NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys 1 matig tegen ZVV Ede dat prima bus parkeert (0-2)

By januari 20, 2024 No Comments

Foto: Frank Fotograaf Brussel

19-1-2024.

De eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar was geen beste, er werd met 0-2 verloren van een met veel discipline spelend ZVV Ede. Bij Veerhuys ontbrak leek het wel het gif dat je in zulke wedstrijden nodig hebt. Ook het benutten van kansen, die waren er genoeg, bleek deze avond helaas voor de thuisploeg te moeilijk.

HV/Veerhuys – ZVV Ede | HIGHLIGHTS

Veerhuys probeert van alles, maar scoort niet

HOORN Het is op zijn zachtst gezegd een curieus seizoen waaraan de zaalvoetballers van Veerhuys bezig zijn. Maar als het een beetje meezit kan het team van coach Anand Jagdewsing toch hetzelfde bereiken als vorig seizoen.

Bron: NHD – Robin Kaandorp

Toen won Veerhuys de handhavingspoule en wist het via een zege in de zogeheten brugwedstrijd op FC Marlène zelfs nog een ronde verder te komen in de play-offs. „En nu moeten we ook voor de eerste plaats gaan. Op volle sterkte moet dat zeker kunnen lukken”, klinkt Kevin van Londen strijdvaardig. Maar dan moet het wel anders dan in het thuisduel tegen Ede, dat met 0-2 verloren ging. „Als we beter zijn, moeten we ook winnen.”

Foto: Jaap van der Pijll

Van Londen is een uitzondering in de selectie van Veerhuys. „Ik zal echt één van de weinigen zijn die nog niet geblesseerd is geraakt.” Al speelde de Alkmaarder, die afgelopen seizoen overkwam van FC Marlène, ook niet alles. „Ik miste de eerste twee wedstrijden door een schorsing.”

Maar sindsdien kan Jagdewsing in ieder geval op hem altijd rekenen. „Ik heb bij Marlène ook wel seizoenen meegemaakt met veel blessures, maar dit is echt extreem.”

Tegen Ede waren in ieder geval Lars Mettivier Meijer en Jesse Koeman weer terug van een trainingskamp van Hollandia. Al was de bank daarmee nog steeds mager bezet. Maar Veerhuys redt het ermee. Van Londen kwam over van de club waar hij opgroeide, maar waar de hoofdmacht uit elkaar viel. „Ik ben door Veerhuys benaderd en ik kende ook al wat mensen hier. Dus dat maakte de stap makkelijk.”

Hij verwachtte in een ruime selectie te belanden, maar dat bleek al snel anders. „Al hebben we in principe dus geen krappe selectie, maar we zijn nog niet één keer compleet geweest dit seizoen.”

Ede is een nieuwkomer op het hoogste niveau, maar heeft in Jordi Oriëns wel een international in de gelederen. De bezoekers loeren op de counter en wisten die in Hoorn ook te verzilveren. De eerste kans was gelijk raak. „En daarna gaan zij nog kleiner staan, al maakten we het vooral onszelf lastig.” Ede maakte nog voor rust 0-2. Veerhuys probeerde daarna van alles, maar scoorde voor het eerst dit seizoen niet.

In het eerdere treffen pakte Veerhuys in de slotfase een punt. „Met een meevoetballende keeper. Dat heeft ons inderdaad al meerdere punten opgeleverd. Toen ik hier kwam, hoorde ik al dat dat één van de specialiteiten van het team was en dat is gebleken” vertelt Van Londen. Al wilde ook dat deze keer niet lukken. „Het was helaas zo’n wedstrijd dat je nog een half uur kunt voetballen en hij er nog niet ingaat.”