Veerhuys 1

Veerhuys 1 pakt gelijk uit. 8-1 winst op promovendus LTC

By september 8, 2018 No Comments

Foto: www.gerriefotografie.nl

7-9-2018.

In de voorbereiding bleek al via de oefenwedstrijden dat Veerhuys  sterk speelde. In de eerste wedstrijd van het seizoen kwam uit Assen LTC op bezoek Veerhuys liet er geen gras over groeien , want het was Mo Darri die al binnen de minuut raak schoot. Twee minuten later was het Moussa Hadi die uit een rebound voor 2-0 zorgde en Daan Buurman schoot met een afstandsschot nummer drie binnen. Mark Zwagerman En Younes Daari (mooie actie) vergrootten de voorsprong. Twintig seconden voor de pauze zorgde een van richting veranderd schot voor de eretreffer voor LTC. De ruststand was 5-1. In de tweede helft bleef Veerhuys voetballen , alhoewel de score nog veel hoger had kunnen uitvallen.

Daan Buurman, Younes Daari en Thomas Schaap bepaalden de eindstand op 8-1. Een mooi begin dus voor de geel hemden uit Hoorn, die door dit resultaat op doelsaldo koploper zijn. 

   Selectie Veerhuys: Rood, Vertelman, Buurman, Nughter,Schaap, Darri, Hadi, Broedersz, Daari, Zwagerman, van Halderen.


Bron: NHD – Vincent Schot

Foto: Henk de Weerd

Na veertig minuten zaalvoetbal staat er een 8-1 overwinning op het scorebord. Het betekent een goed begin van de Hoornse club in de eerste divisie. Meer conclusies dan dat vallen er niet te trekken uit dit duel. Daarvoor was het krachtsverschil simpelweg te groot.

Trainer Peter van der Slikke is de eerste om daarmee in te stemmen. ,,Ik heb die jongens net gezegd dat we een prima overwinning hebben geboekt, maar ook dat we onszelf tekort hebben gedaan’’, zegt hij zodra hij uit de kleedkamer komt. ,,Deze eindstand doet vermoeden dat LTC nog redelijk heeft meegedaan, maar daar is natuurlijk niets van waar. We hadden vandaag dik in de dubbele cijfers moeten komen.’’

Kunstje

Na de degradatie uit de eredivisie van afgelopen seizoen moet Veerhuys het dit jaar doen op het tweede niveau van Nederland. Aan nieuwkomer Van der Slikke om te zien of de Hoornse ploeg zich direct weer terug weet te knokken naar de eredivisie: een kunstje dat de club in het verleden vaker liet zien te beheersen. Het gebeurde alleen met een beduidend meer ervaren selectie.

Natuurlijk, behalve Daari bleef ook Mo Darri de club trouw en dus heeft Veerhuys in aanvallend opzicht twee levensgevaarlijke wapens in huis. Iets waar Heerings vanavond achterkwam. De enige spelers die vorig jaar ook al van de partij waren zijn Mark Zwagerman, Jorg Ooievaar en doelman Levie Rood. Het vijftal werd aangevuld met veelal jonge nieuwkomers en zelf opgeleide spelers.

Speeltijd

Tegen LTC krijgt iedereen speeltijd van Van der Slikke. Het kan tegen de promovendus want die ploeg brengt dusdanig weinig kwaliteit binnen de lijnen dat iedereen gemakkelijk overeind blijft. Toch wordt duidelijk dat de trainer nog aan de bak moet. Veerhuys leunt nu immers vooral op Daari, Darri, Buurman, Rood, Hadi en in iets mindere mate Zwagerman. De geschorste Jorg Ooievaar bewees vorig jaar al gemakkelijk mee te kunnen op dit niveau, maar de overige spelers zijn zowel technisch als tactisch duidelijk nog minder ver.

,,Daarom ben ik blij dat ik vandaag ook goede dingen heb gezien. Na elf minuten stonden we 5-0 voor, dat is natuurlijk prima. Er zaten ook goede goals tussen. Verdedigend was het ook vaak goed, maar we hebben een smalle selectie en daarin zit kwalitatief inderdaad verschil. Aan ons om dit niveau gelijk te trekken.’’

Veerhuys-LTC 8-1.

1. Daari 1-0, 3. Hadi 2-0, 6. Buurman 3-0, 9. Zwagerman 4-0, 11. Daari 5-0, 20. Termohlen 5-1, 22. Daari 6-1, 24. Buurman 7-1, 36. Schaap 8-1.

Foto’s: www.gerriefotografie.nl en Veerhuys
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”338″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”640″ gallery_height=”480″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”1″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]