NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys 1 geeft overwinning uit handen (3-3) in slotfase tegen Volendam

By september 7, 2019 No Comments

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel

6-9-2019.

Bij een 3-1 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht bij deze eerste wedstrijd in de eredivisie. In de slotfase wisselde Volendam de keeper voor een extra veldspeler en daar had de thuisploeg geen antwoord op , waardoor het 3-3 werd. Het complete verslag met foto’s volgt hier nog op de site. TV Noord Holland heeft filmopnames gemaakt en ook interviews opgenomen met Daan en de voor Oranje geselecteerde Jorg.

Later meer foto’s van Frank Fotograaf Brussel

Verslag NHD

Veerhuys is de competitie gestart met een gelijkspel tegen ZVV Volendam. De promovendus verdedigde in de enerverende tweede helft een 3-1 voorsprong, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een punt. Het werd 3-3.

Winnend de kleedkamer opzoeken was voor Veerhuys afgelopen seizoen de gewoonste zaak van de wereld. Tegenstanders werden vaak makkelijk aan de kant gezet, met als beloning de titel en promotie naar de eredivisie. Dit jaar wordt het voor de ploeg van trainer Antoine Gooyers een heel ander verhaal. Er moet nu geknokt worden voor iedere centimeter, met handhaving als belangrijkste doel.

De eerste wedstrijd, thuis tegen ZVV Volendam, was voor de ploeg van trainer Antoine Gooyers meteen een goede test. De Volendammers hadden het vorig jaar moeilijk in de eredivisie en dus lagen er op voorhand kansen voor de geelhemden.

Het vernieuwde Veerhuys opende dan ook sterk, al ging dat niet echt gepaard met grote kansen. ,,Logisch. Volendam is een counterploeg en dan moet je geduld hebben. Aan halve kansen heb je dan niets”, sprak trainer Gooyers.

Lastige hoek

ZVV Volendam, dat zoals verwacht niet de vloer opstapte om het spel te maken, opende de score via Frank Boogaard. Uit een lastige hoek verschalkte hij Stan Vertelman, waarna Veerhuys in de achtervolging kon. Lang hoefde de thuisploeg echter niet te treuren. Na slordig balverlies omspeelde Jorg Ooievaar op knappe wijze zijn tegenstander en maakte hij nog geen minuut later de 0-1 ongedaan.

Op de fraaie gelijkmaker na viel er voor het publiek niet veel te genieten. Het gemis van Younes Daari was dan ook groot. De speler die vaak van niets iets kan maken, keek geschorst toe en zag onder andere nieuweling Moustaffa Rebel behoorlijk falen. De speler met een brok aan ervaring was aan de bal vaak ongelukkig en zorgde er met twee gele kaarten ook nog eens voor dat de thuisploeg in de slotfase van de eerste helft met een man minder verder moest.

Maar gelukkig voor Veerhuys speelde ZVV Volendam dit slecht uit. De ploeg hanteerde een te laag tempo, waardoor de mannen van Gooyers met vertrouwen het tweede bedrijf ingingen.

De tweede helft werd een waar voetbalgevecht. De niet moe te krijgen Mukhtar Suleiman zorgde uit een overtalsituatie voor de 2-1, waarna Micheal Tol met een eigen doelpunt de marge verder vergrootte.

Kansen op beslissing

,,Op dat moment moet je de wedstrijd uitspelen. We kregen er ook de kansen voor. Je ziet alleen dat we ervaring missen.”, vervolgde Gooyers. Ervaring heeft ZVV Volendam wel. Gelouterde jongens als Jeroen de Groot en Ferdy Kaleveld raken niet in paniek van een achterstand en met een extra veldspeler knokten de bezoekers zich dan ook terug. Zelfs na de gelijkmaker bleef ZVV Volendam risico nemen door met een extra veldspeler te acteren, maar bleef het dus bij 3-3.

,,Dit is zeker balen”, sprak doelpuntenmaker Ooievaar. ,,Wij hadden het betere van het spel en dan is het zuur dat je in de slotfase de overwinning nog weggeeft.” Volgende week zaterdag gaat Veerhuys op bezoek bij FCK de Hommel. En één ding is wel duidelijk. Zo makkelijk als het vorig seizoen ging, gaat het niet meer worden.

Veerhuys-ZVV Volendam 3-3.

9. Boogaard 0-1, 10. Ooievaar 1-1, 33. Suleiman 2-1, 35. M. Tol (e.d) 3-1, 35. Kwakman 3-2, R. 38. Kwakman 3-3. Rood: 18. Rebel (Veerhuys), Rood: 32. Keizer (Volendam).