Veerhuys 1

Veerhuys 1 verrassend sterk in beker tegen JCK – 5-1 winst

By september 6, 2014 No Comments

20140905-S1-0155-9-2014

Veerhuys  1 opende sterk in sporthal de Vredehof in het landelijke bekerduel tegen JCK uit Utrecht. Don de Graauw zat nog een schorsing uit. Veerhuys stond met de rust al met 4-0 voor en gaf deze voorsprong natuurlijk niet meer uit handen. De einduitslag werd 5-1 voor de Horinezen.

Veerhuys heeft op overtuigende wijze de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. In sportcentrum Vredehof werd JCK/Aiso uit Nieuwegein met 5-1 verslagen.

Vooral de eerste helft stemde de Hoornse zijde tot tevredenheid. “Ik ben zeer content met wat ik heb gezien. Met name de beginfase was erg goed”, zei de winnende coach Antoine Gooyers, die zag hoe zijn formatie binnen een mum van tijd met 4-0 voor stond.

Een van de spelers die hierin een belangrijke bijdrage leverde, was Odinga Nimako. De nieuwkomer nam drie treffers voor zijn rekening, maar het waren niet eens zijn doelpunten die opvielen. Vooral zijn snelle passes zorgden ervoor dat Veerhuys toekwam aan het spelen dat het zo graag speelt: veel beweging zonder bal zodat de man met bal altijd een optie heeft om deze af te spelen.

Positiespel

“Het is altijd fijn als de trainingsstof goed word opgepakt en wordt vertaald naar de wedstrijden. Ik heb de afgelopen weken gehamerd op snel positiespel en dan is het lekker als het er direct uitkomt:, sprak Gooyers.

Naast Nimako liet de nieuwe doelman Stet ook een prima indruk achter. De doelman die lang tweede doelman was bij FC Marlene en dit seizoen gehaald is als opvolger van Jordi Velzeboer toonde zijn vakmanschap met een paar aardige reddingen. Al zorgde zijn spelhervattingen ook voor de nodige tevredenheid bij Gooyers. “Dave ken ik al jaren. Hij is niet alleen op de lijn een goede keeeper. Ook speelt hij ballen lekker in.” Toch werd het Stet niet echt moeilijk gemaakt. Veerhuys was, op een klein gedeelte in de tweede helft na, heer en meester. Spannend werd het dan ook nooit. De bezoekers kwamen simpelweg te kort om de bliksemstart van Veerhuys te herstellen. Heel even scheen er na 4-1 een sprankeltje hoop aan de kant van de bezoekers, maar nadat Nimako opnieuw bewees een neusje voor de goal te hebben, was het pleit definitief beslecht.

Wijzer maken

“Ten opzichte van vorig jaar hebben zij toch wel wat kwaliteit ingeleverd. Maar toch kan ik alleen maar tevreden zijn. Over twee weken treffen wij JCK in de competitie en dan geeft dit vertrouwen. Bovendien hebben wij niet alles hoeven laten zien wat we in huis hebben. je wilt de tegenstanders niet wijzer maken dan ze al zijn en dan is het lekker dat we nog wat speciale corners achter de hand hebben.

Het enige minpunt was dat de score nog wel wat hoger had mogen uitvallen. Immers bleek de derde nieuweling Patrick Rato zijn vizier nog niet op scherp te hebben.

Statistieken:

Veerhuys – JCK/Aiso 5-1

3  Nikamo 1-0, 5  Nimako 2-0, 6. Pals 3-0, 7  El Bouziani 4-0, 28 El Ghannouti 4-1, 29 Nimako 5-1.

Foto’s Ferry Hoks