NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys 1 stunt tegen Marlène (10-5)

By september 21, 2019 No Comments

20-9-2019.

In het bekerduel tegen Marlène begon Veerhuys overdonderend, het team kwam al heel snel aan de leiding met 4-0 en gaf de overwinning niet meer uit handen. Uitslag 10-5.

Bron NHD

Foto Theo Groot

Veerhuys stunt in beker tegen Marléne dankzij geweldige start

Veerhuys heeft gisteravond voor een enorme bekerstunt gezorgd. De formatie van Antoine Gooyers verschalkte FC Marlène met 10-5, dankzij een uitstekende start.

Was het onderschatting? Stonden er bij de bezoekers uit Heerhugowaard een paar te dromen in de beginfase? Of begon Veerhuys gewoon sterk? Alle drie vragen konden met ja beantwoord worden. De opmerkelijke beginfase zorgde er in ieder geval voor dat Veerhuys al na tien minuten 4-0 voor stond. En daar had vooraf niemand rekening mee gehouden. FC Marlène, de ploeg die afgelopen seizoen tweede werd in de strijd om de landstitel en zich bovendien flink heeft versterkt in de zomer, is op papier immers veel sterker dan de promovendus uit Hoorn. Alleen een sterk team op papier hoeft dus geen ijzersterk team binnen de lijnen te vormen. Tenminste, zo bleek in deel één van de eerste helft.

Hoewel de ploeg uit Heerhugowaard het meeste balbezit had, trof de thuisploeg direct doel bij de eerste kans. De meer dan behendige Younes Daari werd weggestuurd, waarna hij met een slimme steekpass Mukhtar Suleiman bediende.

Niet veel later was het Daari die zelf met succes de trekker overhaalde. Op aangeven van doelman Sven Vertelman versnelde hij en liet doelman Peter Rozenbeek kansloos.

Maar het feest voor Veerhuys was nog lang niet voorbij. Via een perfecte aanval over meerdere schijven gaf Daari het laatste zetje, waarna Marlène een time-out aanvroeg. Een perfect moment dus om elkaar nog eens wakker te schudden en de boel op scherp te zetten. Al gebeurde dat pas nadat Daan Buurman de 4-0 binnen frommelde.

Vanaf toen toonde Marlène weer een klein beetje waarom het een ploeg is waar veel tegenstanders bang voor zijn. Via een paar harde schoten van ver kwam het snel terug in de wedstrijd en mocht Veerhuys bij een stand van 5-3 blij zijn dat het rustsignaal klonk.

Het lukte de bezoekers uit Heerhugowaard echter niet om meteen door te drukken. Veerhuys hield knap stand en dat kwam vooral omdat het zelf uitstekend speelde. Met name Daari, Suleiman en Ooievaar lieten zien dat ze onmisbaar zijn voor de geelhemden.

De voorsprong voor Veerhuys zorgde er automatisch voor dat Marlène meer risico moest nemen en dat speelde de thuisploeg in de kaart. Zeker nadat hoofdrolspeler Daari zijn ploeg op 6-4 had gezet. ,,Het was bizar”, sprak Daari. ,,Wij profiteerden in het begin perfect van de fouten die zij maakten, maar bij de rust wist ik dat het nog moeilijk zou worden. Zeker omdat zij in de breedte sterker zijn.’’

De 7-5 van Ooievaar, die onlangs zijn debuut maakte in het Nederlands team, vormde vijf minuten voor tijd de beslissing. Want Marlène speelde het met een meevoetballende keeper niet goed uit, waarvan Veerhuys profiteerde. Enige smet voor Veerhuys was het uitvallen van Suleiman. Na hard inkomen van Ismael Hamdaoui verliet hij de vloer met een op het oog zware knieblessure. ,,Die blessure is zwaar balen. Voor de rest ben ik heel blij”, vatte Gooyers de avond samen.

4. Suleiman 1-0, 5. Daari 2-0, 5. Daari 3-0, 9. Buurman 4-0, 11. Ouaddouh 4-1, 12. Jamai 5-1, 13. Attaibi 5-2, 15. Ouaddouh 5-3, 28. Bouzit 5-4, 30. Daari 6-4, 31. Ouaddouh 6-5, 35. Ooievaar 7-5, 38. Ooievaar 8-5, 38. Suleiman 9-5, 40. Daari 10-5


Bron: Leo Giovanangelo

Veerhuys stunt tegen streekgenoot FC Marlène

Hoorn – Veerhuys Futsal uit Hoorn heeft voor een grote stunt gezorgd in het bekertoernooi. In eigen huis werd FC Marlène, 7-voudig bekerwinnaar, met dubbele cijfers gedesillusioneerd uit het bekertoernooi gewipt, 10-5. Enige smetje op deze verder sportieve wedstrijd is het uitvallen van Mukhtar Suleiman met een zware knieblessure na een onbesuisde actie van Ismael Hamdaoui.

Abonneer ook op mijn JoepTjoep kanaal voor meer beeld en krijg automatisch een melding als er een live uitzending is:
https://www.youtube.com/channel/UCH_9H73cpkxff5yTfHhd5eA

De start van ’t Veerhuys, die dit seizoen met een hele jeugdige ploeg speelt, was voorbeeldig te noemen. Binnen acht minuten nam de formatie van coach Antoine Gooyers een 4-0 voorsprong doordat het de fouten van de Waardse formatie feilloos afstrafte. Ismael Ismail Ouaddouh, een van de beste spelers aan de zijde van FC Marlène, nam de ploeg op sleeptouw en bracht met twee doelpunten de ruststand op 5-3. Na de pauze werd het nog ongemeen spannend want FC Marlène wist prima terug te komen in de wedstrijd tot 6-5 waarbij wederom een hoofdrol voor Ouaddouh was weggelegd. De slotfase werd harder en grimmiger maar de Hoornaren wisten het hoofd koel te houden. Bij een 9-5 voorsprong in de laatste minuut verloor Issy Hamdaoui zijn beheersing en met een forse charge blesseerde hij Mukthar Suleiman aan zijn knie. Geel werd zijn deel daar waar rood had moeten gegeven worden maar de wedstrijd was wel in de tas voor ’t Veerhuys. Voor de statistieken scoorde Younes Darri de 10-5 en zitten de Hoornaren in de pot voor de volgende bekerronde. De loting daarvoor is maandagmiddag in Almere.

Na afloop sprak onze verslaggever met Ismail Ouaddouh van FC Marlène, Daan Buurman van ’t Veerhuys en Antoine Gooyers, de coach van de Hoornaren.


Bron: XYTO Media

Foto: Frank Brussel

BLIKSEMSTART BEZORGT VEERHUYS BEKERZEGE OP FC MARLÈNE

Veerhuys had voor die ruime voorsprong slechts tien minuten nodig en het waren achtereenvolgens Mukhtar Suleiman, YounesDaari (2x) en Daan Buurman die het net vonden. Er kwam meer spanning in het duel tussen de promovendus en de nummer twee van afgelopen seizoen toen de Heerhugowaarders de marge bij rust terug brachten tot twee treffers (5-3).Toch wist FC Marlène niet door te drukken, al kwam het een paar keer dichtbij. Nadat Ooievaar vijf minuten voor tijd de 7-5 achter keeper Rozenbeek schoot gingen de gasten meer risico’s nemen, maar van de onstane ruimte profiteerde de Hoornse ploeg met een 10-5 eindstand tot gevolg.

Doelpunten Veerhuys: Daari (4), Ooievaar, Suleiman (ieder 2), Buurman, Jamai (ieder 1)

Doelpunten FC Marlène: Ouaddouh (3), Attaibi, Bouzit


Foto’s: Frank Fotograaf Brussel

Bekijk de hele wedstrijd via het JoepTjoep kanaal van Leo Giovannangelo.