Veerhuys 1

Veerhuys 1 niet verder dan gelijkspel (5-5) tegen WSV

By februari 18, 2017 No Comments

17-2-2017.

Veerhuys moest winnen om de nacompetitie/degradatie te ontlopen. Het kwam in eigen hal niet verder dan een 5-5 gelijkspel daar waar een overwinning zeker mogelijk was geweest.  Vooraf aan de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van oud Veerhuys voorzitter Henk van Dijk.

Veerhuys ging aan de leiding met 4-2 maar gaf het heft uit handen  waarbij ook ditmaal leek dat het niveau  niet geheel in balans was. Het team kwam zelf met 4-5 achter. Het was dat de goed spelende Younes Daari 30 seconden voor tijd de gelijkmaker binnen schoot. Het publiek dat gratis deze wedstrijd kon kijken zag een wedstrijd die in 5-5 eindigde. Niet slim was dat Daari  zijn vinger, na de euforie van de gelijkmaker opstak naar het publiek, en daarvoor geel ontving. 

Bij Veerhuys was oud gediende Mo el Bouziani verrassend na ruim een jaar niet gespeeld te hebben opgeroepen, hij werd  ingebracht voor zijn specialiteit een 10 meter bal, het schot ging echter naast. Ook een groot talent uit de jeugd Jorg Ooievaar zat op de bank, maar zijn debuut werd nog even uitgesteld. Het verslag van het NHD volgt hieronder.

Hekkensluiter de Hommel, dat zich met tal van spelers onlangs versterkte won met grote cijfers van Watergras. Hovocubo verloor  verrassend  met  grote cijfers( 8-1) bij Lebo.


Uit het NHD

HOORN – HV Veerhuys en WSV/Shoepimp lieten beiden vanaf minuut één zien dat er wat op het spel stond. Het degradatieduel kon beiden kanten op, maar eindigde in een 5-5 gelijkspel.

Bij HV Veerhuys ontbraken Joost Reus, Wesley Donkers en Dennis Brouwer. Ondanks dat kon coach Antoine Gooyers beschikken over een strijdvol team. Al in de eerste minuut opende de Hoornaren de score. Youri Akkerman wist na 38 seconden vanaf links op doel te schieten. Via WSV doelman Alpay Yuzgec zag hij zijn schot in de verre hoek belanden. Het duurde even voordat de bezoekers uit Apeldoorn gelijk kwamen, iets wat mede te danken was aan doelman Barry de Wit. Turks International Cihan Ozcan wist na een breedtebal van Dick Hulshorst de bal door de benen van doelman de Wit te schieten en zo de 1-1 op het scorebord te brengen.

Een kleine minuut later was het Younes Daari die zijn ploeg wederom op voorsprong bracht. De behendige zaalvoetballer wist naar de tweede paal te komen en vanaf dichtbij raak te schieten.

Vlak na het doelpunt van Daari maakte WSV/Shoepimp de vijfde overtreding en in de achttiende minuut maakte zij opnieuw een overtreding waardoor Mo el Bouziani mocht aanleggen voor een tien meter trap. Helaas werd deze naast geschoten wat betekende dat de 2-1 tussenstand op bij het rustsignaal op het scorebord stond.

In het tweede bedrijf wist Dennis Pals al na 28 seconden te scoren waardoor er een 3-1 voorsprong werd ingenomen door HV Veerhuys. De tussenstand werd vijf minuten later op 3-2 gebracht door Rachid Boughalab. In het vervolg ontving Cihan Ozcan een rode kaart na een charge op Maarten Zuiker, en maakte Issam Ezhar de 4-2 waarmee een belangrijke stap werd gezet richting de zo gewenste overwinning.

Zenuwslopende slotfase

De slotfase was er een om niet snel te vergeten. Allereerst was het aanvoerder Samir Makhoukhi die vlak na de 4-2 doel trof, en acht minuten voor tijd scoorde de ervaren Reza Ngarigota de gelijkmaker, wat volgde waren kansen over en weer. Na vele kansen die sterk werden verdedigd door HV Veerhuys doelman Barry de Wit en zijn verdedigers. Helaas bleek de term ‘de aanhouder wint’ een feit, want na meerdere goede reddingen scoorde Mo Bendadi de 4-5 waarmee het duel beslist leek te worden in het voordeel van de Apeldoornse formatie van Anouar Tighadouini.

In de allerlaatste minuut bleek HV Veerhuys over een ongekend grote wilskracht te beschikken door tot de laatste snik zich terug te knokken. Mo Daari schoot een halve minuut voor tijd vanaf de rechterkant raak in de korte hoek, waarmee een punt werd gered.

Na afloop was Younes Daari zichtbaar teleurgesteld, terwijl coach Gooyers na de 4-5 blij was dat zijn ploeg zich terug vocht tot de 5-5.