NieuwsVeerhuys D1Veerhuys D2

Veerhuys O13.1 gelijk tegen Volendam (1-1), Veerhuys O13.2 wint ook van Hovo

By oktober 2, 2021 No Comments

1-10-2021.

Veerhuys O13.1

Veerhuys D1 speelde thuis tegen Volendam O11.1 en dat werd een rare wedstrijd. Omdat de ploeg uit Volendam niet helemaal op de hoogte leek van bepaalde regels werd er veel afgefloten door leidsman Ross en mochten de spelers het weer opnieuw proberen, dat kwam de duidelijkheid echter  niet ten goede. Het is uiteraard prima als je spelers iets wil leren en om niet meteen  allerlei straffen te geven, maar ja dit zijn wel topklasse teams O13.1 en dat bleef lang zo doorgaan. Al snel bleek de tegenstander waarvan de spelers fysiek speelden, zeg maar meer veldvoetbal achtig,  een lastig te nemen horde. Achterin handen onze kleine mannen moeite met de grotere spelers van de bezoekers en vooral hun spits kon daarvan profiteren door de 0-1 te scoren.

Het was aan uitblinker keeper Jayden te danken dat de score niet hoger uit viel want hij verrichtte een aantal perfecte reddingen in de 1 tegen 1 situaties. Ook Veerhuys D1 kreeg veel kansen, het vizier stond echter deze avond niet op scherp. Beide ploegen hanteerden via de keepers heel vaak de lange bal en daar ging het bij de bezoekers ook meerdere malen fout volgens de regels, daar werd helaas te lankmoedig mee om gegaan door deze scheidsrechter. Volendam trok zich bij balverlies razendsnel terug en dat deden ze goed. Ook zetten de oranje hemden regelmatig hoog druk en daar hadden een paar Veerhuys spelers vanaf de zijkanten geen goed antwoord op. Voorbewegingen of de juiste looplijnen waren even vergeten en dat is simpelweg een kwestie van trainen. Menno speelde goed, en dat gold ook voor onze aanvallers die bijzonder hard werkten. Het was dan ook niet verbazend dat Menno de gelijkmaker binnen schoot. Tegen het einde van de wedstrijd maakte de leidsman zijn eigen regels waarbij hij meerdere malen in de fout ging. Dit gold voor de terugspeelbal op de keeper regel en bijvoorbeeld ook voor de seconden regel. Het bracht veel irritatie en onrust. Daarom besloot onze coach maar om de laatste vijf minuten de boel achterin dicht te houden en dat lukte. In de laatste minuut maakte de arbiter het wel erg bond door twee vrije schoppen de geven aan Volendam op de stippellijn vlak voor ons doelgebied deze werden gelukkig niet goed benut en in de laatste seconden kreeg Veerhuys via een uitbraak nog de kans op de volle winst via Marijn maar het doel werd niet gevonden. Eindstand dus 1-1.

Foto’s: Veerhuys

Veerhuys O13.2

Van Veerhuys D2 weten wij dat zij ongeslagen aan de leiding gaan. Er is van de wedstrijd tegen Hovocubo geen info bij ons binnen gekomen, behalve dan de uitslag . De wedstrijd werd door Veerhuys met 3-4 gewonnen.