NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys 1 gelijkspel tegen Roermond (2-2)

By oktober 16, 2021 No Comments

David Albert, maker van de eerste goal voor Veerhuys, ontwijkt tegen Tigers Roermond een tackle.
(Foto: Marcel Rob)

15-10-2021.

Veerhuys vergeet weer de kansen af te maken

Was het punt om te koesteren of om van te balen. Gezien de late gelijkmaker zou je wellicht het eerste denken, maar Veerhuys-coach Najib Taki vond toch meer het tweede na de 2-2 tegen Tigers Roermond.

Bron: NHD – Robin Kaandorp

,,Als je voor rust vijf keer één op één komt met de keeper moet je er meer maken en dan win je gewoon. Dat lieten we na en dan weet je het: dan blijft de tegenstander erin geloven.

Het is een smalle groep spelers die het moet doen momenteel bij de Hoornse club. En af en toe valt er dan ook nog eens iemand weg, zoals dit keer Aram Hakopov die ziek thuis zat. Veerhuys mag zichzelf dan ook rijk rekenen met zijn grote en sterke jeugdopleiding. Diverse jonge spelers zijn inmiddels overgeheveld naar de hoofdmacht. ,,Dat is deels omdat dit de groep waar we het mee moeten doen, maar deze jongens zijn er ook klaar voor.”

Ze hadden bovendien hun aandeel in het punt. Onder 19-speler Lars Mettivier Meijer zorgde bijvoorbeeld voor de assist bij de 1-0 en ook Jeffrey de Moel past zich snel aan. Die 1-0 kwam van David Albert en was fraai. Al had de Hoornse smaakmaker vaker moeten scoren.

Net als in eerdere duels speelde Veerhuys al voor rust met een meevoetballende keeper. ,,Al deden we het nu minder dan anders, want we creëerden genoeg.”

Deze manier van voetballen is uiteraard niet zonder risico en balverlies leidde de 1-1 in.

Na rust kwamen de Limburgers zelfs op 1-2, waarna de thuisploeg lange tijd moeite had om echt gevaarlijk te worden.

Een onbesuisde actie van de bezoekende keeper (hij kwam met gestrekt been in op Sem Biezen) hielp een handje. Het duurde even voordat de overtal succesvol werd uitgespeeld, maar het lukte. Biezen bediende Jorg Ooievaar bij de tweede paal en tekende voor 2-2. Veerhuys ging in de slotminuut nog vol voor de winst, Ooievaar werd ingezet als ‘vliegende keep’, maar Roermond hield stand. Waardoor de strijd om een plek bij de eerste acht blij zo spannend. ,,Want daar willen zeker bijhoren. Dat niveau hebben we”, besloot Taki.

zaalvoetbal eredivisie

HV/Veerhuys – Tigers (2-2)

Doelpunten Veerhuys: Albert en Ooievaar

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel