NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys 1 speelt sterk uit tegen Groene Ster (1-4 winst)

By februari 8, 2020 No Comments

7-2-2002.

Het was een lange bus reis naar Vlissingen nog los van allerlei files. Veerhuys 1 was al vroeg op pad gegaan en dat bleek nodig ook. De geelhemden uit Hoorn speelden een goede wedstrijd en kwamen geen moment in gevaar. De ruststand was 0-3. Mukthar Suleiman opende voor Veerhuys de Score en  topscoorder Younes Daari schoot binnen kort tijdsbestek twee maal raak. Vlak na de pauze was keeper Luc van Amstel die overigens goed keepte even niet niet helemaal bij de les , waardoor Groene Ster tegen scoorde. Andere kansen kreeg de thuisploeg niet. Ook niet toen zij het probeerden met een extra speler gaf de Hoornse formatie geen enkele kans weg. Wederom Younes Daari scoorde in de tweede helft wel, waardoor de eindstand dik verdiend 1-4 was. Een speler van Groene Ster kreeg nog rood vanwege een heel vervelende overtreding op Aram Hakopov, deze kaart was dubbel rood waard. De drie punten waren dus dik verdiend. De volgende wedstrijd is thuis in Hoorn tegen het hooggeplaatste FC Eindhoven. Gefeliciteerd team Veerhuys met de overwinning.


Bron: NHD

Veerhuys zet Groene Ster op achterstand

Robin Kaandorp

Dankzij een 1-4 overwinning op Groene Ster stapten de zaalvoetballers van Veerhuys vrolijk de bus in voor de lange rit vanuit Zeeland. De Hoornse eredivisionist legde de basis voor de winst in de eerste helft en hield er zicht door op een plek in de play-offs.

Al zag coach Antoine Gooyers de zege in de eerste plaats vooral als een stap weg uit de gevarenzone. ,,Want als Groene Ster had gewonnen was die ploeg heel dichtbij gekomen. Vorige week hebben we het tegen Volendam verspeeld. Dat was niet goed. Dus het was vandaag bittere noodzaak dat we de punten pakten.”

En dat gebeurde dus ook. De bezoekers speelden daarbij vooral in de eerste helft sterk. Mukhtar Suleiman opende na zeven minuten de score en met twee treffers binnen een minuut zorgde Younes Daari er voor dat Veerhuys met een 0-3 voorsprong ging rusten. ,,Al had het met onder meer een bal op de paal en een gemiste kans voor open doel eigenlijk 0-4 of 0-5 moeten zijn”, stelde Gooyers.

De thuisploeg scoorde snel na rust 1-3. ,,En dan is het toch weer even oppassen, maar gelukkig hadden we het vrij snel weer onder controle.” Via opnieuw Daari werd het halverwege de tweede helft 1-4, waarna Groene Ster door middel van een meevoetballende keeper nog iets probeerde te forceren. ,,Maar het stond bij ons heel goed en we gaven vrijwel niks weg.” Na een rode kaart voor de thuisploeg was het duel helemaal beslist. ,,We hebben de laatste twee minuten de bal eigenlijk alleen nog maar rondgespeeld. De noodzaak om ook nog 1-5 te maken was er niet echt. Al met al was het echt een goede wedstrijd van ons. Daar ben ik dan ook heel blij mee.’’