NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys 1 laat Hommel wel dichtbij komen in Eredivisie duel (4-3)

By september 24, 2022 september 27th, 2022 No Comments

23-9-2022.

Veerhuys ging door onder andere uitblinkers Jesse Koeman en Marcel Ons  met 4-1 aan de leiding , maar kreeg het nog lastig in de tweede helft.  Bij Veerhuys ontbraken in deze wedstrijd Hoessein Jabir en Jorg Ooievaar. Verder dan 4-3 liet de thuisploeg het niet komen waardoor de drie punten in Hoorn bleven. Het verslag van de wedstrijd volgt hieronder en dat geldt ook voor de foto’s die Frank en Jan hebben genomen. De wedstrijd werd gefilmd vanaf de tribune voor een special en u kunt ook de live stream uiteraard terug kijken.


HV VEERHUYS MAAKT HET ONNODIG SPANNEND, MAAR WINT WEL VAN FCK DE HOMMEL

HOORN – HV Veerhuys heeft vrijdagavond de tweede overwinning van het seizoen binnen gehaald. De ploeg van coach Najib Taki maakte het nog onnodig spannend, maar zegevierde wel met 4-3 over FCK De Hommel.

Het was Jesse Koeman die al vroeg in de wedstrijd de score opende voor de thuisploeg waarna Adil Zouthane even later gelijk wist te maken. Jeffrey de Moel zorgde er met zijn treffer voor dat de Hoornse formatie wel met een voorsprong ging rusten.

In de tweede helft leek Veerhuys het duel te beslissen. Thijs Nugter stond aan het eind van een knappe aanval en even later wist Nigel Wijdenbosch met een strakke pass David Albert te bereiken die de stand op 4-1 bracht. Binnen vier minuten was de spanning echter terug door treffers van Tiebosch en Hadouir. Keeper Marcel Ons wist de Hoornse ploeg met enkele knappe reddingen op de been te houden en de opluchting was dan ook groot na het laatste fluitsignaal.


Voor de beelden van de wedstrijd klik op NH nieuws hieronder

 Zaalvoetballers Veerhuys schudden De Hommel met de nodige moeite van zich af

Bron: NHD – Gideon Smit

Natuurlijk zat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen nog niet lekker. De oorwassing tegen Volendam in de seizoensopening zat nog vers in het geheugen bij de spelers van HV/Veerhuys.

De gebrekkige afweer was oorzaak van de 2-8 nederlaag in eigen huis, drie weken terug. ,,Dat was echte een teleurstelling’’, meende Veerhuys-doelman Marcel Ons. ,,We hadden ons zó veel van die wedstrijd voorgesteld.’’

Enig eerherstel was in de uitwedstrijd tegen Leekster Eagles al verkregen door met een 6-3 overwinning uit Groningen te vertrekken. Maar nu moest het ook voor eigen publiek getoond worden. Ook tegen De Hommel was de defensie van Veerhuys niet stabiel maar hield het dit keer wel stand tegen de Brabanders. Al was het met de nodige moeite.

Marcel Ons moest in de tweede helft na twee snelle tegendoelpunten, waardoor De Hommel de marge tot één treffer verkleind had, plaats maken voor veldspeler Thijs Nugter. ,,Bij balbezit moesten we op die manier de rust bewaren’’, stelde de goalie. ,,Maar dat lukte ons ook niet echt.’’

In de laatste twee minuten van de partij hadden de bezoekers zelfs bijna onafgebroken balbezit. Dat leverde nog wat hachelijke momenten op. Maar juist daar toonde Ons zijn klasse. Toen Gianni Tiebosch leek te scoren en de doelman verslagen leek, daar kreeg Ons tóch nog een hand achter de bal.

Lat

Veerhuys kwam al eerder goed weg. Bijvoorbeeld toen – met Nugter als ’doelman’ – balverlies werd geleden en Riad Elloukmani van de eigen helft het doel onder vuur nam. Zijn inzet eindigde echter op de lat.

Eigenlijk leek de wedstrijd al lang en breed gespeeld. Twee heerlijke goals in de tweede helft leken De Hommel op de rug te krijgen. Eerst stond Nugter aan het einde van een ´strakke´ aanval. Later vond Nigel Wijdenbosch na een onderschepping David Albert met een steekpass. Albert haalde hard en droog uit.

Maar in een kort tijdsbestek kwam De Hommel – met slechts zeven veldspelers actief, happend naar adem – alsnog gevaarlijk dichtbij in de Vredehof. ,,Dat kwam door twee persoonlijke fouten’’, meende Ons. ,,Eén keer balverlies en één keer een bal die ik niet zag. Er stond iemand precies in mijn beeld.’’

Uiteindelijk kon Ons tóch juichend het veld af. ,,Deze overwinning is heel lekker; het was een hectische pot.’’

zaalvoetbal eredivisie

HV/VeerhuysDe Hommel 4-3

4. Koeman 1-0, 9. Zouthane 1-1, 13. De Moel 2-1, 24. Nugter 3-1, 27. Albert 4-1, 29. Tiebosch 4-2, 31. Hadouir 4-3.

HV/Veerhuys: Ons; Hakopov, Albert, Wijdenbosch, Koeman, Mettivier Meijer, Nugter, De Moel, Ozdemir, Meijers.

FCK/De Hommel: Verstappen; Elloukmani, Hadouir, Dahmani, Zouthane, Tiebosch, Van Veen, Te Boekhorst

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel

Foto’s Jan de Groot