Veerhuys 1

Veerhuys 1 faalt tegen Winsum (2-3)

By februari 9, 2019 No Comments

8-2-2019.

Veerhuys 1 kwam al heel snel op een 1-0 voorsprong door een zeer fraaie goal van Daan Buurman bij de eerste paal. Het gevolg was echter dat bij de actie Daan de muur raakte en daardoor geblesseerd raakte. Een aantal kansen waaronder die voor Mo Darri werden kinderlijk gemist en gaande weg moest ook keeper Levie Rood meerdere malen handelend optreden.

Het werd een sterk DEJA VU want ook in het vorig seizoen leek Veerhuys na de winterstop nog in de winterslaap te verkeren. Ook nu bleek het team niet echt een team te zijn. Jorg Ooievaar scoorde in de pauze de 2-0. Daarna was er van systeem geen sprake, het uitvallen van Buurman was van grote invloed, daarna zagen de toeschouwers vier verschillende spelers op zijn positie. Het kwam de rust zeker niet ten goede. Winsum kwam terug op 2-2. Coach Peter van der Slikke wisselde zijn keeper voor een extra speler maar zoals zo vele malen werkte dit averechts voor een team waarbij de vorm totaal ontbrak. Het laag geplaatste Winsum pakte hierdoor ook nog de volle winst. Veerhuys mag zich zorgen gaan maken door deze tweede nederlaag op rij.

Bron Hoornsdagblad.nl

HV VEERHUYS MORST OPNIEUW PUNTEN IN TITELRACE

Door Koen Roozendaal – Bron: XYTO Media

HOORN – HV Veerhuys ging afgelopen vrijdagavond voor de tweede keer op rij onderuit. De ploeg kwam op een 2-0 voorsprong, maar zag Futsal Winsum er uiteindelijk met de punten vandoor gaan, 2-3.

Vorige week leed HV Veerhuys op bezoek bij achtervolger Texel’94 de eerste nederlaag van het seizoen onderuit. Tegen Futsal Winsum ging de ploeg voor de tweede keer op rij onderuit. Toch begon de Hoornse ploeg voortvarend. Via Daan Buurman kwam het al in de eerste minuut op voorsprong. Verder dan dat kwam het in de eerste helft niet. 

Veerhuys kwam ook na rust ijzersterk uit de kleedkamer. Ditmaal was het aanvoerder Jorg Ooievaar die tot scoren kwam en zo voor de 2-0 zorgde. Ook ditmaal bleek het voor de gastheer echter meteen het laatste doelpunt van die helft. Futsal Winsum was wel trefzeker. Deshly Storm maakte de 2-1 en Tim Hoff trok de stand gelijk. In de laatste minuut scoorde Michiel van Bolhuis de 2-3 waardoor de uitploeg er op de valreep met de zege vandoor ging. Peter van der Slikke: ‘Het duel verliep moeizaam en waar we normaal vijf of zes doelpunten per wedstrijd maken hebben we nu teveel mogelijkheden laten liggen.’

Doordat Texel’94 wel won is de voorsprong van HV Veerhuys zes punten. Texel heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.

Bron NHD

Veerhuys gokt en gaat ten onder

Foto Marcel Rob

HOORN Een kleine ereronde door de zaal, een staande ovatie van de paar meegereisde supporters en uitbundig gezang in de kleedkamer. Uit winnen bij de koploper van de eerste divisie, Veerhuys deed wel iets met de zaalvoetballers van Futsal Winsum. Het werd in de Vredehofhal 2-3 voor de Groningers.

De eerste thuisnederlaag voor de Hoornse ploeg en de tweede verlies-partij op rij. ,,Nee we zitten niet in een dip, hoor’’, zegt coach Peter van der Slikke. ,,Ik vond dat we vandaag best goed gespeeld hebben. Het was wel eens makkelijker gegaan, maar we hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd te beslissen. Dus daar lag het vooral aan vandaag.’’

Opvallend was dat de thuisploeg twee minuten voor tijd met een meevoetballende keeper (aanvoerder Jorg Ooievaar) ging spelen. Op dat moment was het 2-2. ,,We wilden de drie punten. Niet slechts een punt.’’

Kansen kwamen er ook. Max Boukes kwam twee keer een teenlengte te kort. Uit de enige uitbraak wist Winsum via keeper en paal dertien seconden voor tijd de 2-3 te maken. In de resterende tijd kwam Veerhuys niet verder dan een wanhoopsschot.

De Groningers waren in ieder geval niet gekomen om zich gewillig naar de slachtbank te laten leiden. Al keek men al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Daan Buurman bracht de thuisclub op voorsprong. Buurman zou later geblesseerd uitvallen. Een flinke aderlating in defensief opzicht. ,,Maar we hebben de wedstrijd vandaag niet verdedigend verloren”, benadrukte Van der Slikke nogmaals.

Veerhuys bleef immers de bovenliggende partij en ook het meest gevaarlijk. Al kwam het in de omschakeling wel een paar keer me te veel spelers voor de bal. Enkele keren dreiging voor de bezoekers waren het gevolg, maar echt in gevaar kwam doelman Levie Rood niet.

De verwachte overwinning leek er toch wel te komen toen Ooievaar een minuut in de tweede helft met een fraai schot Winsum-keeper Reinder de Haan verraste en de 2-0 op het bord bracht.

Een aanval later was het via Deshly Storm echter meteen 2-1, waardoor de bezoekers in hun kansen bleven geloven. Al veranderde er niet verder heel veel aan het spelbeeld. Veerhuys maakte het spel, Winsum wachtte af en probeerde op de counter toe te slaan. Met succes. Want waar Veerhuys op de paal (Ooievaar) of net naast (Mo Darri) schoot, was het vanuit een identieke situatie als bij de eerste treffer met nog zo’n acht minuten te gaan plots 2-2. Tim Hoff was de doelpuntenmaker.

Met een royale voorsprong in de stand en de tijd die steeds sneller wegtikte, besloot Veerhuys in de laatste twee minuten vol voor de overwinning te gaan. Dat leverde andermaal meerdere mogelijkheden tot de winnende treffer op, maar uiteindelijk het deksel op de neus. ,,Gegokt en verloren”, wilde Van der Slikke er niet al te dramatisch over doen. Hoewel in Hoorn de titel het doel is, is zijn sterk gewijzigde en erg jonge ploeg nog altijd aan een sterk seizoen bezig. ,,Want dat we zo ver zouden staan, hadden we ook niet kunnen denken.”

En de koppositie is nog altijd in handen van zijn ploeg. Texel’94 is inmiddels wel tot op zes punten (drie verliespunten) gekomen. Maar de knop zal snel weer omgaan. Volgende week wacht een reis naar Urk, waar Veerhuys revanche zal willen halen op de eerdere 8-8 in eigen huis.

1. Buurman 1-0, 21. Ooievaar 2-0, 22. Storm 2-1, 32. Hoff 2-2, 40. Van Bolhuis 3-2.

Veerhuys: Rood, Buurman, Nugter, Schaap, Ooievaar, Boukens, Darri, Hadi, Zwagerman, Daari.