de beslissende treffer (3-4). Coach Gooyers bracht nog wel een extra speler in door zijn keeper te wisselen, maar dat had helaas voor de thuisploeg geen effect. 

Verslag uit het NHD – door Vincent Schot

HOORN –  Het duel tussen Veerhuys en Groene Ster zit er al op als de vlam in de pan vliegt. Nadat de zoemer heeft geklonken is het Dennis Pals die het vuurtje opstookt namens de Hoornse ploeg. Er wordt wat geduwd en getrokken en bijpassende onvriendelijkheden worden uitgewisseld met de bezoekers uit Vlissingen. De vechtersmentaliteit die de thuisclub laat zien te hebben, houdt het tijdens de wedstrijd angstvallig verborgen. Veertig minuten lang toont Veerhuys zich vooral lief voor de bezoekers, die zelf wel ’ettertjes’ blijken te zijn. Het levert Groene Ster een 3-4 overwinning op.

“Daar heb ik natuurlijk helemaal niets aan”, klinkt de gekuiste reactie van Antoine Gooyers op het opstootje. De trainer baalt ervan dat hij deze felheid niet in het veld terug heeft gezien bij zijn spelers. ,,We speelden vandaag tegen een directe concurrent voor de onderste plekken. Dat heb ik niet teruggezien. Ja, bij hun. Bij ons ontbrak het vuur. Weer. Het zit gewoon niet in mijn ploeg.’’

Halfbakken ingrijpen

De Zeeuwen spelen deze vrijdagavond wel met de wil om te winnen. Ze maken vervelende overtredingen op de juiste momenten om Veerhuys zo het voetballen onmogelijk te maken. Omdat de thuisploeg aan de andere kant van het veld juist halfbakken ingrijpt kijkt het na een klein half uur tegen een 1-3 achterstand aan. Hoewel deze in de 33e minuut binnen zestig seconden wordt weggepoetst dankzij treffers van Joost Reus en Odinga Nimako verliest de formatie van Gooyers alsnog. En ook bij de winnende Zeeuwse treffer ziet de thuisclub er niet best uit.

,,We geven de doelpunten veel te gemakkelijk weg. Ook vanavond weer. Bij drie goals zien we er niet goed uit. Dan moet je er zelf zoveel maken om alsnog punten te pakken’’, moppert Gooyers verder. ,,Wij maken vandaag gewoon drie prima doelpunten, maar omdat we ze aan de andere kant weggeven is dat niet genoeg. Verliezen we wéér met één treffer verschil van deze ploeg. Doodziek ben ik ervan.’’

Ontsnappen

Youri Akkerman onderstreept het te lieve karakter van Veerhuys. Nadat hij zijn man in de hoek klem heeft gezet laat hij deze toch nog ontsnappen en een voorzet afleveren. Het is een pass met een goal tot gevolg. ,,Zo’n jongen mag nooit meer uit de hoek komen. Dan zet je ’m er maar gewoon over de zijlijn heen. We stonden toen nota bene pas op één fout’’, aldus Gooyers.

Door de nederlaag ziet Veerhuys Groene Ster weglopen van drie naar zes punten. Met die opmerking weet de trainer van de bezoekers zijn ploeg ook weer in het gareel te krijgen. Omdat ASV Lebo thuis won van Watergras (6-5) en ZVV Eindhoven een punt pakte op bezoek bij FC Eindhoven (3-3) zijn de Zeeuwen niet de enige concurrent voor lijfsbehoud die afstand neemt.

Veerhuys-Groene Ster 3-4.

12. Sandee 0-1, 19. Daari 1-1, 20. Azzanagui 1-2, 27. Abdenbi 1-3, 33. Reus 2-3, 33. Nimako 3-3, 35. Azzanagui.