Veerhuys 1

Veerhuys 1 niet best. Jong Veerhuys wint wel.

By februari 18, 2018 No Comments

16-2-2018.

Veerhuys 1 gaf in het thuisduel tegen Marlene totaal niet thuis. Daarbij kwam ook dat Younes vanwege een schorsing node werd gemist.  Binnen drie minuten stond de 0-3 op het scorebord  en na een keeperswissel volgde 0-5. Het complete verslag volgt hieronder. Veerhuys had een totale off-day.  Jong Veerhuys won haar thuiswedstrijd wel. Het werd een 4-3 overwinning tegen fc ZSW. 


Bron: www.hoornsdagblad.nl

Off-day voor HV/Veerhuys

Foto: Leo Giovannangelo

HOORN – In eigen huis heeft HV Veerhuys een forse nederlaag moeten incasseren. De spanning in het duel met FC Marlène was na zeven minuten al ver te zoeken. In de tweede helft konden de Heerhugowaarders verder uitlopen, 0-8.

Gezien het duel van eerder dit seizoen, toen HV Veerhuys met 3-5 won van Marlène, en de ranglijst zorgde voor de favorietenrol voor de Hoornse ploeg. Na zes minuten zal niemand meer hebben gedacht aan de ranglijst. FC Marlène stond toen al op een 0-4 voorsprong. ,,Wij waren vanaf het begin niet scherp” baalde Jorg Ooievaar na afloop.

Via Nigel Wijdenbosch, Stefan Dol, een eigen doelpunt en Jeroen Kossen kwam die ruime voorsprong tot stand. Het zorgde ervoor dat Veerhuys al na vijf minuten een vijfde veldspeler inbracht. Dat bleek echter geen succes, aangezien na Kossen ook Wijdenbosch van eigen helft kon scoren. Halverwege leek het duel al beslist in Heerhugowaards voordeel. Via Mark Zwagerman kreeg de thuisploeg wel kansen, maar telkens wist Peter Rozenbeek zijn doel schoon te houden.

Het zorgde ervoor dat Veerhuys na rust moesten hopen op een wonder. Maar het wilde niet lukken bij de ploeg van coach Antoine Gooyers. Zo werden passes over de zijlijn gewerkt, en bleven de grote kansen uit. ,,Zij speelden goed zaalvoetbal en overklaste ons” zag Ooievaar. ,,Zeker in de felheid. Maar ook in het spel. Bij ons kwam het er net niet uit. Het liep ook gewoon niet lekker”.

Door Cretier (intikker), Akaazoun (open doel) en Wijdenbosch (solo) kon de Waardse formatie uitlopen naar de 0-8 overwinning. Het zat er voor Veerhuys niet in. ,,Zeker waar” zucht Ooievaar, die beseft dat er nog geen man overboord is bij zijn ploeg. ,,Precies, op naar de volgende wedstrijd”.


Bron NHD

Slap Veerhuys vernederd door effectief Marlène

Foto: Theo Annes

Hoewel de wedstrijd al lang gespeeld is en het al 0-7 staat voor FC Marlène, gebeurt er op het veld van de Vredehof toch iets wat het duel tussen Veerhuys en de bezoekers uit Heerhugowaard in een spelmoment samenvat. Tijdens een van de vele vruchteloze aanvallen van de thuisploeg wordt de bal namelijk, zonder enige druk van de tegenstander, zomaar over de zijlijn gespeeld.

Geen scherpte en geen concentratie. Het zit allemaal in deze mislukte pass van Mukhtar Suleiman, die in het begin van de wedstrijd ook al een negatieve hoofdrol vertolkt bij het tweede tegendoelpunt. Maar ook de 0-1 en de 0-3 vallen op een manier die veel vraagtekens oproept.

De thuisploeg van Antoine Gooyers moet het dan wel doen zonder de geschorste Younes Daari, in de 3-5 overwinning bij Marlène eerder dit seizoen goed voor twee doelpunten en een assist, maar dit mag geen al te groot excuus zijn voor het vertoonde spel.

Routine

Veerhuys is er vanaf het allereerste fluitsignaal niet bij met het hoofd en weet amper een vuist te maken tegen het stug verdedigende Marlène, een ploeg die duidelijk vecht voor z’n laatste kansen en laat merken over veel meer routine te beschikken. De Heerhugowaarders hebben op de ranglijst een flinke achterstand op Veerhuys, maar daar is in dit duel heel erg weinig van terug te zien.

Al snel is duidelijk dat Veerhuys een verloren wedstrijd aan het spelen is, daar verandert een extra veldspeler ook helemaal niks aan. Een noodgreep, die al na zeven minuten spelen uit de kast wordt getrokken, maar totaal geen zoden aan de dijk zet. Sterker nog, het wisselen van keeper Barry de Wit levert bijna geen kansen op. Het zorgt zelfs voor een nog grotere achterstand omdat Marlène meerdere malen succesvol weet uit te breken en de bal zorgeloos in het lege doel weet te deponeren.

Monsterscore

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld, al lijkt Marlène wat gas terug te nemen. Het vangt Veerhuys geduldig op en weet uiteindelijk nog drie keer te scoren. De monsterscore van 0-8 zal hard aankomen in Hoorn, maar zorgt ook dat de spelers weer even met beide benen op de grond staan. Van de play-offs wilden ze bij Veerhuys toch al niet zo veel weten, maar voor de mensen die dat wel al deden, laat het duel met Marlène zien, dat met deze wedstrijdinstelling het voorlopig ook eventjes niet meer hoeft.

Een gegeven waar Gooyers flink mee in zijn maag zit. ,,Een paar jongens kwamen deze week niet op de training, we denken allemaal dat we er al zijn’’, was hij duidelijk in zijn oordeel. ,,Als je zo begint, dan loop je het op. De eerste drie goals hebben we aan onszelf te danken. Er zat verder geen gang in. Dan probeer je nog wat na de rust, maar dat mag geen naam hebben.’’

Kwetsbaar

Het verloren duel met Marlène was ook exemplarisch voor de sterkte en breedte van beide selecties volgens Gooyers. ,,Zij hebben kwalitatief gezien meer dan wij. Dat was vandaag heel duidelijk te zien. Dan valt Younes Daari bij ons weg en ben je heel kwetsbaar.’’

Toch wilde hij niet de schuld volledig leggen bij het ontbreken van Daari. ,,We beginnen niet goed aan de wedstrijd, het was gewoon niet scherp genoeg.’’

Veerhuys-FC Marlène 0-8.

2. Wijdenbosch 0-1, 3. Dol 0-2, 4. Dol 0-3, 7. Kossen 0-4, 16. Wijdenbosch 0-5, 27. Cretier 0-6, 27. Akaazoun 0-7, 33. Wijdenbosch 0-8.


Bron: Leo Giovannangelo

HV Veerhuys is afgelopen vrijdag hard onderuit gegaan. In eigen huis verloor de Hoornse ploeg met maar liefst 0-8. Halverwege leek de winnaar al bekend. Het kwam mede doordat de thuisploeg al na zes minuten met een vijfde veldspeler ging spelen. 
Het powerplay leverde echter niet het gewenste effect op. Zowel Jeroen Kossen als Nigel Wijdenbosch schoten van eigen helft raak in het lege doel. 
Veerhuys had duidelijk een offday. Na afloop waren er ook weinig spelers die behoefte hadden aan een interview.

Speler Jorg Ooievaar nam de taak op zich om terug te blikken op de teleurstellende avond…
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/DoXzx5nj8RGF6Cg

Waar Veerhuys treurde, vierde FC Marlène een klein feestje. Doelman en aanvoerder Peter Rozenbeek ontrok zich even aan de goede sfeer. Hij kon niet anders dan tevreden zijn…
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/Y4fdekTc1PhFYWQ

Komende vrijdag treft HV Veerhuys de huidige nummer vier, ZVV Volendam. Voor FC Marlène staat er wederom een wedstrijd tegen een Hoornse ploeg op het programma. In eigen huis ontvangt het dan koploper Hovocubo…

Luister ook elke zondagmiddag tussen 13:00 en 17:00 uur naar Sport Actueel op WEEFF, via de kabel, op 103.9 mhz (tevens 105.8 mhz en 107.1 mhz) en WEEFF.NL. (andere aanbieders kunt u vinden op onze website)